CSA Steaua și FCSB, cluburi aflate în conflict juridic / Foto: Colaj Digi Sport

Video Exclusiv Cum a fost preluată Steaua de Gigi Becali. Detaliul scos la iveală. "Cel mai mare abuz din fotbalul românesc"

articol scris de Digi Sport
19.05.2022, 20:09
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Zilele trecute, Cristian Gațu a dezvăluit cum a fost preluată Steaua de la Ministerul Apărării, mai întâi de către Viorel Păunescu, în 1998, iar apoi de Gigi Becali, în 2003. Astfel, fostul mare handbalist spune că FCSB este, practic, Steaua.

Cum a fost preluată Steaua de Gigi Becali. Detaliul scos la iveală

Numai că Gațu, care era comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua în 1998, a omis un detaliu, pe care l-a dezvăluit Gabi Balint. Mai exact, momentul în care Gigi Becali a preluat echipa a fost unul "ilegal".

"Eu am fost când s-au făcut membrii fondatori, am fost peste 100 de foști sportivi ai clubului Steaua în Adunarea Generală, iar peste puțin timp am fost excluși, pentru că așa s-a dorit, să se restrângă la câteva persoane.

În 2003, când s-a făcut trecerea de la domnul Păunescu la Gigi Becali, domnul Gațu spune că, la Intercontinental, au fost prezenți toți componenții echipei de la Sevilla: 'Mă întrebau cu cine să voteze. Au semnat toți cei prezenți. Trecerea către domnul Becali a fost votată și de toți campionii europeni prezenți acolo'.

Deci el spune că acolo erau toți campionii de la Sevilla. Și nu erau toți. Cum să fie? Eu asta vreau să lămuresc. Domnul Gațu explică foarte bine cum s-a făcut trecerea, dar el aici greșește. El a fost invitat, nu a fost ca un cadru oficial.

Au fost câțiva componenți, există un proces verbal cu semnăturile lor. Eu am vorbit zilele trecute cu alții care nu au fost. De exemplu nu au fost Belo, Boloni, Stoica, Lăcătuș, au fost vreo 3 sau 4, nu știu sigur", a precizat Gabi Balint la Fotbal Club.

Gabi Balint: "S-a făcut cel mai mare abuz din fotbalul românesc"

Gabi Balint susține că, al doilea detaliu care trebuie luat în calcul este faptul că, la preluarea Stelei, din 2003, nu au semnat toți componenții din echipa de la Sevilla 86.

"Nu s-a semnat în anul acela, când s-a făcut cel mai mare abuz din fotbalul românesc: echipa AFC începe campionatul în anul 2002 și echipa FC Steaua, adică altă societate, termină campionatul. Deci asta s-a întâmplat. Nu există așa ceva, nu era normal niciodată.

Țin minte când zicea domnul Dragomir odată că l-a ajutat pe domnul Becali să fure Steaua. El la asta s-a referit. Pentru că s-a făcut un comitet executiv, în care s-a aprobat trecerea. Lucru care era interzis.

Se putea face la sfârșit de campionat, nu în timpul competiției. Și Steaua, în anul următor, a jucat în Champions League. Nu cred că erau atunci licențieri, dar UEFA, dacă ar fi aflat de acest lucru, nu cred că ar fi permis. Deci nu se putea face. Atunci s-a făcut abuzul ăsta, în martie 2003, când s-a făcut trecerea", a explicat Balint.

În plus, pentru a "rezolva" mutarea, Balint spune că s-a mai făcut un "artificiu".

"În rest, ce spune domnul Gațu, cu formele, cum au fost făcute...și eu am participat, la domnul Păunescu, când eram toți membri fondatori, în 1998, am semnat la CCA.

După un timp s-au gândit cum să mai facem să mai restrângem, că sunt prea mulți și mulți nu o să vrea să facă ceea ce vrem noi.

Au băgat o cotizație de 1.200 de dolari pe fiecare, unii nici n-au știut de asta, s-au trezit că nu mai sunt membri. Păi de ce? Păi nu ai plătit cotizația. Și cam asta a fost, ne-au gonit de acolo. Să nu se facă confuzii", a concluzionat Balint.

Etichete: gabi balint , gigi becali , cristian gatu , viorel paunescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto ”De ce aveți nevoie de 6 bodyguarzi ca să vă escorteze?”. Reacția lui Dan Șucu

La doar câteva ore de la revenirea la CFR Cluj, Dan Petrescu le-a transmis un avertisment jucătorilor

Anunțul făcut de tatăl lui Kylian Mbappe despre starul de la PSG

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere Meme”

Citeşte şi

Mihai Rotaru după titlul câștigat de FCSB: ”Nu l-am felicitat pe Gigi Becali, ci l-am felicitat pe Argăseală!”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep va juca la Paris! Anunțul surprinzător al francezilor citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”