Keyta, două goluri și o pasă decisivă în meciul Botoșani - Dinamo / Foto: captură Digi Sport

Video Botoșani - Dinamo 4-0. "Câinii", demolați de moldoveni, care au avut două bare și păreau că pot înscrie când vor

articol scris de Digi Sport
24.01.2021, 21:50
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

FC Botoșani a zdrobit un Dinamo aflat în colaps total. Moldovenii au câștigat cu 4-0, au avut și două bare și au dat senzația că puteau înscrie când voiau.

FC Botoșani - Dinamo 4-0. Cel mai clar succes al moldovenilor din istoria confruntărilor cu "câinii"

Nici bine nu a început meciul, că Botoșaniul a și deschis scorul după câteva secunde, prin Keyta, ca urmare a unei gafe a portarului Eșanu. Peste două minute, Al Mawas a nimerit transversala, iar apoi șutul lui Florescu a ocolit poarta.

Cele mai tari faze video şi desfăşurarea evenimentelor pot fi văzute AICI

Prima ocazie a "câinilor" a venit în minutul 15, prin Fabbrini, însă tot echipa lui Marius Croitoru a fost mai periculoasă, iar Roman a trimis razant cu bara. Sorescu l-a întins apoi pe Hankic, însă golul a picat tot în poarta lui Dinamo, prin devierea superbă a lui Ongenda, după o pasă a lui Keyta.

FC Botoșani - Dinamo 4-0. Moldovenii au avut două bare, iar dinamoviștii, una

Achim a ratat și el dup ce a șutat din careu, iar portarul a fost la post. Botoșaniul a primit penalty în minutul 36, iar Keyta a transformat și a reușit dubla. Dinamo a mai ratat prin Gueye, iar pe finalul primei repriza, același Gueye a fost protagonistul unei ocazii rarisime.

Partea secundă a început cu ocazia rezervei Moldoveanu, însă cei care au înscris au fost tot moldovenii, prin Haruț. Botoșănenii au părut apoi că se distrează pe teren. Al Mawas a ratat singur cu portarul, iar Chindriș a nimerit transversala.

Pe final, Toutouh a tras în peluză, cu toată poarta în față, iar lovitura liberă a lui Al Mawas a fost scoasă de sub transversală de portar.

Botoșani - Dinamo s-a terminat 4-0. A fost pentru prima dată când moldovenii au înscris de 4 ori în poarta "câinilor". Botoșaniul a obținut 3 puncte vitale și s-a apropiat la două puncte de ultimul loc de play-off, ocupat în prezent de Academica Clinceni, echipă pe care moldovenii o vor întâlni în etapa viitoare. De cealaltă parte, "câinii" rămân pe locul 11, cu doar 19 puncte.

VIDEO cu rezumatul meciului:


Știrea inințială:

FC Botoșani - Dinamo, meci contând pentru etapa cu numărul 18 din Liga 1, se dispută astăzi, de la ora 20:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și digisport.ro.

FC Botoșani ocupă locul 8, cu 21 de puncte, la cinci lungimi în spatele ultimului loc de play-off, ocupat de Academica Clinceni, în timp ce Dinamo se află pe poziția 11, cu 19 puncte.

LIVE VIDEO FC Botoșani - Dinamo, 20:00, Digi Sport 1

Formația pregătită de Marius Croitoru vine după o victorie la limită (1-0) în derby-ul Moldovei, contra lui Poli Iași, în timp ce Dinamo a pierdut duelul din runda trecută, de pe teren propriu, contra Chindiei Târgoviște, scor 0-1.

La Dinamo, situație este în continuare agitată din cauza problemelor financiare și a incertitudinilor referitoare la conducere, însă Croitoru spune că este conștient de valoarea bucureștenilor.

"Noi avem un moral bun după victoria cu Iaşi. Însă acum ne aşteaptă un meci dificil cu o echipă foarte bună. Dinamo a arătat în ultimele meciuri o formă foarte bună. Au problemele lor foarte mari. Dar trebuie să fim conştienţi că nu jucăm cu problemele lor, ci cu jucători de mare clasă, jucători foarte buni pentru nivelul din România. Jucătorii dinamovişti când intră în teren nu intră cu problemele, intră cu valoarea.

Aşa că trebuie să fim atenţi şi să ne ridicăm la nivelul partidei şi la importanţa punctelor puse în joc. Jucătorii dinamovişti sunt de admirat pentru tot ceea ce au făcut în teren, pentru profesionalismul arătat zi de zi la antrenamente şi la meciuri. Sunt de admirat şi suporterii dinamovişti pentru ceea ce fac, pentru că ei ţin în viaţă această echipă. Sunt un exemplu de urmat şi pentru alte cluburi", a spus Croitoru.

LIVE VIDEO FC Botoșani - Dinamo, 20:00, Digi Sport 1. "Câinii" au mai mulți jucători indisponibili

Dinamo, care a călătorit până la Iași cu avionul, nu se va putea baza pe Ricardo Grigore, Janusz Gol și Adam Nemec, însă Ante Puljic și Magaye Gueye și-au reluat antrenamentele și au făcut deplasarea la Botoșani.

De asemenea, Steliano Filip și Gevaro Nepomuceno, jucătorii care au sosit la Dinamo în urmă cu doar două zile, nu vor juca la Botoșani.

"Întâlnim o echipă bună a campionatului nostru. Chiar dacă a pierdut câţiva jucători importanţi, faţă de turul acestui sezon, Botoşaniul se luptă pentru un loc de play-off.

Meciurile se joacă fără suporteri, statistica nu este un avantaj! Am început anul în aceleaşi condiţii ca şi Botoşaniul, am câştigat în deplasare şi am pierdut acasă, va fi un joc echilibrat", a spus Jerry Gane, înaintea meciului.

Dinamo și FC Botoșani s-au mai întâlnit de 19 ori în Liga 1, înregistrându-se șapte victorii de fiecare parte și cinci remize.

Etichete: liga 1 , dinamo , fc botosani , jerry gane , marius croitoru


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață

Semne de viață extraterestră au fost observate pe o planetă îndepărtată. Potrivit astronomilor, ei au detectat un compus chimic „produs doar de viață” pe Planeta K2-18b, din constelația Leului. Descoperirea făcută acum un an a fost studiată, vineri, cu ajutorul telescopului James Webb, iar rezultatele vor fi aflate peste câteva luni.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv 2.6 milioane de euro pentru Florin Tănase!

Exclusiv ”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul

Live Score&Video Tottenham - Arsenal 0-1, ACUM, în direct la DGS 1. Nottingham - City e la 18:30, pe DGS 2

Câți bani a plătit Gigi Becali pentru transferuri la FCSB în ultimii nouă ani: putea cumpăra jumătate de Haaland

Citeşte şi

Dinamo e amenințată cu retrogradarea, iar Zeljko Kopic e resemnat: ”Ar fi un miracol să ne salvăm!”

Exclusiv Ionel Dănciulescu nu a iertat pe nimeni după Dinamo - FC Voluntari 1-1

PEROZSalma Hayek, în mediul ei preferat: în costum de baie, la soare. Actrița de 57 de ani are silueta și tonusul unei tinerele

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

S-au dat de gol la petrecerea FCSB! Riscă să fie amendați. „Orice fum costă 5.000 de euro” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Megan Thee Stallion, nud pe coperta unei reviste. Artista, dezvăluiri după ce Tory Lanez a împușcat-o în picior

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Megan Thee Stallion, nud pe coperta unei reviste. Artista, dezvăluiri după ce Tory Lanez a împușcat-o în picior

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”