Viorel Hizo, fostul antrenor de la Rapid / Foto: Sport Pictures

Video Exclusiv Moment memorabil cu Robert Niță și Viorel Hizo în prim-plan: ”Nițăăă, unde stai?”/ ”Pe teren, unde să stau?”

articol scris de Digi Sport
03.05.2022, 08:01
  • Futsal: CFR Timișoara - United Galați, marți, 17:00, DGS 3

  • Media: Digi Sport Special, marți, 21:30, DGS 1

Robert Niță (45 de ani) nu va uita niciodată perioada petrecută la Rapid, mai ales în mandatul lui Viorel Hizo (75 de ani). A avut o relație aparte cu acesta, iar în urmă rămân foarte multe întâmplări amuzante.

Fostul atacant a povestit cum se știe cu zile multe înainte primul 11 pentru următoarea partidă. De asemenea, confirmă că Viorel Hizo era un antrenor foarte exigent, doar că uneori nu era foarte atent la detalii.

Robert Niță și povestirile despre Viorel Hizo

Robert Niță își amintește cu plăcere de acea perioadă petrecută la Rapid, chiar dacă nu era un titular incontestabil în echipă. A jucat trei ani și jumătate, între ianuarie 2001 și iulie 2004, apoi s-a transferat în Israel la Hapoel Beer Sheva.

Știi cum începeam antrenamentul? Ieșeam din vestiar, intram în teren și nea Vio stătea în colțul terenului. Zicea: `Dolha!` - începea să alerge - și continua - `Chiriță, Iencsi` - și când se făceau 11: `Și ceilalți cu Rada!`. Și gata, se știa echipa pe săptămâna asta. Ne-a liniștit. 

Am pățit înainte de un meci amical, la Craiova, cu o săptămână înainte să înceapă campionatul. Era un teren mic, de iarbă, făceam miuțe cu Rada, și aud că strigă nea Vio. Era pe terenul central cu cei 11 titulari, cu care pregăteau jocul amical, care era ultima repetiție înainte de startul campionatului. Și strigă: `Mariane, Mariane, trimite-l pe Niță`. Am ajuns pe final, când ei făcuseră fazele fixe. M-a băgat și pe mine că se accidentase unul.

Ne-am dus la Craiova, si în minutul 3 am avut corner. Și striga: `Niță, Niță, unde stai?` Și i-am zis: `Pe teren, unde să stau? Ești obișnuit cu mine pe bancă?` După ce s-a executat cornerul m-am dus la bancă și i-am zis: `Nea Vio, unde să stau?` Și mi-a zis: `Aaa, tu ai fost în partea cealaltă`. Mă rugam la Dumnezeu să nu mai avem cornere și lovituri libere”, a povestit Robert Niță, la Liga Digisport.

Robert Niță a fost unul dintre atacanții foarte buni pe care îi avea fotbalul românesc la sfârșitul anilor 90, începutul anilor 2000. Un fotbalist cu o viteză incredibilă, mic de statură, dar poate cu reușite prea puține pentru talentul său.

A evoluat pentru Steaua, Corvinul, Cimentul Fieni, Oțelul Galați, Foresta Suceava, Rapid, Hapoel Beer Sheva, Gloria Bistrița, Pandurii Târgu-Jiu și Rocar București.

VIDEO: Robert Niță, despre perioada cu Viorel Hizo antrenor!

Etichete: viorel hizo , robert nita


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că Raisi a murit

În timp ce regimul islamic încearcă să se replieze pe repede înainte după moartea președintelui Raisi, mulți iranieni se bucură de dispariția unuia dintre cei mai duri reprezentanți ai represiunii. De numele fostului președinte supranumit "Măcelarul din Teheran" se leagă epurările masive, de zeci de mii de morți, din 1979 până acum, dar și faptul că el a implicat Iranul pentru prima dată într-un război direct cu Israelul.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Gigi Becali n-a stat prea mult pe gânduri, după ce Răzvan Lucescu a luat titlul cu PAOK

Fanii lui Tottenham, după ce l-au văzut din nou titular pe Radu Drăgușin: ”Nemernicul a avut la dispoziție jumătate de sezon”

6.000.000€ pentru Dennis Man!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Începe ”revoluția”! Primele transferuri pregătite de Neil Lennon la Rapid

Exclusiv Răzvan Lucescu a așteptat 24 de ore, apoi a trecut la acuzații grave: "A făcut tot ce a putut să nu câștigăm!"

Ofertă ”de pe altă planetă”: 20.000.000 € la semnătură și 30 de milioane pe an

Patronul lui PAOK a rupt tăcerea! Ce mesaj i-a transmis lui Răzvan Lucescu

Citeşte şi

Exclusiv ”Sunt convins”. Viorel Hizo a numit favorita în finala Cupei României

Robert Niță l-a sunat pe Bogdan Lobonț, după ce a fost ”bușit” de Giovanni Becali. ”Jucătorii nu pun în aplicare”

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWJennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului

Vedeta lui CSA Steaua regretă transferul la FCSB: „Am cedat presiunii lui Gigi Becali!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Imagini cu noul antrenor al Rapidului beat mort: ”Poate îi cam place șprițul...” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Semnul de circulație care pune în dilemă șoferii români. Ce reprezintă indicatorul rutier de fapt citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”