Octavian Popescu, într-un meci cu CFR Cluj / Foto: Profimedia

Cele trei derapaje grave ale lui Octavian Popescu, "perla" pe care Gigi Becali vrea să ia cel puţin 50 de milioane de euro

articol scris de Digi Sport
14.06.2022, 12:43
  • FOTBAL: Oviedo - Espanyol, duminică, 19:30, DGS 2

  • MEDIA: Fotbal European, duminică, 21:00, DGS 1

Valoarea lui Octavian Popescu (19 ani) nu este contestată de nimeni în România, iar transfermarkt.com, de exemplu, îl evaluează la 4 milioane de euro din 3 iunie 2022, după ce pe 29 martie era cotat la 3 milioane de euro. O creştere abruptă.

Nici măcar cei care spun că niciodată un fotbalist de la noi n-o să valoreze zecile de milioane pe care le cere Gigi Becali pentru Octavian Popescu nu au cum să nu aplaude execuţiile extraordinare ale jucătorului de la FCSB.

Pentru că este foarte tânăr şi lipsit de experienţă, lui Octavian i se trec multe cu vederea, cum s-a întâmplat până acum. Însă dacă va continua cu astfel de gafe, n-ar fi exclus ca unele dintre echipele care l-ar dori să aibă semne de întrebare în privinţa lui. Iar el este primul care are de pierdut.

Realizările atacantului din sezonul recent încheiat, în care a marcat 10 goluri şi a oferit 4 pase decisive, sunt umbrite de trei episoade care poate nici nu-l recomandă, dar al căror erou negativ a fost. 

Primul derapaj cunoscut al lui Octavian Popescu: jigniri la adresa arbitrilor

Iarna trecută a apărut prima discuţie legată de comportamentul său, atunci când preşedintele CFR-ului, Cristian Balaj, a dezvăluit că Popescu vorbeşte urât cu arbitrii.

"Am fost dezamăgit să aflu modalitatea prin care el comunică şi se adresează arbitrilor. Extrem de urât, n-aş vrea să dezvolt.

E extrem de tânăr, ar fi păcat să-şi atragă o antipatie din partea arbitrilor, pentru că ar fi un război pierdut în final şi e trist pentru el. Nu mi-am imaginat, cunosc anumite expresii folosite şi ar fi păcat de el”, a declarat Balaj în iarnă.

La Zenica, Octavian Popescu s-a certat cu suporterii echipei naţionale

Al doilea derapaj al lui Popescu s-a petrecut la Zenica, acolo unde România a pierdut meciul cu Bosnia Herţegovina, scor 0-1, iar el a intrat în conflict cu suporterii care îi înjurau pe jucătorii români. Nu că ar fi normal aşa ceva, dar fotbaliştii evită astfel de momente. El şi Alibec (31 de ani) au gândit însă altfel.

Unul dintre foştii internaţionali care au rămas surprinşi de o astfel de atitudine a lui Octavian Popescu a fost Răzvan Raţ, 113 selecţii la echipa naţională, care i-a transmis jucătorului că a făcut o mare greşeală şi că "tricolorii" nu trebuie să intre în astfel de conflicte.

După ce a jucat 53 de minute pentru România, cu Finlanda, Octavian Popescu a aruncat tricoul pe jos

Al treilea moment criticat de toată lumea s-a petrecut la meciul cu Finlanda, când înlocuirea sa cu Hanca, în minutul 53, l-a deranjat foarte mult. A fost evident că s-a enervat din modul în care s-a îmbrăţişat cu antrenorul şi a "bătut cuba" cu cei de pe banca de rezerve şi că i s-ar fi făcut o nedreptate.

Apoi a aruncat pe jos tricoul pe care l-a avut pe el.

Din imaginile surprinse de către cameramanul Digi Sport, se poate observa și cum Popescu are un schimb de replici cu Florin Tănase (27 de ani), aflat pe bancă în stânga sa.

Gest care pe Răzvan Raţ, jucător cu 113 selecţii pentru România, l-a deranjat teribil.

Mihai Stoica crede că pentru Octavian Popescu este mai important fotbalul decât şcoala

Pentru ca FCSB să-l aibă la pregătire pe Octavian Popescu, anul trecut, managerul general al echipei, Mihai Stoica, a susţinut absenţa acestuia de la Bacalaureat. Ba chiar a argumentat de ce şcoala nu este importantă pentru un fotbalist bun.

"Cel mai important pentru Octavian Popescu acum este fotbalul. Fotbalul! Eu am avut un jucător, nu are importanță numele, care a vrut să-l învoiesc.

