Andrei Cordea și Nicușor Bancu, în meciul FCSB - Universitatea Craiova / Foto: Sport Pictures

Aspectul care ar putea să facă diferența în derby-ul Universitatea Craiova - FCSB

articol scris de Digi Sport
18.09.2022, 16:13
  • Fotbal: FC Bihor - Ghiroda și Giarmata Vii, miercuri, 17:30, DGS 1

  • Fotbal: Belgia - Muntenegru, miercuri, 21:30, DGS 1

Meciul Universitatea Craiova - FCSBdin cadrul etapei a 11-a a Ligii 1, va putea fi urmărit de la ora 21:30, în direct pe Digi Sport 1.

Gică Craioveau, înainte de Universitatea Craiova - FCSB: ”Detaliile mici pot decide un meci ca acesta”

Fostul mare atacant al ”Științei” a vorbit înaintea meciului dintre Universitatea Craiova și FCSB. Fostul fotbalist știe cum s-ar putea face diferența în meciul din Bănie.

Va fi un meci complicat, în sfârșit ne întoarcem acasă pe stadionul unde ne simțim foarte bine. Poate la fel ca noi, FCSB nu trece printr-o perioadă bună, dar este tot timpul o echipă periculoasă, cu jucători foarte buni și talentați.

La derby-uri se poate întâmpla orice, detaliile mici pot decide un meci ca acesta, o fază fixă sau o fază individuală.

La meciurile importante între echipe de valoare apropiată, jucătorii de talent te fac să câștigi un meci. În fotbal este ușor să duci mingea până la 25 de metri de poartă, însă acolo trebuie să intervină talentul. Cred că ambele echipe au în componență jucători buni, cu adevărat valoroși.

A fost, este și va fi un meci special, cum sunt și meciurile cu Dinamo și Rapid. Sunt orgolii mari în joc, partide importante care se joacă de zeci de ani și va fi un meci important, indiferent de situația pe care o traversează una dintre echipe.

Pentru noi este și mai important, deoarece o victorie ne-ar ajuta să avansăm în clasament, să fim acolo sus. Sunt optimist, dar răman cu picioarele pe pământ. Au făcut un meci destul de bun cu Anderlecht și sunt convins că vor să câștige, pentru a urca pe un loc de play-off.

La fel ca noi, FCSB are meciuri de disputat din etapele trecute. O victorie ne-ar permite să sperăm că vom fi acolo sus, unde ne este locul nostru, dar și al lor. Să fim serioși, sunt două echipe puternice ale campionatului românesc, cu tradiție și orgoliu.

Noi avem probleme mari în atac, lipsesc Elvir Koljic și Andrei Ivan, doi jucători foarte importanți. În ultimul timp, Andrei a marcat goluri și de asta consider că este o pierdere uriașă pentru noi.

Ei au odihnit câțiva jucători (n.r. FCSB), care sunt foarte importanți. Eu cred că înlocuitorii lor vor intra cu foame și dorința de a demonstra că sunt jucători valoroși, care merită să fie în primul 11.

Faptul că jucăm la Craiova este un mare avantaj. Eu sunt recunoscător celor de la Drobeta Turnu-Severin, care s-ar comportat tot timpul foarte bine cu noi, dar este diferit să joc în Bănie, cu 25.000-30.000 de fani în tribune. Poate să se supere oricine, dar la noi este cea mai mare pasiune din fotbal, noi oltenii trăim pentru fotbal”, a spus Gică Craioveanu, pentru Fanatik.

Radu Petrescu, arbitrul derby-ului Universitatea Craiova - FCSB, din etapa a 11-a Ligii 1

La centrul partidei dintre Universitatea Craiova și FCSB se va afla arbitrul Radu Petrescu. Acesta va fi ajutat de asistenții Sebastian Gheorghe și Mircea Orbuleț.

Arbitru de rezervă la acest joc va fi Cătălin Popa, în timp ce în camera VAR se vor afla Andrei Chivulete și Romică Bîrdeș.

Observatorii meciului de duminică seara vor fi Liviu Ciubotariu și Iulius Nemțeanu.

