Cristi Borcea, în 2021 / Foto: Digi Sport

Cristi Borcea, dispus să revină la Dinamo, cu o condiție. Victor Pițurcă: "Asta mi-a spus"

articol scris de Digi Sport
30.03.2022, 08:05
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 1

Cristi Borcea (52 de ani), fost acționar la Dinamo București, nu exclude varianta unei reveniri la echipa din Ștefan cel Mare, care se confruntă cu mari probleme în prezent, atât financiare, cât și sportive.

Gruparea antrenată de Dușan Uhrin, venit pentru a treia oară în ”Groapă”, se află pe locul opt în play-out-ul Ligii 1, poziție de baraj, unde are 10 puncte acumulate în clasament.

Victor Pițurcă a vorbit cu Cristi Borcea despre revenirea la Dinamo

Victor Pițurcă (65 de ani), fost antrenor la echipa națională și apropiat de Cristi Borcea, mărturisește că a vorbit cu omul de afaceri, iar singurul mod prin care s-ar putea întoarce la echipa de suflet ar fi dacă s-ar construi o nouă arenă în Ștefan cel Mare, despre care se discută de ani întregi.

”Îmi zice el: ar exista o şansă, dacă s-ar construi un stadion nou. Eu sunt convins că multă lume ar veni lângă Dinamo dacă s-ar face un stadion pentru acest club mare.

Fotbalul românesc va fi foarte sărac dacă Dinamo nu va reuşi să rămână pe prima scenă. Nu va mai fi interes. Vom vedea meciuri cu 200 de spectatori în tribună”, a declarat Victor Pițurcă, pentru AS.ro.

Ultimele detalii despre construcţia noului stadion al lui Dinamo. CNI a anunţat când se demolează actuala arenă

Dinamo speră să-şi vadă, până la urmă, visul împlinit şi să aibă un stadion nou, la cele mai înalte standarde.

Adrian Cefalan, directorul Companiei Naționale de Investiții, a oferit toate informațiile din acest moment despre noua construcție din "Ștefan cel Mare". Oficialul CNI a spus, printre altele, când vor începe lucrările de demolare, dar și când ar putea fi gata noul stadion.

"La Dinamo lucrăm la documentație, ei au făcut o dezmembrare ca să ne predea nouă amplasamentul pentru actualul stadion, inițial ne predaseră Velodromul. Bănuiesc că săptămâna viitoare se vor intabula cele două parcele rezultate în urma dezmembrării și ne vor putea preda amplasamentul.

În jur de două luni durează partea de avizare și apoi emiterea hotărârii de Guvern, deci din acel moment putem licita proiectarea și execuția. Timp în care Dinamo va trebui să demoleze amplasamentul, pentru că CNI finanțează doar construiri. Partea de demolare trebuie făcută de benficiarul final.

Studiul de fezabilitate are două componente. Partea tehnică îți spune suprafața, numărul de locuri, și partea economică, valoarea! Nu știu dacă știți, e o criză foarte mare pe piața materialelor de construcții. Fierul s-a dublat, de la 3,5 sau patru lei a ajuns la șapte lei!

Lucrările vor începe undeva la începutul anului viitor. Atunci va începe construirea. Demolarea, din punctul meu de vedere, probabil va începe undeva spre sfârșitul acestui an, după ce vom aproba construcția noului stadion.

Având experiența celorlalte stadioane, undeva la 24 de luni, cam doi ani. Trebuie să ținem cont și de zonă. Steaua s-a construit într-un an și nouă luni, dar acolo a fost accesul mai ușor, loc foarte mare, pe când aici vor fi anumite constrângeri.

La Steaua am putut lucra și în weekend, și seara, în condițiile în care nu aveai vecini. Acolo, între case, o să fie mai dificil. De asta și la Rapid a durat mai mult, fiecare stadion are particularitățile lui. Dar, repet, se va face!”, a spus Cefalan, potrivit Sport.ro.

Galerie Foto

Etichete: victor piturca , cristi borcea , stadion dinamo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Imaginea serii la Botoșani - Mioveni

Internaționalul român asaltat de oferte a spus unde NU vrea să joace: ”Am refuzat”

Foto ”Messi al Turciei” continuă să impresioneze! Cum arată acum, la 10 luni după transferul la Real Madrid

Video FC Botoșani - CS Mioveni 1-0. Aldair a dat lovitura în prelungiri! Moldovenii, avantaj minim pentru retur

Citeşte şi

Video Victor Pițurcă a râs de FCSB, în ziua în care se împlinesc 38 de ani de când Steaua a câștigat CCE

Victor Pițurcă ”a făcut praf” un jucător român din străinătate

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”