Cornel Dinu / Foto: Sport Pictures

Concluziile trase de Cornel Dinu, după Dinamo - FC Argeș 6-1: ”Meritul principal îl are el”

articol scris de Digi Sport
30.05.2023, 14:16
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Cornel Dinu (74 de ani) a vorbit despre prestația celor de la Dinamo, după ce elevii lui Ovidiu Burcă au umilit-o pe FC Argeș, scor 6-1, în turul barajului de promovare în SuperLiga României. 

”Câinii” au marcat prin Lamine Ghezali (dublă), Gorka Larrucea, Alexandru Pop, Quentin Bena și Dani Iglesias, în timp ce pentru piteșteni a marcat Zebic.

Cornel Dinu: ”Meritul principal îl are Ovidiu Burcă, care a pregătit de când a venit o formulă de echipă cât mai stabilă”

La scurt timp după finalul meciului, Cornel Dinu a analizat jocul ”Câinilor” și a tras toate concluziile. 

Fostul mare fotbalist l-a lăudat pe Ovidiu Burcă pentru tot ce a făcut la Dinamo, dar a ținut să vorbească la superlativ și despre fotbaliștii echipei și a ținut să scoată în evidență modul în care străinii au reușit să se integreze. 

”S-ar putea spune că soarta a devenit un aliat al lui Dinamo. După atâtea necazuri prin care a trecut și nu s-au sfârșit. Și care puteau fi evitate dacă nu erau acceptați atâția fluieră vânt la conducerea clubului.

Diferență clară în mentalitatea de a construi o echipă și a o face să joace între cele două combatante. Meritul principal îl are Ovidiu Burcă, care a pregătit de când a venit o formulă de echipă cât mai stabilă, contând, ceea ce este de apreciat în mod deosebit, nu pe jucători străini dubioși, ci pe jucători tineri din curtea proprie, patru, cinci chiar titulari de ceva timp, crescuți în propria curte, Giafer, Amzăr, Borcea, Bani, Florescu, chiar și Oncescu.

Elocvent este faptul că Dinamo, în ultimul timp, ca și astă-seară, a contat pe doar șase jucători din străinătate, care s-au cuplat foarte bine cu tinerii echipei… mă refer la bosniacul Dujmovic, brazilianul cu patru plămâni Moura, cei doi spanioli Iglesis și Larrucea și, în special, francezul Ghezali, de care n-au auzit distrugătorii ultimului timp, comandoul de jaf condus de Cortacero”, a spus Cornel Dinu, potrivit Fanatik.

Video cu rezumatul partidei Dinamo - FC Argeș 6-1

Ghezali, declarație de dragoste pentru Dinamo: ”Am regăsit plăcerea de a juca fotbal aici”

La finalul celor 90 de minute, francezul lui Dinamo s-a declarat bucuros de rezultatul final și a vorbit la superlativ despre fanii formației din ”Ștefan cel Mare”. 

Chiar dacă a dat două goluri senzaționale, Lamine Ghezali rămâne cu picioarele pe pământ și anunță că echipa nu este încă promovată. 

”Este o seara foarte bună pentru club, pentru noi. E important că acest mare club revine în prima ligă. Nu știu dacă e cel mai bun meci al carierei mele, dar a fost un meci foarte important. Suntem la un pas de promovare. Următorul meci este cel mai important

Trebuie să rămânem concentrați, ei au jucători buni, e o echipă buna, meciul următor poate fi unul diferit. Trebuie să jucăm la fel ca azi. Nu suntem deja promovați! Ok, am câștigat cu 6-1, dar este doar un pas. Trebuie să fim și mai buni în meciul următor, să rămânem 200% concentrați. Mergem acolo (n.r. - la FC Argeș) să câștigăm.

Când joci pe un asemenea stadion, cu asemenea suporteri, e minunat. Mulțumesc tuturor fanilor. Avem nevoie de ei să ajungem înapoi în prima ligă. Am regăsit plăcerea de a juca fotbal aici la Dinamo. Vrem să vină toți fanii alături de noi la Pitești!”, a declarat Lamine Ghezali la finalul partidei. 

Etichete: dinamo , cornel dinu , ovidiu burca


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Clasamentul din play-out-ul SuperLigii, după etapa a 7-a: FC Botoșani, aproape să realizeze ceea ce părea imposibil

Video Petrolul - FC Botoșani 1-2. Moldovenii au obținut cele trei puncte în final și scapă de locurile retrogradabile

Video ”Ce-ai pățit la ochi?”. MM Stoica a rostit șapte cuvinte și a făcut-o să râdă pe Teodora

Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

Citeşte şi

”Spuneați că UTA e prima echipă retrogradată”. Mircea Rednic, savuros la flash-interviu: i-a pus gând rău lui Dinamo!

Dinamo e amenințată cu retrogradarea, iar Zeljko Kopic e resemnat: ”Ar fi un miracol să ne salvăm!”

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”