Ivaylo Petev / Foto: Profimedia

”Creează fotbalul!”. Noul antrenor al Universității Craiova, lăudat la scenă deschisă

articol scris de Digi Sport
06.11.2023, 18:43
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Mihai Rotaru a anunțat că Ivaylo Petev va fi noul antrenor al Universității Craiova. 

Tehnicianul bulgar în vârstă de 48 de ani este ”creatorul” lui Ludogorets, pe care a preluat-o din Liga a 3-a și a reușit să o facă dublă campioana a țării vecine. 

”Creează fotbalul!”. Noul antrenor al Universității Craiova, lăudat la scenă deschisă

Cosmin Moți, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria lui Ludogorets, a vorbit la superlativ despre Ivaylo Petev, fostul său antrenor. 

Fostul fundaș central este de părere că Universitatea Craiova a reușit o adevărată ”lovitură”, după ce a reușit să îl convingă să vină în Bănie pe antrenorul bulgar. 

”Ce se vede acuma la Ludogorets a început cu el acum 14 ani. Petev a luat echipa din Divizia C și a adus primele două titluri, a promovat de două ori consecutiv. Cu siguranță a fost rampa lui de lansare. Ludogorets e astăzi unde e și datorită lui în mare parte. Pentru mine e un antrenor foarte bun. E un antrenor dur, în sensul că ține la disciplină, nu contează numele jucătorului. Dacă a greșit, a plătit.

E apropiat de jucători, doar că știe să impună respect. Pentru mine e un lider care poate pune pe picioare o echipă aflată în situația Craiovei.

Un antrenor care creează fotbalul, nu se apară, variază, construiește și ideea lui e de joc e construită pe posesia mingii. Vrea ca echipa lui să aibă posesia cât mai mult și e concentrat pe asta cât mai mult.

Pentru mine e unul dintre cei mai buni antrenori străini care au fost vreodată în România. O să vedeți. La Ludogorets e o perioadă mai grea de câțiva ani. Tot încercăm să găsim o formulă câștigătoare. Am schimbat foarte mulți jucători, au plecat foarte mulți, au venit alții…

Am vorbit cu el în ultima perioadă. Am vrut să-l las liniștit. I-am spus când a apărut prima oară oferta de la Craiova să meargă cu ochii închiși, să nu-și facă griji din niciun punct de vedere. I-am spus că are toate condițiile și știu bine cum se lucrează acolo și care e strategia. I-am zis să nu se gândească de două ori.

Eu aș vrea să le spun celor de la Craiova să aibă încredere în el 100% și știu foarte bine că o să aibă mână liberă și să nu își facă griji din punctul ăsta de vedere. Eu un antrenor care știe ce face. Muncește de dimineață până seara, e la bază mereu, gândește antrenamentele, lucruri tactice, urmărește jucătorii și e un antrenor care pune suflet în tot ceea ce face”, a spus Cosmin Moți, potrivit Fanatik.

Ivaylo Petev, faza serii, la Universitatea Craiova - FCU Craiova

După ce a văzut că echipa pe care urmează să o preia a fost la doar un pas să piardă derby-ul, Ivaylo Petev nu a putut face altceva decât să-și pună mâinile în cap.

De asemenea, antrenorul bulgar a zâmbit amar.

Antrenorul bulgar a devenit în urmă două săptămâni liber de contract. Ivaylo Petev a fost dat afară pe 23 octombrie de Ludogorets, unde antrena din luna martie a acestui an.

De-a lungul carierei, noul antrenor al Universității Craiova a mai activat la Lyubimets (octombrie 2009 - august 2009), Ludogorets (iulie 2010 - iulie 2013), AEL Limassol (octombrie 2013 - noiembrie 2014), Dinamo Zagreb (septembrie 2016 - iulie 2017), Omonia Nicosia (decembrie 2017 - martie 2018), Al-Qadsiah (noiembrie 2018 - iunie 2019) și Jagiellonia (decembrie 2019 - iulie 2020).

Pe lângă experiențele de la cluburi, Ivaylo Petev a fost și selecționerul Bulgariei, între decembrie 2014 și septembrie 2016, și al Bosniei, între ianuarie 2021 și decembrie 2022.

La naționala Bosniei, Ivaylo Petev a lucrat cu fotbaliști importanți, Edin Dzeko, trecut pe la Manchester City, AS Roma și Inter, și Miralem Pjanic, fost la Juventus și Barcelona, sunt doar două dintre exemple.

  • trei titluri, două Cupe și o Supercupă sunt trofeele din cariera lui Ivaylo Petev, toate cu Ludogorets

Etichete: universitatea craiova , cosmin moti , ivaylo petev


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Cristi Balaj și-a dat acordul și revine în SuperLiga, la mai bine de o lună de la despărțirea de CFR

Ce au spus scoțienii despre viitorul lui Ianis Hagi, după ce au văzut evoluția românului cu Real Madrid

Foto A primit o minge direct în față, dar ce a urmat a făcut-o să devină virală instant

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

Citeşte şi

Costel Gâlcă, după ultimul meci jucat de Universitatea Craiova în play-off: ”Normal că regret!”

Ciprian Marica a răbufnit, după Farul - Universitatea Craiova 3-3: ”Nu au calitatea necesară”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină