Jucătorii U21 sunt schimbați de multe ori în primele minute ale meciurilor din Liga 1 / Foto: Colaj Digi Sport

Burleanu, anunț despre modificarea regulii U21! Argumentele aduse contestatarilor

articol scris de Digi Sport
25.02.2021, 18:14
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a vorbit despre regula U21 impusă de forul pe care îl conduce, prin care cluburile din Liga 1 sunt obligate să aibă la start cel puțin doi jucători români eligibili pentru naționala de tineret.

Burleanu, anunț despre modificarea regulii U21! Argumentele aduse contestatarilor

În prezent, echipele sunt obligate să aibă doi jucători U21 pe teren de la începutul meciului, dintre care unul să rămână la final. Mai multe formații "au driblat" această regulă, înlocuind unul dintre tineri după doar câteva minute sau chiar secunde.

În ciuda acestui aspect, președintele FRF a ținut să evidențieze beneficiile regulii U21 și a anunțat că la următoarea ședință de Comitet Executiv va lua o decizie privind posibila modificare a acesteia.

"În ultimul an, în Liga 1 au intrat 30 de milioane de euro, comparativ cu cele 28 de milioane care intră din drepturile TV. 26,3 de milioane reprezintă transferurile lui Man, Mihăilă, Louis Munteanu sau Dima. Nu-l menționăm și pe Alex Mățan, transferul lui încă nu s-a făcut. Trebuie să acceptăm niște reglementări stricte, să le dăm șansa jucătorilor tineri să joace în Liga 1 și să concurăm cu alte campionate din regiune. Polonia, Croația sau Serbia transferă jucători pe sume mult mai mari.

Adrian Mutu și Mirel Rădoi s-au bazat pe 52 de jucători până acum, dintre care doar Andrei Rațiu nu a evoluat în România. Înseamnă că s-a întâmplat ceva bun, cluburile din România au înțeles că trebuie să acorde mai multe șanse jucătorilor tineri. În următoarea ședință de Comitet Executiv vom lua o decizie în privința acestei reguli pentru sezoanele următoare. Vom vedea ce hotărâre vom lua în cazul celui de-al doilea jucător U21", a declarat Burleanu.

FRF ar vrea ca jucătorii U21 să fie cel puțin o repriză pe teren

Răzvan Burleanu a avut, recent, o întâlnire cu mai mulţi reprezentanţi ai cluburilor de juniori cu care s-a discutat şi această problemă, iar preşedintele FRF inclină spre varianta cu un fotbalist U21 tot meciul şi celălalt cel puţin 45 de minute. 

Am avut discuții cu reprezentanți FRF, inclusiv cu președintele FRF, Răzvan Burleanu. Au fost peste 40 de președinți de cluburi de juniori. S-au prezentat reușitele și nereușitele. Unul dintre principalele obiective a fost cel cu al doilea jucător U21, să joace cel puțin 45 de minute.

Am zis că ori să rămână doar unul, ori ca al doilea să joace cel puțin 45 de minute. Chiar dacă jucătorul este conștientizat înainte de meci că va juca puțin, el va suferi. Noi am subliniat acest lucru la nivelul ședinței, iar ei au luat act.

Răzvan Burleanu a spus că speră să rezolve acest aspect cu al doilea jucător, adică el să fie cel puțin 45 de minute pe teren”, a declarat la Oltenia TV Paul Răducan, managerul Academiei de Fotbal „Gică Popescu” Craiova.

LPF a cerut eliminarea regulii U21 din Liga 1

Liga Profesionistă de Fotbal, prin vocea secretarului general Justin Ștefan, consideră că această regulă ar trebui să fie eliminată de FRF din Liga 1 și să rămână doar pentru eșaloanele inferioare.

"Regula a fost impusă de FRF, iar eu sunt unul dintre contestatarii acelei reguli. Nu i s-a dovedit eficiența și nici nu îi putem stabili eficiența decât după un interval destul de lung, iar în fotbalul profesionist trebuie să bagi în teren cel mai bun 11, nu cel mai bun 10 sau cel mai bun 9. De aceea se face acea schimbare, ca să se ocolească acea regulă.

Astfel de reguli s-ar potrivi mult mai bine la Liga 2, la Liga 3, iar la Liga 1 putem să vorbim de o anumită formă de premiere pentru cluburile care formează jucători tineri și îi folosesc în meciurile oficiale.

Această regulă ar trebui, mai devreme sau mai târziu, să dispară. Știu că se face un PR bun cu ea, dar ne interesează să avem echipe puternice în Liga 1. Dacă tu mergi în cupele europene cu o echipă, iar în România ești obligat să bagi unul sau doi jucători U21, lucrurile sunt altfel", a spus Justin Ștefan, pentru pagina de Facebook a LPF, în ianuarie.

Vicepreședintele Robert Pongracz propune ca echipele să nu fie obligate să folosească jucători U21, însă cluburile care promovează tineri să fie premiate.

"În alte campionate, nu există o regulă cum avem noi, ci alte metode pentru a forma jucători tineri. Și noi am propus la un moment dat ca cei care folosesc jucătorii să primească un bonus financiar sau ceva care să-i motiveze să facă acest lucru. Ligile din străinătate s-au axat mai mult pe această metodă", a spus și Robert Pongracz.

Etichete: liga 1 , lpf , frf , razvan burleanu , regula u21


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Italienii au reacționat, după ce s-a aflat ce propunere a primit Cristi Chivu de la o cvadruplă câștigătoare UCL

Decizia luată la Rapid, după înfrângerea cu Universitatea Craiova

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Exclusiv ”Șucu insistă”. Rapid pregătește marea lovitură a verii: Mircea Lucescu

Citeşte şi

Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

Și-a aflat sentința! Câte etape de suspendare a primit Bogdan Andone după criza de nervi din FC Botoșani - Dinamo

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Noah Cyrus, apariție bizară în public, în pijamale de iarnă, desculță, pe strada din fața casei sale. A stat numai cu ochii în telefon

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Noah Cyrus, apariție bizară în public, în pijamale de iarnă, desculță, pe strada din fața casei sale. A stat numai cu ochii în telefon

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”