Gigi Becali și Florin Talpan, pionii principali ai războiului pentru brandul Steaua / Foto: colaj Digi Sport

”Dacă iubești Steaua, asta e soluția!”. Cum se poate încheia războiul FCSB - MApN

articol scris de Digi Sport
03.09.2022, 15:17
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Războiul dintre FCSB și CSA Steaua este departe de a se fi încheiat, mai ales după ce procesul legat de palmares va fi rejudecat la toamnă.

”Dacă iubești Steaua, asta e soluția!”. Cum se poate ”lichida” războiul FCSB - MApN

Valeriu Răchită (52 de ani), fost jucător al roș-albaștrilor, nu înțelege de ce nu se instaurează pacea și spune că există un om care ar putea rezolva situația.

”Nu înțeleg de ce ministrul Dîncu, un om foarte puternic, nu face un pas către împăcare. Dacă iubești Steaua, asta e soluția.

Eu cred că pentru binele clubului, să se umple din nou Ghencea, ar putea face și acest lucru”, a spus Răchită, la Pro Arena.

În schimb, Gigi Becali nu a ratat ocazia de a-i mai ironiza pe cei de la CSA Steaua în războiul privind marca și palmaresul.

Discuția a pornit de la întrebarea legată de viitorul lui Nicolae Dică (42 de ani). Antrenorul a lăsat de înțeles, după ce s-a terminat partida de la Ovidiu, că ar putea fi demis de la vicecampioana Ligii 1.

Becali a spus că nu se pune problema ca Dică să fie demis, pentru că a ”rezolvat” bugetul echipei prin calificarea în grupele celei de-a treia competiții europene intrecluburi din Europa. 

”Cum să-l dau afară pe Dică, dacă omul a băgat 7 milioane de euro în buzunar prin calificarea în Conference League.

Apropo, noi nu suntem Steaua dar mai câștigăm câteva sute de mii de euro în plus. Ne dă UEFA pentru că am câștigat Cupa Campionilor Europeni, luăm patru puncte. Nu luăm trei milioane de euro acum, luăm 1.100.000 de euro în plus.

Deci, UEFA ne face Steaua și ne dă bani, și în România e Talpan”, a spus Becali, la Fotbal Club.

Răchită: ”Gabi Tamaș e dorit de FCSB, CFR Cluj și FC Voluntari”

Răchită, care a evoluat la Steaua în perioadele 1989-1990, 1996-1998 și 2002-2004, a mai spus că Gabi Tamaș ar putea reveni la FCSB.

În cadrul emisiunii Liga Digisport, Răchită a vorbit despre problemele financiare de la Petrolul și a criticat strategia conducerii.

A venit bomba la sfârșitul meciului, când Tamaș a zis că se gândește să plece de la Petrolul. Lucrurile sunt destul de încinse. Sunt probleme mari la Ploiești. Sunt datorii mari. Toți jucătorii pot deveni liberi. E păcat de munca jucătorilor și a antrenorilor. Managerii și patronii nu se ridică la nivelul așteptărilor. Sper să se găsească o soluție.

Totul a plecat din vara trecută, când Veolia și-a retras sprijinul. Primarul a încercat să îi convingă să facă o asociere cu Primăria pentru că nu au resurse necesare să întrețină clubul. Banii din televiziune, sponsorizări, bilete și abonamente sunt sursele de finanțare. Sunt mulți sponsori mici, dar nu se poate construi un business-plan pe sponsorizări. Trebuie să ai o siguranță.

Gabi e un băiat de cuvânt. A discutat cu anumiți oameni, a avut promisiuni și asigurări, a adus și o sumă de bani. A avut săptămâna asta o discuție cu cei din conducere că se vor rezolva anumite probleme, să se dea măcar un salariu. Sper să îl ținem la Ploiești, totuși, pentru că este liderul echipei.

E posibil să meargă la CFR Cluj, îl vor și FCSB și FC Voluntari. Nu e un fundaș mai bun decât Tamaș. Nu există. Tamaș e cam printre cei mai buni. Gabi nici nu vrea să fie el plătit, vrea să le fie date salariile celor cu situații mai delicate.

Erau banii de la televiziune, erau promisiunile unor sponsori, dar pe mine mă înfioară business-plan-ul celor din conducere. Eu nu am bani de Dacie, dar îmi cumpăr Maybach în leasing. Nu înțeleg cum s-a făcut bugetul. Dacă nu ai niciun ban, cum să îți aduci 30 de jucători?”, a declarat Valeriu Răchită la Liga Digisport.

Etichete: valeriu răchită , gigi becali , palmares steaua , marca steaua , florin talpan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

De neînțeles! Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi după ce a fost cel mai bun cu Real Madrid. A atins de 3 ori mingea

Primul transfer al FCSB-ului pentru Champions League! Când face vizita medicală + Salariul jucătorului

Și-a anunțat plecarea imediat după ultimul meci al sezonului: ”Mă duc undeva unde sunt dorit”

Citeşte şi

Florin Talpan a dat în judecată CSA: ”Voi câștiga 100%”. Anunțul pe care suporterii Stelei nu voiau să-l audă

Dan Petrescu a cerut trei transferuri la CFR Cluj: un fotbalist e dorit și de Gigi Becali la FCSB!

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină