Colaj galerii Dinamo şi FCSB / Foto: Digi Sport

Video Exclusiv Ce echipă a fost ajutată mai mult? Helmut Duckadam: "Asta era diferenţa între noi şi Dinamo"

11.05.2020, 10:13
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Care a fost echipa cel mai mult "ajutată", Steaua sau Dinamo? După ce fostul dinamovist, Claudiu Vaişcovici, a lansat nişte acuzaţii grave la adresa steliştilor, a venit rândul ca Helmut Duckadam să-i dea replica.

"Toată lumea zice că nu am fost jucător, ci portar. Pe mine nu m-a interesat cine arbitra, că era Igna, Salomir, Porumboiu, Crăciunescu, chiar nu m-a interesat niciodată. Nu ştiu dacă am fost ajutaţi în perioada aia, dar după 1985 eram mult prea buni ca să ne ajute arbitrii.

Cred că am ajutat noi pe unii sau alţii când aveau nevoie. Şi vă dau şi exemplu ca să îl contrazic pe Vaişcovici. Noi, după ce am câştigat CCE, la câteva săptămâni, am jucat finala Cupei României, pe care am pierdut-o cu 1-2, dar nu a comentat nimeni nimic, Dinamo a fost mai bună.

Dacă cineva voia să ne ajute, cred că ne ajuta atunci, după finala CCE. Dar nu ne-a ajutat, am pierdut, nu a comentat nici Valentin Ceauşescu, nici nimeni. Au mai fost perioade când Steaua sau Dinamo au mai fost favorizate în unele meciuri de anumiţi arbitri. Cu siguranţă, pentru că ne uităm la campionatul Spaniei sau al Germaniei şi sunt unele momente când unii arbitri poate dau o decizie favorabilă echipei mai bune, mai de notorietate", a spus Helmut Duckadam la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Duckadam: "Dinamo mergea cu autocarul direct pe pistă, la avion"

În urmă cu câteva zile, fostul dinamovist Claudiu Vaişcovici a spus că "conducătorii noștri au fugit de frică să nu fie arestați după ce i-am bătut cu 3-0 în Ghencea. Nea Costică Anghelache sărea gardul pe la oficială, că-l așteptau în tunel să-l lege". A fost replica de la care s-a reaprins vechea dispută.

"Când spunem de securitate, e altceva. Eu am mai spus o dată ce am păţit când era Halagian la Steaua şi ne-am întors din Olanda şi ne-au oprit toate bagajele cei de la vamă în Otopeni.

Diferenţa între noi şi Dinamo care era? Dinamo mergea cu autocarul direct pe pistă, la avion, şi încărcau bagajele, iar noi treceam ca orice oameni. Deci atunci când am venit din Olanda ne-au oprit tot. Deci am ieşit cu mâinile în buzunar şi fluierând. A treia zi ni le-au adus la club.

S-a implicat Valentin atunci pentru că noi nu am mai ieşit la antrenament. A venit nea Imi în vestiar şi noi eram îmbrăcaţi civil şi am zis că nu ieşim până nu ne vin bagajele.

S-a mai echilibrat jocul când a venit Valentin la noi. Înainte eram net inferiori celor de la Dinamo, nu aveam nicio putere. În afară de Gică Popescu, de care am auzit că a fost forţat la un moment dat să meargă la Steaua, toţi jucătorii, inclusiv eu, ne-am dorit să mergem la Steaua pentru că ştiam că e o armată mai uşoară, e o echipă de top", a explicat Duckadam.

La acea vreme, înainte de Revoluţia din 1989, erau practic două mari puteri în fotbalul românesc: Steaua, care era echipa Armatei, şi Dinamo, care era echipa Ministerului de Interne. Gruparea Ministerului de Interne a fost înfiinţată oficial în 1948 pentru a copia formaţia similară de la Moscova.

Etichete: steaua , dinamo , helmut duckadam , claudiu vaiscovici


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”

La șase zile după ce a câștigat titlul, Darius Olaru a spus de la cine a primit cel mai emoționant mesaj

Tensiune după Farul - Sepsi! Conducerea oaspeților nu s-a ferit de cuvinte: ”E foarte urât ce s-a întâmplat”

Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”

Citeşte şi

OUT pentru restul sezonului! Lovitura primită de Dinamo cu două etape înainte de finalul campionatului

Dennis Politic a vorbit despre tensiunile de la Dinamo: ”Am avut o întâlnire toți”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”