Gică Hagi îşi doreşte să îşi continue cariera în străinătate

"Ce e mai bun, de acum încolo o să vină!" Promisiunea lui Hagi, după transferul lui Răzvan Marin la Ajax

05.04.2019, 10:12
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Gică Hagi va încasa încă 2,5 milioane de euro după ce Răzvan Marin s-a transferat de la Standard Liege la Ajax Amsterdam, pentru suma de 12,5 milioane de euro. Viitorul mai deținea încă 20 la sută din drepturile federative ale jucătorului.

Viitorul l-a mai vândut în această iarnă și pe Tudor Băluță (19 ani), la Brighton, iar suma pe care Viitorul o va încasa va fi în jur de 3 milioane de euro. Gică Hagi anunță alte transferuri pe bani mulți, iar primul vizat este chiar fiul său, Ianis Hagi.

"Ce e mai bun de acum încolo o să vină, așa cred eu. Muncind, o să producem, o să scoatem mulți copii, mulți copii au crescut, au ajuns mari, asta e cel mai important. O să vedeți că o să ajungă mulți dintre ei la nivel competitiv, mare. 

Nu știu, vom vedea, avem procente, dar nu știu deocamdată. Important e că eu fac bine. Mai greu e când dau decât când iau", a spus Gică Hagi.

Transferuri de 20 de milioane de euro pentru Viitorul

FC Viitorul a fost înființat în 2009, de Gică Hagi, iar scopul declarat al "Regelui" a fost acela de a "crea jucători" pe care apoi să-i vândă la echipe mai mari. Exact așa a și făcut, pentru că loviturile cele mai mari date de Hagi au adunat la bugetul clubului zeci de milioane de euro.

Transferul lui Tudor Băluță de la Viitorul la Brighton este un adevărat tun dat de Hagi, fiind cel mai scump jucător pe care l-a vândut vreodată "Regele", care va primi de la echipa la care joacă și Florin Andone 3 milioane de euro.

Colegii de la Fotbal Club au făcut un clasament al jucătorilor vânduți de Viitorul în străinătate, iar pe locul secund, după Băluță, se află Cristi Manea. În 2014, la plecarea sa la Apollon Limassol, fundașul a adus în vistieria clubului 2,5 milioane de euro.

Al treilea în această ierarhie este Cristi Ganea, transferat în 2018 la Athletic Bilbao pentru 2,4 milioane de euro. La fel a încasat Hagi și pentru Răzvan Marin, în momentul transferului acestuia la Standard Liege. În total, de pe urma a 11 jucători transferați în străinătate, Viitorul a încasat peste 10 milioane de euro.

Gică Hagi "vinde bine" și pe plan intern, cu FCSB în postura de client principal. Cel mai scump jucător cedat vreodată de constănțeni în Liga 1 este Florinel Coman. În august 2017, Gigi Becali a plătit pentru mijlocașul ofensiv 2,65 de milioane de euro. Al doilea în acest clasament este un alt jucător ajuns la FCSB, Florin Tănase. În august 2016, Becali a achitat 1,5 milioane de euro în schimbul atacantului.

Un alt "client" bun al celor de la Viitorul este Universitatea Craiova, care l-a achiziționat pe Alexandru Cicâldău cu un milion de euro în iulie 2018.

 

Etichete: gica hagi , razvan marin , florinel coman , tudor baluta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că Raisi a murit

În timp ce regimul islamic încearcă să se replieze pe repede înainte după moartea președintelui Raisi, mulți iranieni se bucură de dispariția unuia dintre cei mai duri reprezentanți ai represiunii. De numele fostului președinte supranumit "Măcelarul din Teheran" se leagă epurările masive, de zeci de mii de morți, din 1979 până acum, dar și faptul că el a implicat Iranul pentru prima dată într-un război direct cu Israelul.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

Gigi Becali n-a stat prea mult pe gânduri, după ce Răzvan Lucescu a luat titlul cu PAOK

Fanii lui Tottenham, după ce l-au văzut din nou titular pe Radu Drăgușin: ”Nemernicul a avut la dispoziție jumătate de sezon”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Ionel Dănciulescu și Marius Niculae au avut același remarcat, după Dinamo - Csikszereda 2-0

Zeljko Kopic, anunț clar despre viitorul său la Dinamo după 2-0 cu Csikszereda

Video OUT de la Dinamo? Anunțul făcut imediat după victoria cu Csikszereda

Patronul lui PAOK a rupt tăcerea! Ce mesaj i-a transmis lui Răzvan Lucescu

Citeşte şi

Adrian Ilie și-a găsit urmașul în SuperLiga. ”E principalul arhitect”

Gică Hagi, după eșecul drastic din Gruia: ”E dureros”. Ce a spus despre locul ocupat de Farul la finalul play-off-ului

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWJennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului

Gigi Becali forțează un alt transfer de Liga Campionilor: vrea o altă vedetă creată în „laboratorul” lui Gică Hagi citeşte ştirea pe Prosport.ro

Imagini cu noul antrenor al Rapidului beat mort: ”Poate îi cam place șprițul...” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Semnul de circulație care pune în dilemă șoferii români. Ce reprezintă indicatorul rutier de fapt citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”