Mircea Rednic, o nouă provocare în Liga 1

Chiar a făcut ”revoluție la Dinamo”! Mircea Rednic a dat afară 16 jucători iar disponibilizările vor continua!

08.01.2019, 22:38
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Mircea Rednic (56 de ani) n-a fost deloc mulțumit de ”marfa” pe care a moștenit-o la Dinamo, așa că încet dar sigur a început ”să taie în carne vie”. Tehnicianul roș-albilor a început curățenia încă din primele sale zile de mandat și n-a terminat nici acum. Până în prezent, ”Puriul” a dat afară 16 jucători și nu este exclus ca acest număr să crească în zilele următoare. Altfel spus, actualul antrenor a remaniat aproape un lot întreg.

Cel mai recent fotbalist care a primit vestea rea a fost Laurențiu Corbu (24 de ani). Deşi e singurul fundaş dreapta de meserie din lot, Corbu (24 de ani) a fost tras pe linie moartă de "Puriu". Acesta a fost informat astăzi că nu va merge în cantonamentul din Antalya, iar conducerea încearcă să îi rezilieze contractul.

Din câte se pare, Rednic are mai multe variante din străinătate pentru flancul drept al apărării, în zilele următoare urmând a începe negocierile cu fotbaliştii pe care îi urmăreşte. "Rezilierile nu au fost puține. Într-o lună și jumătate au plecat 10 jucători. Negocierea cu Gomelt nici nu a început. Vom vedea ce se întâmplă când ne vom întâlni. Cu Axente există discuții, dar la fel, încă nu e nimic clar. Vom discuta și cu Katsikas în momentul în care va reveni din vacanță" a precizat, Alexandru David, președintele lui Dinamo, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Fotbal Club”, de la Digi Sport 1.

Lista cu jucătorii la care a renunțat Mircea Rednic

Laurențiu Corbu (24 de ani) - a fost anunțat marți, 8 ianuarie 2019, că nu mai face parte din lot. 

Mihai Popescu (25 de ani) - împrumutat la St. Mirrren (Scoția), cu opțiune de cumpărare

Robert Moldoveanu (19 ani) - împrumut la Petrolul până la vară

Mihai Neicuțescu (20 de ani), împrumut la Chindia Târgoviște

Sergiu Popovici (25 de ani), liber de contract, a ajuns la Hermannstadt.

Giorgos Katsikas (28 de ani), Sergiu Hanca (26 de ani) si Mircea Axente (31 de ani) sunt alți jucători la care Mircea Rednic a renunțat.

O situație specială o are și Tomislav Gomelt (24 de ani). Mijlocașul croat, cu salariul cel mai mare din lot, nu vrea să se despartă de gruparea ”câinilor” mai devreme de finalul contractului scadent în vara lui 2021!, astfel că momentan acesta va face deplasarea cu echipa în cantonament. Situația sa va fi însă clarificată în perioada următoare.

”Mircea Rednic vrea să reușească imposibilul!”

De la Dinamo au mai plecat chiar din timpul sezonului: Andrei Tîrcoveanu, Armando Cooper, Jaime Penedo, Daniel Subotic, Teddy Mezague, Gicu Grozav și Kino Delorge.

Șansele ca Dinamo să prindă play-off-ul în acest sezon sunt mici, asta deși Mircea Rednic este în continuare cu gândul la o clasare în primele 6. Formația din Ștefan cel Mare pare axată mai mult pe contruirea unei echipe competitive pentru stagiunea viitoare.

"Mircea Rednic vrea un loc cu care să reușească imposibilul. El crede în continuare că ne putem califica în play-off așa că noi suntem obligați să credem alături de el până în ultima clipă. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci Mircea Rednic va încerca să închege un schelet până la vară și apoi vom mai face câteva transferuri, 3-4, nu mai multe. Cu acel schelet definitivat și cu aceste transferuri va face lot cu care va ataca noul sezon și calificarea în play-off, dar și alte obiective" a precizat Alexandru David într-o intervenție telefonică la Fotbal Club.

Ce jucători a adus Mircea Rednic la Dinamo!

De când a revenit la Dinamo, Mircea Rednic a adus 5 jucători: Aliji, Ait-Atmane, Zenke, Tade și Montini. Toți au semnat contracte până în iarnă, cu posibilitate de prelungire și clauză de mărire salarială dacă Dinamo va ajunge în play-off.

Mircea Rednic a început o adevărată "revoluție" la Dinamo în această iarnă, când a adus 5 jucători pentru a forța calificarea în play-off-ul Ligii 1, dar nu "implanturile" au rezistat. Dintre aceștia, au apucat să joace doar Rachid Ait-Atmane, Simon Zenke și Mattia Montini.  Naser Aliji, accidentat a plecat deja din România și rămâne de văzut dacă va fi păstrat când va avea loc reunirea, în timp ce contractul lui Gregory Tade a fost reziliat din motive medicale. 

În plus, la Dinamo mai sunt așteptați și alți jucători, așa cum a confirmat și Ionel Dănciulescu, la Digi Sport. "Vor veni jucători pauza asta competiţională, iar unii dintre ei vor pleca. Va veni un portar, un fundaş dreapta, un mijlocaş stânga sau dreapta, probabil doi atacanţi şi un fundaş central. Sunt foarte multe discuţii cu agenţii jucătorilor, cu jucătorii, mai multe vom şti săptămâna viitoare. Ne dorim ca pe 11 (n.r. ianuarie), când plecăm în cantonament, să avem lotul definitivat în proporţie cât mai mare", a declarat team managerul lui Dinamo, la "Fotbal Club".

Etichete: mircea rednic , transferuri dinamo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare

În timpul interviurilor pentru angajare, candidații pot avea parte de întâmplări neplăcute sau umilitoare și de multe ori sunt discriminați fățiș din cauza vârstei, a sexului sau a aspectului fizic. BBC a adunat într-un material cele mai ciudate experiențe avute în timpul interviurilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Reacția presei din Ungaria, după scandările xenofobe de la Farul - Sepsi

S-a terminat: pleacă de la Real Madrid după 12 ani! Spaniolii au anunțat unde va merge

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

I-a spus ”NU” FCSB-ului și acum e gata să meargă la CFR! Dan Petrescu îl cere insistent

Citeşte şi

”Credeți că Dinamo va retrograda?” Mircea Rednic: ”Nu mai vorbiți că sunt dinamovist!”

Exclusiv Florin Prunea și Mircea Rednic s-au întâlnit în parcare: ”Florine, hai să vorbim ceva”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”