Foto: colaj Digi Sport / Sport Pictures

Video Exclusiv "Asta ar distruge totul". Cum se poate relua Liga 1. Ilie Dumitrescu: "Să stea în cantonament o lună"

29.04.2020, 09:48
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Nu trebuie să inventăm nimic ieşit din comun pentru a putea relua meciurile din Liga 1. Avem exemple care funcţionează în Europa, iar unul dintre ele este modelul Germaniei.

O spune Ilie Dumitrescu, care crede că, deşi starea de urgenţă va expira pe 15 mai, vor exista totuşi în continuare norme stricte.

În plus, în cazul nerespectării normelor, există riscul unui nou vârf epidemiologic de infecţii cu coronavirus, care ar putea scăpa de sub control, iar sezonul ar fi compromis.

"Cu reluarea campionatului la noi, trebuie să existe dialog, comunicare, înţelegere şi la un moment dat sperăm ca, încet-încet, să se reia. Dar trebuie să plecăm de la ideea că trebuie să respectăm deciziile autorităţilor privind reluarea competiţiilor.

Adică vor fi totuşi nişte norme de respectat şi totul va fi progresiv. Nu o să înceapă acum antrenamentele cu toţi jucătorii şi nu va fi fiecare după placul lui, fără respectarea distanţei şi normelor de igienă şi toate celelalte chestii implementate în prima fază.

Trebuie să fie un exemplu pentru toată lumea ceea ce se întâmplă în Germania. Cred că şi după data de 15 va fi o perioadă în care, indiferent de libertatea pe care o vom avea, va exista o reţinere, o să ne autocontrolăm în fiecare moment, nu o să ne luăm în braţe să ne pupăm. Eu nu am mai dat mâna cu cineva pe aici de o lună", a explicat Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

  • Gigi Becali: "Jucătorii stau la 4-5 metri unii de alții!"

Baza celor de la FCSB, dată ca exemplu

Ilie Dumitrescu dă exemplul celor de la FCSB, dar se teme că nu toate cluburile din Liga 1 - să nu mai vorbim de cele din Liga 2 - au condiţii de pregătire similare cu cele ale roş-albaştrilor.

Practic, echipa lui Gigi Becali are o bază proprie ultramodernă, cu tot cu locuri de cazare, restaurant, centru medical, sală de forţă şi toate cele necesare unei echipe la cel mai înalt nivel din Europa.

Dacă toate cluburile din Liga 1 ar dispune de aşa ceva, totul ar fi mult mai simplu în ceea ce priveşte reluarea pregătirilor. În aceste condiţii, Ilie Dumitrescu ştie cum s-ar putea desfăşura antrenamentele.

"Cred că cineva va ieşi şi va da un răspuns şi la speţa asta. Pentru că ne vom trezi mâine că cei care au condiţii - mă refer la cluburile importante - o să aibă un orar în care un preparator fizic să vină să stea de la ora 9 până la ora 16 şi să antreneze câte 3 jucători sau câte 9 jucători, în caz că sunt 3 terenuri. Şi să dai program la fiecare. Trebuie să existe un protocol", a explicat Ilie Dumitrescu.

  • FCSB a reluat antrenamentele luni, 27 aprilie.

Ilie Dumitrescu: "Să stea o lună în cantonament"

Fostul exponent al "Generaţiei de Aur" dă din nou ca exemplu Germania. Cu toate că ţara a fost lovită destul de grav de pandemie, nemţii au reuşit să permită reluarea antrenamentelor pe 5/6 aprilie, în grupuri mici, iar pe 9 mai este preconizată reluarea sezonului, fără spectatori, evident.

Astfel, modelul nemţesc ar putea fi implementat şi la noi dacă ar exista infrastructură. În plus, Ilie Dumitrescu propune şi soluţii complementare.

"Parcă revăd imaginile din Germania când le-am văzut pe cele de la baza din Berceni.

Poţi lucra cu mingea pe grupuri. Trebuie clar o listă cu cei care vor participa la baza de pregătire. Trebuiesc testaţi şi ideal ar fi ca, în perioada asta de 2-3 săptămâni, cât faci pregătirea, nimeni să nu părăsească baza. Adică bucătar, ospătar, magazioner, antrenori, preparatori fizici, toţi cei implicaţi în viaţa echipei.

În Anglia sunt discuţii să existe un turneu în care jucătorii vor sta în cantonament până la finalul competiţiei. Adică trebuie să ai nişte restricţii cumva, ca să nu existe vreun eveniment nefericit care să distrugă totul. Apoi, când va începe campionatul următor, să stea acolo în cantonament o lună", a precizat Dumitrescu.

  • Antrenorul Bogdan Vintilă a fost chemat la Poliţie pentru a da explicaţii în legătură cu reluarea antrenamentelor celor de la FCSB.

Etichete: gigi becali , ilie dumitrescu , bogdan vintila , fcsb , coronavirus


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Adrian Cojocaru a întrerupt Farul - Sepsi în minutul 42: scandări xenofobe din partea galeriei Farului

Live Video&Text Farul - Sepsi 0-3, ACUM, Digi Sport 1. Umilință la Ovidiu! Safranko a reușit hat-trick-ul

Scandal mare la U Cluj! Șumudică, ofertat! Sabău: ”Știu că s-a luat legătura cu el!”

Exclusiv Dani Coman a lămurit totul: ce a răspuns când a fost întrebat dacă se duce președinte la Rapid

Citeşte şi

Costel Gâlcă a făcut toate calculele înaintea derby-ului cu FCSB. De ce este cel mai greu meci al oltenilor

Fotbalistul dorit de Gigi Becali ar fi perfect pentru FCSB: ”E top! Își poate arăta calitățile mai bine acolo”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”