Ilie Dumitrescu în studioul Digi Sport / Foto: Digi Sport

Video Exclusiv Cum vede Ilie Dumitrescu reluarea Ligii 1 şi de ce crede că CFR Cluj e avantajată: "Trebuie să înţelegem asta"

22.05.2020, 22:56
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Meciurile din Liga 1 se vor relua pe 13 iunie, după ce pandemia de coronavirus a oprit jocurile la jumătatea lunii martie. Ilie Dumitrescu susţine însă că timpul de pregătire este prea scurt, iar jucătorii riscă să se accidenteze.

Fostul mare internaţional dă exemplul Germaniei, care şi-a reluat meciurile pe 16 mai, în direct pe canalele Digi Sport.

"De la data de 1 vor putea să folosească 12-13 jucători la antrenamente sau toţi jucătorii. În Germania au stat 4 săptămâni. E singura ţară care a stat 4 săptămâni. După 4 săptămâni au început pregătirea, cu test, 7 zile în cantonament, pregătire cu 4 jucători, cu distanţă între ei.

La 12 zile au avut antrenament normal. Ei au avut aproape 6 săptămâni până a început competiţia. Dar ei au stat mai puţin decât la noi: 4 săptămâni faţă de 8 la noi. Au făcut antrenamente individuale ai noştri, dar nu au făcut pregătire cu toţii.

Deci în Germania au stat 4 săptămâni, au fost antrenamente pe Zoom, coordonate de preparatori. Deci în a şasea săptămână, pe final, au reînceput campionatul. Păi gândiţi-vă că în Germania au început să apară leziuni fibrilare. Şi sunt exemplele de la Dortmund: Emre Can şi Witsel.

De exemplu, Bayern Munchen a făcut prima schimbare aproape în minutul 70. De ce? Pentru că ei încearcă, prin jocuri, ca nucleul de jucători să aibă acel tonus al competiţiei. (...)

Trebuie să înţelegem că există acest risc pentru jucători. Nu au meciuri amicale, nu a fost timp suficient de pregătire, chiar dacă au făcut antrenamente individuale. Deci o să ai doar 12 zile în care poţi să faci un singur joc-şcoală între jucători, cu o săptămână înainte de începerea competiţiei. Deci practic tu ai 12 zile în grup", a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport, în cadrul emisunii Fotbal Club.

  • Toate meciurile din Liga 1 vor putea fi urmărite în continuare pe canalele Digi Sport, pe site-ul digisport.ro şi în aplicaţia Digi Online.

Ilie Dumitrescu laudă posibilitatea ca echipele să facă 5 schimbări în loc de 3

Odată cu reluarea meciurilor, în Liga 1 se vor putea face 5 schimbări în loc de 3. Directiva a venit chiar de la FIFA, pentru a proteja jucătorii după o pauză extrem de mare de inactivitate. Din acest punct de vedere, CFR Cluj ar avea un avantaj.

"Echipele cu stabilitate pe banca tehnică, echipele care au relaţii de joc, automatisme, jucătorii le ştiu şi au o bază din acest punct de vedere. Petrescu, probabil, la CFR, nu va avea probleme pentru că jucătorii sunt conectaţi şi ştiu exact ce au de făcut pe teren.

Al doilea aspect extrem de important: se va juca din 3 în 3 zile. La meciurile de pregătire, faci schimbările la pauză, să zicem, 5,7, 8 schimbări sau întreaga echipă. Ăsta e un lucru extraordinar, să ai posibilitatea să faci 5 schimbări, e ceva fantastic. În momentul în care un jucător simte că are o contractură, există posibilitatea să ceară schimbare", a explicat Ilie Dumitrescu.

  • Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat că disputarea meciurilor fără spectatori în tribune este o măsură care se impune, din cauza condițiilor actuale, dar speră ca această restricție să fie ridicată în cel mai scurt timp posibil

Ilie Dumitrescu crede că CFR Cluj va fi avantajată la reluarea meciurilor

Strategia lui Dan Petrescu, de a folosi formule de joc aproape diferite în meciurile din cupele europene faţă de cele din campionat este lăudată de Ilie Dumitrescu. Practic acesta este un avantaj al campioanei în faţa rivalelor.

"Merg mai departe. Echipele cu loturi numeroase valoric vor avea câştig de cauză. Exemplu e CFR-ul lui Petrescu, care juca în grupele europene cu o echipă şi în campionat cu alta. Asta înseamnă că el poate să joace cu o formulă la 3 zile.

Un lucru e cert şi asta s-a văzut şi în Germania. Au fost meciuri spectaculoase, dar a lipsit ritmul, tonusul competiţiei. Jucătorii au intrat în ritm de la joc la joc. E important să fie la fel şi la noi. Germania a dat un exemplu, sperăm să fie la fel şi la noi. Cu siguranţă că vom vedea un ritm puţin mai scăzut faţă de cum s-a întâmplat înaintea pandemiei", a precizat Dumitrescu.

Etichete: liga 1 , ilie dumitrescu , meciuri liga 1 , reluare liga 1


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Suprinzător! Anunțul lui Gigi Becali despre jucătorul de la FCSB căruia ”îi plătește salariul degeaba de 3 ani”

După ce FCSB a câștigat titlul, Giani Kiriță a făcut un anunț neașteptat

Fotbalistul de la CFR pe care Dan Petrescu îl dă afară. Ioan Varga a confirmat: ”Nu-l vrea”

Foto Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”

Citeşte şi

Exclusiv ”E frustrare!”. Lobonț i-a întins mâna lui Săpunaru, dar căpitanul Rapidului l-a refuzat

Exclusiv ”99%, Șumudică e noul antrenor de la Rapid”. Anunț înaintea meciului cu Universitatea Craiova

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”