Procesul dintre FCSB și CSA Steaua datează din 2015 / Foto: colaj Digi Sport

Cum vede comandantul de la CSA Steaua împăcarea cu FCSB: "Îl respect pe Becali"

24.12.2018, 19:44
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Gigi Becali se află în plin proces cu CSA Steaua, în ceea ce privește palmaresul echipei FCSB, iar echipa armatei nu pare să aibă vreo intenție de împăcare cu omul de afaceri. Cu toate acestea, noul comandant de la CSA are numai cuvinte de laudă la adresa finanțatorului de fapt al roș-albaștrilor.

"Îl respect pe Becali pentru ce face la echipă, îi respect eforturile, dar nu cred că avem la momentul de față de ce să ne vedem. Am șef și manager la secția fotbal, am doi antrenori de renume, are cine să-mi propună dacă e vorba de vreo colaborare.

Plus că trebuie ținut cont și de părerea suporterilor, mulți suporteri și-au pus speranțele și pe bună dreptate așteaptă să le recompensăm, să zic, eforturile astea morale și de susținere. Nu vreau să-i dezamăgesc nici pe unii, nici pe alții.

Nu am fost contactat și nu îl voi contacta pe Gigi Becali pentru că nu am de ce, eu am altă poziție, poziția noastră este diferită la momentul de față. Noi suntem un club departamental, dânsul are o echipă profesionistă de fotbal, nu cred că ne întâlnim la momentul de față, probabil odată cu promovările în ligile superioare, atunci te vei întâlni la meciuri", a spus comandantul CSA Steaua, Pompiliu Bixi Mocanu, pentru Mediafax.

CSA Steaua este lider în Liga a 4-a, după ce anul trecut a ratat promovarea în Liga 3, într-o luptă cu Rapid.

Istoricul conflictului dintre Gigi Becali și Armată

Războiul dintre FCSB și Armată a început în anul 2015, când clubul patronat de Becali a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

FCSB a fost acţionată în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

Ulterior au existat mai multe runde de negocieri între cele două părți, pentru ca Becali să poată folosi în continuare numele de Steaua, dar nu s-a ajuns la nicun consens. Pe 4 mai 2018, magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au respins recursul intentat de Gigi Becali în privinţa recuperării mărcii Steaua. Decizia este definitivă, astfel că Becali nu are dreptul să folosească numele şi emblema.

Prejudicii de 36 de milioane de euro, cerute lui Gigi Becali, în primă instanță

Dacă va pierde definitiv și acest proces, Becali va fi nevoit să achite celor de la CSA prejudicii în valoare de 36 de milioane de euro, așa cum a stabilit o primă instanță. Este vorba despre suma cerută ca despăgubiri de CSA Steaua pentru că FCSB ar fi folosit, marca Steaua fără drept, din 2003, când Becali a preluat controlul echipei. În plus, Armata a câștigat și exclusivitate asupra numelui Steaua.

Dacă armata va avea câștig de cauză, despăgubirile pe care ar urma să le plătească FCSB ar însemna bugetul pe aproape 3 ani al echipei. Cu toate acestea, dacă prejudiciul cerut ar fi mai mic, în urma apelului, Becali ar urma totuși să încerce să achite o sumă în jur de 5 milioane de euro doar pentru a păstra marca FCSB, datorită coeficientului european, care permite echipei să aibă șanse mai mari de a juca în grupele Champions League sau Europa League, acolo unde sunt bani mulți.

Finanţatorul FCSB a spus, mai în glumă mai în serios, că ar putea cere să devină cetăţean american pentru a muta procesul cu Talpan la Washington. Dacă va pierde şi acest proces, Becali ar putea fi obligat să plătească 36 de milioane de euro.

Etichete: csa steaua , palmares steaua , fcsb , becali talpan , fcsb csa steaua , proces fcsb csa steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Țara care își mută capitala pentru că actuala se scufundă în mare. Pentru asta, se construiește un oraș de la zero

Indonezia se pregătește să își mute capitala din Jakarta în Nusantara, aflat încă în construcție. Noul oraș va costa 35 de miliarde de dolari și nu va fi finalizat până în 2045. Decizia a fost luată din cauza crizei climatice, deoarece Jakarta se scufundă ușor-ușor în mare, scrie Business Insider.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Suprinzător! Anunțul lui Gigi Becali despre jucătorul de la FCSB căruia ”îi plătește salariul degeaba de 3 ani”

Video S-a terminat! Cea mai în formă jucătoare din lume a fost învinsă, după o serie de vis

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

După ce FCSB a câștigat titlul, Giani Kiriță a făcut un anunț neașteptat

Citeşte şi

Victor Pițurcă a auzit că Florinel Coman pleacă în Qatar și l-a atenționat pe fotbalistul de la FCSB

Elias Charalambous a câștigat titlul cu FCSB, iar presa din Cipru a reacționat imediat

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cea mai grasă pisică a trecut printr-o transformare uluitoare. A slăbit peste șase kilograme, iar acum se bucură de o viață normală