Dan Petrescu, antrenorul de la CFR Cluj / Foto: Captură Youtube@CFR 1907 Official

”Ce poți să faci când conduci Dacia și celălalt Mercedes?”. Fotbalul românesc, sub lupa lui Dan Petrescu

articol scris de Digi Sport
08.12.2021, 22:11
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Dan Petrescu (53 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, a făcut o radiografie sumbră a fotbalului românesc.

Dorit pe banca echipei naționale de conducerea FRF, se pare că Dan Petrescu nu a primit acceptul conducerii din Gruia pentru a pleca la reprezentativa României, iar Adrian Mutu va fi noul selecționer.

Dan Petrescu, radiografie sumbră a fotbalului românesc: ”Ce poți să faci când conduci Dacia și celălalt Mercedes?”

”Bursucul” ar fi avut o misiune ingrată la cârma naționalei, având în vedere viziunea sa asupra fotbalului românesc. Petrescu susține că România este departe de nivelul țărilor puternice și compară sportul rege autohton cu o Dacie, în timp ce fotbalul din Vest îl aseamănă cu un Mercedes. În plus, nici viitorul nu sună bine pentru antrenorul CFR-ului.

"La anul trebuie neapărat să câştigăm campionatul, acesta va fi obiectivul. Şi să construim o echipă competitivă pentru Europa. Va fi din ce în ce mai greu pentru toate echipele, inclusiv pentru CFR Cluj, pentru că fotbalul românesc merge în jos, nu sunt talente care să vină din spate.

Din păcate, jucătorii români nu mai joacă în campionatele mari. Cel mai bun campionat din lume este cel din Anglia, de departe, şi noi nu mai avem de mult un jucător acolo, nici în liga a doua. Poate doar Puşcaş.

Şi atunci cum să facem faţă? E alt nivel, e ca şi cum ai merge cu Mercedes şi celălalt cu Dacia. Ce poţi să faci când conduci Dacia şi celălalt Mercedes? Cam aşa suntem noi acum în fotbal", a declarat Dan Petrescu.

Dan Petrescu, ofertă din Emiratele Arabe Unite

Antrenorul CFR-ului a primit și o ofertă, foarte tentantă financiar, din partea unei echipe din Emiratele Arabe Unite, a scris Gsp.ro, în urmă cu câteva zile.

Lui Dan Petrescu i s-a oferit un contract în valoare de 4 milioane de dolari pe sezon, mult peste salariul pe care îl are la campioana României - 300.000 de euro pe an.

"Bursucul" le-a dat celor din Emirate același răspuns pe care i l-a oferit și lui Răzvan Burleanu: va fi deschis la discuții abia după 20 decembrie, când CFR își încheie sezonul fotbalistic.

Prin comparație, FRF i-ar fi oferit lui Petrescu un salariu de 25.000 de euro pe lună, exact cât are și la gruparea din Gruia. De asemenea, ”Bursucului” i-ar fi fost propus un contract de lungă durată, nu cum a fost cazul lui Mirel Rădoi, care a semnat pe doi ani.

Etichete: dan petrescu , fotbal romanesc , antrenor cfr cluj , fotbal romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Un american și doi australieni s-au dus în vacanță la surfing în apropiere de oraşul turistic Ensenada, la circa 90 de minute sud de graniţa SUA-Mexic, pe coasta Pacificului. Săptămâna trecută au fost dați dispăruți, iar după căutări au fost găsiți morți într-un puț. Autoritățile americane îi sfătuiesc pe americani să reconsidere călătoriile în Mexic.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Un fotbalist al Rapidului s-a dus la Dan Petrescu, la pauza meciului: ”I-am zis să plece, că m-a enervat”

Arne Slot ar putea veni la Liverpool ”la pachet” cu un fotbalist dorit de Barcelona

Theo Hernandez a spus ”Da” pentru transfer! Costă 100 de milioane de euro

Victor Pițurcă ”a făcut praf” un jucător român din străinătate

Citeşte şi

Video Primul meci, prima criză de nervi! Dan Petrescu, ieșire incontrolabilă în CFR - Rapid și declarația serii după meci

Declarație de dragoste la adresa lui Dan Petrescu: ”E antrenorul sufletului meu”. Promisiunea făcută de Ioan Varga

PEROZA cucerit toate privirile. Soția lui Chris Hemsworth, la cină într-un costum cu pantaloni scurți și pe tocuri

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Pe ce loc a urcat Simona Halep în clasament, deși nu a jucat, și ce poziție ocupă rivala Sorana Cîrstea citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dan Șucu îi dă replica lui Șumudică. Vrea un mare antrenor român citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”