Gică Hagi / Foto: Profimedia

Exclusiv Cum crede Gică Hagi că vor reuși fotbaliștii români să se impună la cluburile din străinătate

articol scris de Digi Sport
09.02.2023, 11:45
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

România nu a mai contat în ultimii ani la nivelul echipelor de club pe plan internațional și nici la nivelul primei reprezentative, iar Gică Hagi (58 de ani) a fost întrebat când vor mai reuși jucătorii români să fie importanți la cluburile din străinătate.

Cum crede Gică Hagi că vor reuși fotbaliștii români să se impună la cluburile din străinătate

În momentul de față, România este reprezentată de foarte puțini jucători în primele 5 campionate ale Europei, iar Hagi a dezvăluit că rezolvarea acestei situații este una cât se poate de simplă. "Regele" consideră că doar prin obținerea unor rezultate bune pe toate palierele fotbalului românesc, "tricolorii" vor putea să își facă loc la cluburile de la cel mai înalt nivel.

”(n.r. singura metodă prin care fotbaliștii români să se impună în străinătate) Echipe naționale care să se califice și echipe de club care să se califice în cupele europene. Să vedeți atunci cum crește cota jucătorilor și primesc șanse în străinătate”, a spus Hagi, la Fotbal Club.

Gică Hagi: ”Am câștigat campionatul cu buget de 1,5 milioane de euro brut! Țucudean avea 2.500 de euro la noi”

Hagi a vorbit despre CFR Cluj, care a câștigat ultimele cinci titluri de campioană în Liga 1, dar cu un buget de nouă ori mai mare decât cel al Farului. Managerul constănțenilor ”a dat din casă” și a dezvăluit câți bani investește anual la echipă, care e cel mai mare salariu la gruparea de la malul mării și cum reușește să se bată de la egal la egal cu adversari care sunt mult mai potenți din punct de vedere financiar.

Eu știu că CFR are buget de 18 milioane de euro, plătește 30.000 pe lună salariu și a plătit bani pentru transferuri, iar Farul Constanța nu a cheltuit niciun leu pentru transferuri, a luat doar jucători liberi, resuscitează jucători așa cum se spune, și a jucat cu 4-5 jucători sub 20 de ani. Cu tot cu bonusuri, brut, două milioane de euro (n.r.- bugetul anual al Farului).

E un buget pentru a rămâne în prima ligă. Să audă și Florin (n.r.- Bratu), să vadă că se poate. Nu e mic, pentru mine e foarte bun, am făcut față, am știut să aduc jucători și mă bat la campionat. Când am câștigat campionatul, am avut buget de 1,5 milioane de euro brut! Am avut 5 salarii de 5.000 de euro net, restul mai puțin. Țucudean câștiga 2.500 de euro la noi.

Trebuie să știi să aduci jucători, să formezi echipă, să fii un manager foarte bun, apoi să știi să ataci. Acum avem 4 jucători plătiți foarte bine, în ultimii doi ani am sărit de la 5.000 la 7.000 de euro net, salariu lunar fix. Jucătorii mei au bonusuri foarte mari pentru că dacă produc pot și eu să le dau.

Dacă nu produc, nu am de unde să le dau. Își pot dubla salariul prin bonusuri. Eu vreau să am jucători motivați, care cred că pot ajunge campioni. Nu de la început toți banii și vedem noi. Cum sunt eu implicat, la fel trebuie să fie și jucătorul”, a mai transmis Gică Hagi, la emisiunea Fotbal Club.

Etichete: gica hagi , romania , fotbalisti romani


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Săptămâna și scandalul la Dinamo! Ce le-au strigat suporterii jucătorilor lui Kopic, după remiza cu ”U” Cluj

Citeşte şi

Șumudică știe fotbalistul care nu trebuie să lipsească din primul 11 la EURO: ”N-am văzut în viața mea”

Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”