Ilie Dumitrescu în studioul Digi Sport / Foto: Digi Sport

Exclusiv Când s-ar putea relua fotbalul, întrerupt de coronavirus. Scenariul pesimist al lui Ilie Dumitrescu: ”Să ieșim din zona asta!”

29.03.2020, 23:30
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Pandemia de coronavirus a oprit fotbalul din Europa, cu excepția celui din Belarus, iar acum se caută de zor soluții. În România, Liga 1 nu se mai joacă din 12 martie, iar timpul se scurge foarte repede și există riscul ca sezonul să nu mai poată fi reluat.

Însă nu e încă totul pierdut. Pentru ca sezonul să fie salvat, Ilie Dumitrescu are o variantă, dar se și teme de un aspect cu totul necunoscut, durata stării de urgență.

Când s-ar putea relua fotbalul 

"Sincer, e foarte greu să ne gândim la vreo dată pentru reluarea competiției. (...) Apropo de vacanță, eu cred că se va ajunge în zona asta. Trebuie să ieșim din zona asta cu CODIV 19. Când se va fixa o dată, echipele au nevoie de 4-6 săptămâni de pregătire, ideal ar fi și cu niște jocuri de pregătire.

După care să înceapă jocurile rămase de disputat din actualul sezon și imediat să pornească următorul, ca să fie continuitate. Sper să nu fie 8 săptămâni de pauză în fotbalul mondial. Acesta ar fi un scenariu", a explicat Ilie Dumitrescu la Digi Sport Special.

Dacă fotbalul e oprit, iar antrenamentele sunt interzise în grupuri, jucătorii trebuie să facă cumva să se mențină în formă. Ilie Dumitrescu îi dă ca exemplu de pregătire pe cei de la Bayern Munchen.

"Cred că toată lumea fotbalului e în vacanță, chiar dacă e o vacanță activă. Toată lumea participă la antrenamente de acasă, și ați văzut cum se pregătesc cei de la Bayern, toată lumea se conectează, toată lumea participă, toți sunt filmați, preparatorul fizic ține antrenamentul și toată lumea îl respectă. E un exemplu extraordinar", a precizat fostul mare internațional.

FRF are în vedere câteva scenarii cu momentul în care s-ar putea relua Liga 1

Fotbalul românesc a intrat în carantină după extinderea pandemiei de COVID-19, iar FRF a format un grup de lucru pentru a analizat situația internă.

Inițial, s-a decis să fotbalul românesc va rămâne suspendat cel puțin până pe 16 mai.

Ulterior, s-a înaintat varianta 13 iunie ca dată posibilă pentru a se relua jocurile, caz în care se merge pe varianta disputării meciurilor într-o singură manşă, pe teren neutru. La fel ar însemna să se întâmple şi în Liga a 2-a, şi în Liga a 3-a, cu campionatele împărţite în două, cu play-off şi play-out şi cu meciuri disputate într-o singură manşă.

Cea mai pesimistă variantă rămâne însă cea în care fotbalul nu se va mai relua, iar acest sezon ar rămâne "în aer". Problema ar fi atunci modalitatea de a stabili campioana, echipele retrogradate și cele care merg în cupele europene.

Grupul de lucru al FRF este format din:

  • Răzvan Burleanu, președinte FRF
  • Gabriel Bodescu, secretar general-adjunct FRF
  • Felix Grigore, manager competiții FRF
  • Mihai Andrieș, competiții FRF
  • Adrian Stângaciu, șef serviciu juridic FRF
  • reprezentanții Ligii 1, Ligii 2 și Ligii 3 în Comitetul Executiv: Valeriu Argăseală (FCSB) și Bogdan Bălănescu (FC Dinamo), Auraș Brașoveanu (Concordia Chiajna), Marius Burcă (Metaloglobus), Florea Spânu (CSO Filiași), Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia)
  • Justin Ștefan, secretar general LPF
  • Emilian Hulubei, președinte AFAN și membru în Comitetul Executiv FRF

Dan Petrescu vrea ca CFR Cluj să primească de acum titlul

Dan Petrescu ar prefera ca, în cazul în care campionatul nu se va putea relua, ierarhia finală să fie stabilită după cum s-a încheiat sezonul regulat. Asta ar însemna ca echipa sa, CFR Cluj, să fie declarată din nou campioană pentru al treilea an la rând.

"Spre deosebire de alte ligi din Europa, noi am jucat deja tur-retur în România, deci nu s-ar supăra nimeni dacă s-ar încheia aşa cum a fost. Ar fi logic, nu ar fi nimic împotriva fotbalului. Să se ia ce a rămas jucat până acum, ştiţi ce supărat sunt eu cu playoff-ul ăsta," a explicat Dan Petrescu într-o intervenţie la emisiunea Fotbal Club.

Așa arată acum clasamentul din Liga 1:

Echipele din Liga 1 pot fi într-un mare pericol dacă actualul sezon de campionat nu va fi încheiat pe teren.

Chris Williams, jurnalist sportiv și colaborator al revistei Forbes, a anunțat, pe baza unor surse proprii, că UEFA se gândește să nu mai permită accesul în cupele europene echipelor care provin din campionate care nu au încheiat competițiile interne pe teren.

Potrivit lui Williams, echipele vor avea mari probleme să mai ajungă în Champions League și în Europa League dacă ligile din care fac parte hotărăsc să abandoneze restul sezonului, mai ales dacă vor exista țări în care acestea se vor juca și vor fi încheiate pe teren.

Chiar dacă este o idee pe care cei de la UEFA o iau în considerare, este greu de crezut că poate fi pusă în aplicare dacă, spre exemplu, campionate precum cel al Spaniei sau cel al Angliei nu vor putea juca restul de meciuri. Asta ar însemna că echipe precum Barcelona, Liverpool, Real Madrid sau Manchester City nu ar mai putea juca în Champions League.

Etichete: liga 1 , ilie dumitrescu , coronavirus


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Exclusiv Ilie Dumitrescu, impresionat de DOUĂ aspecte după Dortmund-PSG 1-0. ”119 km alergați / A fost superior”

Exclusiv ”Ancelotti e numărul 1. L-a depășit pe Guardiola” / ”Am văzut pasa anului”. Concluziile serii după magicul Bayern - Real 2-2

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă