Fotbaliștii lui Hermannstadt după marcarea unui gol / Foto: Profimedia

Când ar urma să afle Hermannstadt dacă își primește înapoi punctele: "Dacă nu eram încrezători, stingeam lumina!"

articol scris de Digi Sport
23.12.2022, 23:12
  • La Liga: Real Madrid - Alaves, marți, 22:30, DGS 2

  • Premier League: Tottenham - Manchester City, marți, 22:00, DGS 1

Hermannstadt a fost depunctată joi cu nouă puncte de către FRF, sancțiune în urma căreia a căzut trei locuri în Liga 1

La scurt timp după publicarea deciziei, clubul a emis un comunicat prin care anunța că va încerca să întoarcă decizia celor de la Casa Fotbalului la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) din Lausanne, Elveția. 

Conducerea lui Hermannstadt, încrezătoare că echipa își va primi înapoi cele nouă puncte

Ulterior, Claudiu Rotar, unul dintre acționarii lui Hermannstadt, a explicat că TAS ar urma să ia o decizie până la începutul lui februarie.

Astfel, deoarece sezonul regulat se încheie în martie, sibienii păstrează vii speranțele încheierii pe un loc de play-off. 

"Am depus, astăzi, la TAS, actele, să ne apărăm. Am făcut recurs și vedem ce va fi. Până pe 5 februarie, cel târziu, ar trebui să se dea decizia.

Suntem încrezători. Noi am mai trecut prin chestii de genul acesta cu licențierea, acum doi ani, când, tot așa, n-am luat-o și, până la urmă, am luat-o. N-avem ce face.

Din data de 23 septembrie 2022, masa credală a votat un nou plan. Noi n-am primit, de la tribunal, avizarea pe el, decât pe 15 decembrie. Noi trebuia să depunem până pe 30 noiembrie actul de la tribunal.

Noi nu putem să depunem actul, dacă tribunalul nu ni-l dă. El era votat, era totul ok, dar s-a confirmat pe 15 decembrie.

La masa credală, erau datorii de șase milioane de euro, dintre care noi, asociații, aveam cinci milioane și un milion era împărțit între finanțe și doi-trei jucători, aveam niște sume mici pe acolo. Deci, noi am pierdut. Ăia cinci milioane s-au dus.

Noi suntem încrezători că vom primi punctele înapoi. Țineți cont de faptul că astăzi am plătit salariile și primele către jucători. Băieții sunt cu banii la zi. Dacă nu eram încrezători, stingeam lumina.

Băieții nu au fost afectați de această depunctare, deoarece am avut o discuție cu ei înainte să apară știrea în ziar. Le-am explicat și totul e ok.

E mai ok să afle de la noi, decât din presă. Am vorbit cu antrenorul, cu jucătorii, cu toată lumea", a spus Rotar, conform AS.ro

Cum arată noul clasament al Ligii 1, după penalizarea lui Hermannstadt

Gruparea sibiană a încheiat anul cu 33 de puncte, pe locul șase, poziție care asigură accederea în play-off, însă Comisia pentru Acordarea Licenţei Cluburilor le-a făcut o surpriză neplăcută înainte de sărbători elevilor lui Marius Măldărășanu.

Hermannstadt a fost sancționată cu 9 puncte din cauza unor datorii mai vechi, astfel că, potrivit clasamentului actualizat de pe site-ul frf.ro, sibienii ocupă acum locul 9, cu 24 de puncte, la doar cinci lungimi peste primul loc direct retrogradabil, ocupat de UTA Arad.

Clasamentul Ligii 1, după depunctarea lui Hermannstadt / Foto: frf.ro

Etichete: tas , penalizare , tribunalul de arbitraj sportiv , depunctare , claudiu rotar


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți

În ultimele zile, forțele ruse au ocupat în jur de 100 de kilometri de teritoriu ucrainean din regiunea Harkov; în estul Ucrainei, Rusiei i-a luat luni de zile ca să obțină aceleași rezultate, relatează BBC. „Nu a fost nicio primă linie de apărare. Rușii au intrat pur și simplu”, a spus un comandant din trupele speciale care au eliberat teritorii vaste în timpul ofensivei surpriză a armatei ucrainene din toamna anului 2022.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Anamaria Prodan, toate detaliile despre nunta cu Gavril. Cine va cânta și unde se va organiza

Exclusiv ”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu

E gata: primul transfer al FCSB-ului! Ce salariu va primi jucătorul

Video Ce nu s-a văzut la TV! Gigi Becali și-a aruncat telefonul în direct și la scurt timp a rămas fără șapca de 450 € | VIRAL

"Coșmar! Nu putea fi mai rău pentru Simona Halep!" Presa din SUA, reacție tranșantă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali a dat lovitura la meciul cu CFR Cluj. Câți bani a câștigat

Jucătorul de la FCSB poreclit "Matrix de România" în presa din străinătate

Presa spaniolă, înainte de Real Madrid - Alaves: Ianis Hagi titular!

Foto ”Hai să vă spun care a fost faza”. Iubita unui internațional român a mers la meci ”pe alt stadion”

Citeşte şi

Oficial "Cutremur" la echipa unui jucător român! A ajuns pe -1 după depunctare și a retrogradat după 35 de ani

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

PEROZO fostă spioană rusă, despre strategiile neortodoxe adoptate pentru a-și manipula țintele: "Mi-am sacrificat corpul pentru misiuni"

FILM NOWCameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill

Reacția lui U Cluj despre transferul lui Alex Chipciu la FCSB! Marele vis al căpitanului: ”Cred că are o șansă reală” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cea mai proastă veste pentru Simona Halep. Ce s-a decis la Roland-Garros citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles

Digi World

Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”