Anghel Iordănescu, la emisiunea Liga Digi Sport / Foto: Captură Digi Sport

Anghel Iordănescu, reacție vehementă privind licențele: "Dacă mă iau după Burchel, nici eu și Lucescu nu suntem antrenori"

articol scris de Digi Sport
02.02.2023, 10:03
  • Finala Champions League: Dortmund - Real Madrid, sâmbătă, 22:00, DGS 1

  • Minifotbal: Romania - Polonia, duminică, 21:40, DGS 1

Problemele legate de licențele de antrenor au luat amploare pe finalul anului trecut, după ce Nicolae Dică a plecat de la FCSB și secundul Mihai Pintilii i-a luat locul, ca interimar.

Anghel Iordănescu: "Dacă mă iau după Burchel, nici eu și Lucescu nu suntem antrenori"

S-a creat o mare polemică, iar directorul școlii de antrenori, Lucian Burchel, spune că regulamentele vor fi modificate, pentru a evita situații precum suspendările din ultima vreme.

De altfel, pentru faptul că s-au comportat ca antrenori principali, deși nu dețineau actele necesare, Marius Croitoru, Andrei Prepeliță și Ilie Poenaru au fost suspendați câte patru etape. Mihai Pintilii ar putea să aibă aceeași soartă. Fostul selecționer Anghel Iordănescu, a intervenit și el în această problemă.

"Nu aș vrea să intru în polemică, îl respect foarte mult pe Mihai Pintilii și țin foarte mult la el. Sunt convins că va fi un antrenor bun. Nu știu ce licență a făcut și de unde a luat-o, din Moldova.

Dacă mă iau după Burchel, nici Mircea Lucescu nu e antrenor și nici eu nu sunt antrenor. Pentru că am luat carnetul de antrenor acum ceva ani, când am făcut o școală la federație cu regretatul Cornel Drăgușin. Practic acel carnet de antrenor nu este valabil! Asta nu pot să înțeleg!

Dar ceea ce trebuie să se înțeleagă și să nu se uite e că experiența de jucător este una și ceea ce se întâmplă ca antrenor este cu totul altceva. Și eu sunt pentru foștii mari jucători, cum este și Mihai, care au jucat la națională, să antreneze.

De școală ai nevoie! Dacă nu faci școala, nu-ți așezi gândurile, școala te ordonează, te învață niște situații speciale, deosebite, nu mai vorbesc de comunicare, relație cu presa.
Școala de antrenori te ordonează și îți clarifică gândurile! Cu cât participi la mai multe cursuri, simpozioane, conferințe… Cred că am stat de mă săturasem și la UEFA și FIFA. Dar poate și federația a greșit că a tolerat astfel de lucruri până acum", a spus Anghel Iordănescu, potrivit Fanatik.

Mihai Pintilii riscă suspendarea. El nu are dreptul să dea indicații în timpul meciurilor

După plecarea lui Dică de la FCSB, Mihai Pintilii (38 de ani) a acceptat să fie "secundul" lui Leo Strizu, care a fost numit "principal" în acte. Iar Pintilii este delegat al echipei.

Pintilii nu are dreptul nici să dea indicații în timpul meciului, pentru că nu are licență. S-a declanșat un adevărat scandal cu aceste licențe, iar reacțiile au venit din toate părțile.

Mihai Pintilii avea o dispensă din partea FRF, care a expirat în 30 de zile. Astfel, Pintilii nu mai are dreptul să dea nici indicații de pe marginea terenului, în timpul meciurilor, pentru că nu deține licență. El are licența B, obținută în Moldova și urmează să se înscrie și la cursurile pentru licența A.

Pintilii a ajuns la comisii pentru că este antrenor principal de facto la FCSB, deși nu are calificarea necesară. În acte, antrenor principal la FCSB este Leo Strizu, însă el se află în staff doar pentru a bifa regula. De altfel, Leo Strizu nici măcar nu a fost cu echipa în cantonamentul de iarnă din Antalya.

Etichete: anghel iordanescu , lucian burchel , lucente antrenori


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
FOTO Descoperire înfiorătoare făcută într-o școală veche din Bistrița-Năsăud, în timpul renovării

Firma care lucrează la reabilitarea clădirii în care a funcţionat vechea şcoală din comuna bistriţeană Livezile, aflată în prezent în proprietate privată, a descoperit, vineri, rămăşiţe umane în planşeul imobilului, despre care se crede că ar fi vechi de zeci de ani.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

”Lupta rușinii” a fost dusă la un nivel extrem, la București! Momente și imagini neverosimile, în Sala Polivalentă

Reacția lui David Popovici după ce a aflat că recordul mondial i-a fost doborât: ”Mâncam un burger când am aflat”

"Vi se pare normal ca un bărbat să lovească femeile cu pumnii?" Prima reacție, după scenele greu de privit de la București

Răzvan Lucescu, la negocieri! Clubul care vrea să-l ia de la PAOK și suma pentru care s-ar face mutarea

Ce scrie presa străină despre imaginile greu de privit surprinse în Sala Polivalentă din București

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Fotbalistul de 100.000.000 € pleacă de la Real Madrid după finala Champions League: ”Urât ce a făcut!” Unde poate ajunge

Florin Niță are contractul pe masă! Unde va juca în sezonul următor

”Telenovela” Chipciu la FCSB s-a încheiat: ”100%”

OUT! Jucătorul care și-a dat autogol la 13 secunde de la debutul la FCSB își caută echipă

Citeşte şi

Negocierile s-au încheiat! I-au pus pe masă 150 de milioane €, Jose Mourinho a dat răspunsul final

De ce nu vrea Anghel Iordănescu să facă echipa la meciul de ”adio” al ”Generației de Aur”. ”Să se bată”

PEROZDylan, fiul lui Catherine Zeta-Jones, prima apriție cu iubita. Reacția celebrei lui mame atunci când a văzut ce a postat pe Instagram

FILM NOWDakota Johnson, surprinsă în timp ce își schimba hainele într-o mașină. Cum a reacționat Chris Evans

L-au ”curățat” pe marele Belodedici! Vestea ”de coșmar” primită după ce a fost prins băut la volan citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep va juca la turneul din România! A primit deja wild-cardul citeşte ştirea pe ziare.com

Trucuri pentru a-ți recupera banii pe recipientele de plastic: De ce sticlele goale returnabile sunt respinse de aparat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă folosești produse de înfrumusețare expirate. Lucrurile la care să fii atent, pe lângă termen

Digi Animal World

Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”