I-am spus: 'ai 18 ani și ești la prima echipă. Vrei să te învoiești ca să te duci la școală? OK. L-am învoit, dar nu a ajuns fotbalist, deși avea foarte mare talent.' Pe mine mă interesează fotbalul acum, că de școală ai timp.

Că vouă vă place să spuneți că Pănoiu a luat 10, foarte frumos. Că vouă nu vă convine că unii jucători nu vorbesc bine gramatical ...

Nu vreau să spun, dar o să mă ierte pentru că e finul meu și îl iubesc prea mult. Eu la 13 ani l-am descoperit pe Florin Cernat și îl forțam să meargă la școală, am ajuns să-l duc la școală.

Nu voia să meargă la școală, nu-i plăcea. Și mi-a zis, mă ruga frumos, am vorbit și cu profesorii. Era foarte cuminte. Până la urmă, a făcut și școală și uitați-l, e conducător de club.

Păi, la momentul ăla nu făcuse școală. A jucat 14 ani în străinătate. Dacă Dinamo Kiev vrea să caute relații despre un jucător din România, îl sună pe Florin Cernat. Dacă Hajduk Split vrea relații despre un jucător, îl sună pe Cernat. La fel și Karabukspor. Pentru că s-a dezvoltat după aceea", a spus Mihai Stoica la Fotbal Club.

Profesorii lui Popescu au spus anul trecut că jucătorul le-a transmis că deocamdată nu are timp pentru aşa ceva. 

Clasa a 12-a a terminat-o la Nucet, localitatea în care s-a născut, însă pregătirea cu FCSB i s-a părut mai importantă decât susţinerea examenelor pentru diploma de Bacalarureat. Nu s-a prezentat nici la sesiunea de vară, nici la cea de toamnă.

Video cu intervenţia lui Răzvan Raţ în legătură cu Octavian Popescu

Etichete: octavian popescu , octavian opoescu romania finlanda , derapaje octavian popescu , octavian popescu zenica


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un nou război catastrofal e aproape să cuprindă Orientul Mijlociu

Conflictul larvar și rivalitatea au fost aproape mereu o caracteristică a relațiilor dintre Israel și vecinul său nordic, Libanul, mai ales de când gruparea pro-iraniană Hezbollah a devenit tot mai influentă la Beirut. De la declanșarea războiului Israel-Hamas în Gaza, de la începutul anului trecut, însă, situația pare că escaladează cu fiecare zi care trece și se îndreaptă tot mai rapid spre o concluzie înfiorătoare pentru o regiune deja consumată de ani de zile de conflicte armate, războaie civile și insurgențe ale fundamentaliștilor.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv A negociat "la sânge" cu FCSB și Gigi Becali a spus totul: "E oltean cu tupeu! Cum să îți dau, mă, 150.000?"

”Mizerabil”. Nu s-au ferit de cuvinte, după Germania - Scoția 5-1

Tragedie în fotbal: a făcut meciul carierei cu adversara României, iar la 10 zile distanță a murit!

Presa din Anglia i-a taxat pe nemți pentru ceremonia de deschidere a EURO 2024

”Adevărata luptă a rușinii”: imagini reprobabile! Prima dispută din România dintre un bărbat și o femeie, KO după NOUĂ secunde

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Doar România i-a bătut în ultimele 15 meciuri și au făcut spectacol la EURO 2024! Jucătorul remarcat: ”E un maestru”

Exclusiv Gigi Becali, gata să încaseze 1.000.000€: ”Vă spun ca să știți”

”Priviți circul!” Croații au răbufnit după eșecul la scor de neprezentare în fața Spaniei la EURO 2024

A jucat un singur minut în play-off-ul SuperLigii, dar a fost integralist în Italia - Albania de la EURO 2024! Nota primită

Citeşte şi

Darius Olaru și Florinel Coman, 14 milioane de euro! Își ”spulberă” competiția

Octavian Popescu a fost operat. FCSB, fără el în cea mai grea perioadă. Mesajul jucătorului și când va reveni

PEROZFrumoasa fiică a lui Reese Witherspoon, leită mama ei. Fanii actriței, uluiți: „Sunteți gemene?”. Imaginile care i-au indus în eroare

FILM NOWImagini inedite cu Jason Statham, "dintr-o altă viață". Înainte de a fi durul din filme, a luptat 10 ani la un alt vis

Cum l-a convins Gigi Becali pe jucătorul din Superliga pentru care FCSB a plătit 1.310.000 de euro citeşte ştirea pe Prosport.ro

Apariție șocantă la EURO: antrenorul Ungariei a introdus un atacant cu greutate FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

S-a deschis plaja artificială din București: Cât costă o zi de relaxare urbană citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea

Digi World

Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai ales pentru cei cu exces de greutate

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”