Fotbaliștii de la FCSB, în meciul cu Universitatea Craiova / Foto: Sport Pictures

Cum va arăta FCSB la debutul în 2021. Modificările pregătite în defensivă și transferurile care ar schimba primul ”11”

articol scris de Digi Sport
06.01.2021, 23:48
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

FCSB a încheiat anul 2020 pe primul loc al Ligii 1, cu două puncte avans față de Universitatea Craiova și pregătește sezonul de primăvara, în care va ataca primul titlu după șase ani de ”secetă”, în Turcia.

Echipa antrenată de Toni Petrea va debuta în 2021 pe 15 ianuarie, teren propriu, împotriva Astrei, de la ora 20:00, în direct la Digi Sport 1, meci în care în trupa de start a ”roș-albaștrilor” vor apărea, foarte probabil, mai multe nume noi.

Cum poate arăta FCSB în primul meci din 2021

Până în acest moment, chiar dacă mai sunt șapte zile până la deschiderea ferestrei de mercato, FCSB a reușit un transfer, fundașul stânga Risto Radunovic de la Astra Giurgiu, pentru care Gigi Becali a plătit 400.000 de euro.

Apărătorul muntenegrean are șanse mari să intre direct în primul ”11” de la FCSB, prestațiile titularului postului din toamnă, Ionuț Panțîru, fiind sub așteptări.

Risto Radunovic nu va fi, însă, foarte probabil singura noutate din defensivă FCSB-ului la primele meciuri din 2021. Gigi Becali a negociat în ultimele zile transferul lui Denis Haruț de la FC Botoșani.

Patronul de la FCSB și omologul de la Botoșani ajunseseră la un moment dat chiar la un acord, pentru 600.000 de euro, însă în cele din urmă Valeriu Iftime s-a răzgândit și a refuzat propunerea. Totuși, se pare că Gigi Becali a revenit, a plus, oferind și 20% dintr-un eventual viitor transfer al lui Haruț, ceea ce pare mai aproape de cerințele lui Valeriu Iftime.

Dacă va ajunge la FCSB, Denis Haruț ar putea acoperi atât un post în banda dreaptă a defensivei, cât și în centrul apărării, însă postul pe care va fi folosit va fi, foarte probabil, cel de fundaș dreapta, acolo unde, în toamnă, Vali Crețu a avut evoluții oscilante, mai ales în ultimele meciuri din 2020.

Soluțiile lui Toni Petrea, în cazul plecării lui Olimpiu Moruțan

Unul dintre punctele forte ale celor de la FCSB în toamnă a fost mijlocul terenului, care a contribuit enorm la jocul ofensiv, fotbaliștii folosiți pe postul de inter, unde au evoluat Moruțan, Olaru sau Tănase, marcând sau oferind pase de gol constant.

Toni Petrea ar putea, însă, să-l piardă pe cel mai bun pasator decisiv al campionatului, Olimpiu Moruțan, atras de o ofertă din Emiratele Arabe Unite.

Arabii le-au propus celor de la FCSB 10.500.000 de euro, ofertă refuzată însă de Gigi Becali, care a solicitat 15.000.000. De la ultima rundă de negocieri, cei de la Al Jazira au fost așteptați cu o contraofertă, ceea ce, până acum, nu s-a întâmplat, semn că Olimpiu Moruțan are șanse mari să rămână la FCSB.

Totuși, dacă se va întâmpla ca Moruțan să plece, FCSB are soluții, Ionuț Vînă are capacitatea să acopere poziția de inter și să formeze un trio  la mijlocul terenului cu Gabriel Simion și Darius Olaru, în condițiile în care Florin Tănase ar urma să joace atacant central, Sergiu Buș fiind accidentat.

Cum poate arăta FCSB, dacă Olimpiu Moruțan va fi vândut și Gigi Becali nu va face alt transfer:

  • Vlad - Haruț, Cristea, Miron, Radunovic - Vînă, Simion, Olaru - Man, Tănase, Coman

Fără Moruțan, în primul ”11” ar putea apărea și Octavian Popescu, care a avut evoluții solide în toamnă. Fotbalistul care a împlinit de curând 18 ani poate evolua în atac, alături de Man și de Coman, situație în care Florin Tănase ar coborî la mijlocul terenului.

Dilema postului pe care va fi utilizat Florin Tănase duce la subiectul celui de-al treilea transfer pe care Gigi Becali vrea să-l facă în această iarnă, Dumitru Cardoso de la Gaz Metan.

Atacantul italian a intrat în ultimele șase luni de contract la Mediaș, este dorit de FCSB, însă până acum o mutare nu s-a concretizat, conform lui Gigi Becali, din cauza pretențiilor financiare ale agenților lui Dumitru Cardoso.

Îl doresc pe Cardoso, este adevărat. Am discutat pentru el, am negociat. Dar sunt ceva probleme cu impresarii lui. Cer cam mult, și salariu, și alea, și alea…

Unii cred că s-a întâlnit hoțul cu prostul. Eu nu sunt prost… He, he… E greu să fiu păcălit… Mai vedem zilele următoare ce va fi cu Cardoso”, a declarat Gigi Becali, pentru Prosport.

Cum poate arăta FCSB, dacă transferul lui Dumitru Cardoso se va realiza:

  • Vlad - Haruț, Cristea, Miron, Radunovic - Olaru, Simion, Tănase - Man, Cardoso, Coman

Etichete: echipa fcsb , fcsb astra , transferuri fcsb , lot fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Citeşte şi

Video Exclusiv Ilie Dumitrescu, mesaj în miez de noapte pentru David Miculescu. ”Îi recomand asta. Dacă se uită la emisiune”

Florinel Coman, cerere pentru Gigi Becali. ”El a zis: ‘Nu, nea Gigi!”

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”