Cristi Balaj / Foto: Captură Digi Sport

Exclusiv “Arbitrajul nu e făcut pentru proști”. Cristi Balaj a analizat fazele controversate din meciul CFR - Univ. Craiova

articol scris de Digi Sport
08.05.2023, 09:24
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

CFR Cluj a ieșit din lupta pentru titlu după remiza de pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 1-1, în etapa a șaptea din play-off-ul SuperLigii.

Cristi Balaj: "Tot ce a fost la limită în acest play-off a fost împotriva CFR-ului"

Partida a fost marcată de mai multe faze controversate de arbitraj. În minutul 26, Andrei Ivan a fost eliminat, dar cartonașul roșu a fost anulat după consultarea sistemului VAR.

În minutul 68, Andrei Ivan a înscris dintr-o poziție suspectă de ofsaid. Sistemul VAR a validat golul, dar fostul mare arbitru internațional Adrian Porumboiu consideră că reușita Universității Craiova trebuia anulată.

În direct la Digi Sport, Cristi Balaj (51 de ani), președintele CFR-ului și fost arbitru internațional, a analizat fazele controversate din meciul CFR Cluj - Universitatea Craiova. Balaj consideră că golul lui Andrei Ivan nu trebuia validat.

"Doar de ofsaid aș dori să vorbesc. Eu zic că arbitrul, prin schimbarea măsurii disciplinare, are o acoperire regulamentară (n.r. - la cartonașul roșu pentru Andrei Ivan).

Linia, din ce văd eu, pare că e o proiecție a șoldului lui Ivan, care cade chiar pe linia careului de 6 metri. 100% se vede că Ivan e ușor înclinat și, chiar dacă ar sta drept, umărul e mai în dreapta decât piciorul de sprijin.

Cu cât un jucător e mai înalt, cu atât partea superioară e mai în dreapta și depășește piciorul drept. Camora are vârful pe linie și piciorul este un pic ridicat, clar depășește puțin linia, dar nu atât de mult ca umărul lui Ivan.

La alte jocuri, linia, în asemenea situații, a fost trasă la umăr, când ni s-au anulat goluri. Dacă a fost trasă la umăr, situația e gravă. Vă spun câți centimetri are gheata lui Camora. Umărul lui Ivan nu are cum să nu depășească gheata lui Camora.

Arbitrajul nu e făcut pentru proști. Trebuie să ai un minim de logică. Eu știu cât poartă la picior Camora, doar dacă ar purta 89 la picior în loc de 41, atunci da, ar avea călcâiul mai în spate.

Înțeleg de ce e supărat Dan Petrescu. Tot ce a fost la limită în acest play-off a fost împotriva CFR-ului. E rușinos!", a spus Cristi Balaj, la emisiunea Digi Sport Special.

CFR Cluj a cerut un penalty în minutul 72, pentru un henț la Badelj

CFR Cluj a cerut acordarea unei lovituri de la 11 metri în minutul 72, când mingea trimisă cu capul de către Braun a lovit mâna lui Badelj, în centrul careului.

"Fundașul vede că jucătorul advers vrea să trimită mingea cu capul spre poartă și duce mâna cu tot cu corp, pentru a bloca mingea. O să vină Kyros (n.r. – Vassaras, președintele CCA) și o să vă spună că a fost distanță mică.

Apărătorul știe că atacantul va da cu capul, corect? Duce mâna cu tot cu corp spre zona mingii? Mingea lovește mâna? O să vină Kyros și o să spună că avea jumătate ochiul drept închis apărătorul și...", a declarat Cristi Balaj.

VIDEO Intervenția lui Cristi Balaj la Digi Sport Special

VIDEO Rezumatul meciului CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-1

Clasamentul în play-off-ul SuperLigii

Etichete: liga 1 , cfr cluj , universitatea craiova , balaj , superliga , cristi balaj , cfr cluj universitatea craiova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Exclusiv ”Ce ai învățat din episodul cu Albu?”. Andrei Broza a vorbit despre escapada de la Iași! Mesajul de la Gică Hagi

10.000 de bilete vândute într-o singură oră! Anunțul făcut de Mihai Stoica despre meciul cu CFR Cluj

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă