Suporterii Universității Craiova / Foto: Sport Pictures

"Ce o să faceți? Le vandalizați mormintele?". Reacție dură a Universității Craiova, după ce Sorin Cârțu a devenit victima fanilor

20.05.2020, 14:20
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Universitatea Craiova a emis un comunicat de presă în care critică acțiunile celor care au vandalizat proprietățile președintelui clubului din Liga 1.

Formația din prima ligă consideră că astfel de gesturi sunt inexplicabile, iar Sorin Cârțu, o persoană care a scris istorie în fotbalul craiovean, nu merită un astfel de tratament.

Universitatea Craiova susține că Sorin Cârțu nu este singura glorie din Oltenia care a trecut prin astfel de momente, promițând că va reveni foarte curând cu noi exemple de acest fel.

"Lui Sorin Cârțu i-a fost vandalizată casa.

Care Sorin Cârțu? Acel Sorin Cârțu, unul dintre simbolurile Craiovei Maxima, ale fotbalului românesc, ultimul antrenor care a adus eventul în Bănie, cel care în 25 de ani de activitate ca jucător a evoluat doar pentru Craiova (283 de meciuri și 107 goluri pentru Universitatea Craiova și 82 de meciuri și 27 de goluri pentru Electroputere Craiova), fiind câștigător a 3 campionate și 5 Cupe ale României ca jucător și antrenor. Și președintele în exercițiu al Universității Craiova. Practic, întreaga activitate a lui Sorin Cârțu se confundă cu perioada de glorie a Științei.

Și, totuși, casa i-a fost vandalizată, iar la 3 zile distanță i-au fost vandalizate și alte proprietăți. Credem că este mai puțin important ale cui mânuțe au vopsit efectiv. Important este să vedem cine i-a incitat și cine i-a încurajat. Și aici știm cu toții răspunsul. Și o să vedem în câteva zile cum aproape toată Craiova Maxima a fost „vandalizată" de aceleași personaje. Pentru că vedem că în ultimele zile Bornescu a devenit mai important pentru istoria Științei decât Silviu Lung, iar un lider de galerie mult mai important decât Nicolae Tilihoi.

Peste 80% din componenții Craiovei Maxima, în frunte cu Președintele Corneliu Andrei Stroe și aproape toți componenții Campioanei Unei Mari Iubiri au avut, într-un fel sau altul, legătură cu renașterea Științei. Ce o să le faceți, „domnilor"? O să le vandalizați și lor casele? Dintre cei care ne-au părăsit, Nicolae Tilihoi și Profesorul Corneliu Andrei Stroe au fost în linia întâi a renașterii Științei. Iar Minunea Blondă a fost acolo. Ce o să faceți? O să le vandalizați mormintele? Ce o să se întâmple cu cei care lucrează astăzi la Universitatea Craiova? O să-i goniți la Severin, acolo unde ați mai dus o dată echipa spunând că orașul Craiova n-o merită?

Voi vorbiți de istoria Universității Craiova dar o vandalizați zi de zi? Nu meritați nici măcar să-i pronunțați numele. Pentru că cine nu-și respectă trecutul nu merită să aibă viitor.

Mâine vom arăta cum Sorin Cârțu nu este un caz singular printre cei care au făcut istorie pentru Știința și care au fost „călcați în picioare", într-un mod sau altul", se arată în comunicatul celor de la Universitatea Craiova.

Suporterii echipei U Craiova 1948 se apără și spun că totul a fost pus la cale de fanii clubului din prima ligă

Deși Cârțu i-a acuzat pe suporterii echipei U Craiova 1948 SA, proaspăt promovată în Liga 2, fanii respectivi se apără și spun că nu ei au vandalizat casa acestuia.

Mai mult, Andrei Preda, cunoscut ca "Gogoașă", liderul galeriei echipei patronate de Adrian Mititelu, crede că suporterii echipei din Liga 1 ar fi cei vinovați, tocmai pentru a realiza o imagine neplăcută celor de la U Craiova 1948 SA și a nu li se permite accesul pe Stadionul "Ion Oblemenco".

"Am văzut și eu ce s-a întâmplat la televizor, dar, din punctul meu de vedere, suporterii de la CSU au făcut această chestie. Eu cred că vor să pună presiune ca să nu ne lase pe stadion. Să spună că facem incidente, că distrugem. Am vorbit cu băieții, le-am cerut să nu facă așa ceva. Sorin Cârțu a jucat la Craiova, e o legendă și niciun băiat din Peluza Sud nu a știut despre ce s-a întâmplat. Am făcut o întrunire aseară și le-am explicat, băieții au înțeles. Nu a spus nimeni că a participat la acest eveniment. Dacă voiam să facem presiune, mergeam la Primărie, nu la Sorin Cârțu acasă.

Sunt oameni care lucrează la Primărie din Peluza Nord și cred că ei au făcut chestia asta. E o legendă, a făcut istorie, dânsul a ales să meargă la CSU, noi am rămas pe drumul nostru, îi respectăm decizia. Ne pare rău că nu e alături de noi, dar ce să facem? Faptul că s-au împărțit... domnul Cârțu într-o parte, domnul Săndoi, Cămătaru, Zamfir au spus că noi suntem Craiova, să jucăm pe stadion. Acum 10 ani mergeam toți de mână în prima linie, la București, Pitești, Timișoara. Din cauza cui s-a ajuns aici nu mai contează. Și la Steaua, și la Rapid, și la Universitatea Craiova. Pentru noi, e o tragedie ce se întâmplă", a spus Andrei Preda, la Pro X.

Sorin Cârțu nu a dorit să comenteze această ipoteză lansată de liderul Peluzei Sud, spunând că a făcut deja o plângere la poliție și așteaptă rezultatele anchetei.

Etichete: universitatea craiova , sorin cartu , adrian mititelu , oltenia , u craiova 1948 sa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Un american și doi australieni s-au dus în vacanță la surfing în apropiere de oraşul turistic Ensenada, la circa 90 de minute sud de graniţa SUA-Mexic, pe coasta Pacificului. Săptămâna trecută au fost dați dispăruți, iar după căutări au fost găsiți morți într-un puț. Autoritățile americane îi sfătuiesc pe americani să reconsidere călătoriile în Mexic.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Radu Drăgușin, OUT de la Tottenham? Ce a apărut în presa britanică, după al 6-lea meci uitat pe bancă

Campion cu FCSB, Alexandru Băluță a spus cum are ”cele mai bune discuții” cu Gigi Becali

Video Hermannstadt - Poli Iași 0-1. Moldovenii au obținut trei puncte uriașe și au urcat pe loc de baraj!

Foto Cum a fost surprins Ianis Hagi alături de colegii de la Alaves: ”Prințul” n-a jucat deloc în ultimele 5 meciuri

Citeşte şi

Costel Gâlcă a făcut toate calculele înaintea derby-ului cu FCSB. De ce este cel mai greu meci al oltenilor

Victor Pițurcă, verdict crunt despre noua vedetă a Universității Craiova: ”Nu se ocupă doar de fotbal”

PEROZA cucerit toate privirile. Soția lui Chris Hemsworth, la cină într-un costum cu pantaloni scurți și pe tocuri

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”