Mirel Rădoi și Nicolae Dică, pentru prima dată adversari! Cei doi au fost colegi încă din 2004

Duelul din Bănie va reprezenta unul special și pentru cei doi antrenori, care se întâlnesc pentru prima dată din postura de adversari. Concret, Mirel Rădoi și Nicolae Dică au împărțit vestiarul încă din anul 2004, atunci când actualul tehnician al celor de la FCSB a sosit de la FC Argeș. 

Cinci ani mai târziu, Rădoi pleca la Al-Hilal, iar în vara anului 2015, cei doi se reîntâlneau, din nou, atunci când antrenorul Universității Craiova prelua clubul patronat de Gigi Becali. La acea vreme, Dică devenea secundul lui Rădoi, la fel cum s-a întâmplat și în perioada noiembrie 2019 - noiembrie 2021 la echipa națională mare a României.

Astfel, tocmai datorită faptului că cei doi se cunosc extrem de bine, este interesant de văzut care va reuși totuși să surprindă în partida de la sfârșitul acestei săptămâni. 

Etichete: derby liga 1 , gica craioveanu , etapa 11 liga 1 , universitatea craiova - fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Răsturnare de situație în cazul elevului agresat sexual în toaleta unei școli din București. Ce au descoperit procurorii

Decizie de ultimă oră a procurorilor: au clasat dosarul acuzațiilor de viol la Şcoala Nicolae Titulescu din sectorul 1 al Capitalei. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a clasat dosarul apreciind că fapta nu există.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

”Ubioh bih se!”. Ce i-a spus Novak Djokovic soției, cu care s-a certat în timpul meciului de la Roland Garros

Exclusiv Starul internațional căsătorit cu o româncă, de nerecunoscut! ”S-a îngrășat și el”

L'Equipe a descris într-un singur cuvânt răspunsul lui Cristiano Ronaldo pentru Kylian Mbappe

Scene rar întâlnite: Novak Djokovic și-a ieșit din minți când a auzit ce i-a strigat soția din lojă

Florentino Perez și Ancelotti au decis! Fotbalistul e OUT de la Real Madrid, după doi ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Urmează transferul? Ianis Hagi a făcut un anunț în direct legat de viitoarea sa echipă

Video Exclusiv ”S-au înțeles” cu Edi Iordănescu! Ce mai lipsește până la semnarea contractului

Ianis Hagi, întrebat direct de huiduielile suporterilor români! Cum le-a comentat

PSG a reacționat, după atacul fără precedent al lui Kylian Mbappe

Citeşte şi

Exclusiv Cum a numit-o Gică Craioveanu pe Borussia Dortmund, după finala Champions League pierdută cu Real Madrid

Exclusiv ”Cine merită să fie în poarta lui Real Madrid în finala cu Dortmund?” Gică Craioveanu: ”Tot vestiarul știe asta!”

PEROZIrina Columbeanu, șic și modernă la balul de la liceu. Seamănă din ce în ce mai tare cu mama ei și duce o viață de vis în SUA

FILM NOWFermecătoarea Dakota Fanning, la 30 de ani. Fostul copil minune al Hollywoodului a uimit cu apariția sa la premiera filmului „The Watchers”

A început deja războiul din mercato! Gică Hagi și Dan Șucu se luptă pentru semnătura fostului jucător al lui Rennes citeşte ştirea pe Prosport.ro

Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros și va pierde locul unu ATP! Cine profită de accidentarea sârbului citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalist român mort la doar 19 ani. Mesajul clubului de fotbal după tragica dispariție a lui Flavius Magraon citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Katy Perry, în costum de baie și pantofi cu toc, pe balcon, la Cannes. A continuat show-ul început la petrecerea unor miliardari

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Katy Perry, în costum de baie și pantofi cu toc, pe balcon, la Cannes. A continuat show-ul început la petrecerea unor miliardari

Digi World

"Așteptări vs. realitate. Mă simt înșelată". A crezut că și-a închiriat cea mai frumoasă cameră cu vedere la mare, dar a rămas total dezamăgită

Digi Animal World

Imagini inedite cu doi scafandri care „dansează” cu rechinii. Momentul e parcă desprins dintr-un film SF