Laurențiu Reghecampf / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Dacă Laurențiu Reghecampf nu vrea să plece, Universitatea Craiova trebuie să-i plătească 300.000 de euro

articol scris de Digi Sport
11.06.2022, 22:28
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Mihai Rotaru (50 de ani) și Laurențiu Reghecampf (46 de ani) au negociat în ultima perioadă despărțirea Universității Craiova de antrenor, însă fără să ajungă la un acord.

Laurențiu Reghecampf poate fi îndepărtat, totuși, dacă îi este achitată clauza de reziliere a contractului, în valoare de 300.000 de euro, dar Mihai Rotaru speră să găsească o altă modalitate prin care să schimbe antrenorul.

Obiectivul lui Laurențiu Reghecampf la Universitatea Craiova

O variantă luată în calcul de conducerea Universității Craiova, dacă se ajunge la un litigiu, era apelarea la o clauză din contractul lui Reghecampf, conform căreia ”antrenorul are obligația de a îndeplini obiectivul de performanță al Clubului, respectiv în tururile preliminare ale UEFA Champions League / Europa League”, ceea ce se putea întâmpla doar dacă echipa ar fi câștigat campionatul.

Discuțiile dintre părți vor fi ”aprinse” și pe baza acelei clauze, pentru că în contractele membrilor staff-ului lui Laurențiu Reghecampf la ”obiectiv de performanță” este specificată și calificarea în preliminariile Conference League și, evident, antrenorul principal nu putea avea alt obiectiv trasat.

  • Obligația de a îndeplini obiectivul de performanță al Clubului, respectiv calificarea în tururile preliminare ale UEFA Champions League / Europa League / Conference League” - punctul din contractul membrilor staff-ului lui Laurențiu Reghecampf privind obiectivul

De asemenea, părțile ar fi stabilit, verbal, încă dinaintea semnării contractului că obiectivul pentru acest sezon este calificarea în preliminariile Conference League, pentru care Laurențiu Reghecampf are o primă considerabilă.

Universitatea Craiova s-a calificat în preliminariile Conference League, realizare despre care Mihai Rotaru a spus în repetate rânduri că reprezintă obiectivul principal al echipei, datorită victoriei din barajul cu FC Botoșani, meci la finalul căruia Laurențiu Reghecampf chiar a lăsat să se înțeleagă faptul că, în cazul unui insucces, ar fi fost demis.

Astfel, singura modalitate în care părțile se pot despărți, în cazul în care Laurențiu Reghecampf nu se răzgândește, este achitarea clauzei de 300.000 de euro, sau o bună parte din ea, către antrenor.

Laurențiu Reghecampf: ”Clubul mă poate demite dacă îmi plătește clauza”

În urmă cu două zile, Laurențiu Reghecampf anunța că se va prezenta la antrenamentul de luni al echipei și că va pleca doar dacă i se va achita clauza de reziliere.

Dacă domnul Cârțu a declarat că știe că ne vedem luni, eu îl asigur că ne vedem luni, la antrenament.

În caz contrar, clubul mă poate demite pe mine dacă îmi plătește clauza de reziliere și nu am niciun fel de problemă, ca luni să nu mă prezint la antrenament”, a declarat Laurențiu Reghecampf, citat de Prosport.

Mihai Rotaru: ”Știți că suntem într-un fotbal mioritic”

A doua zi, Mihai Rotaru a vorbit, la rându-i, despre situația antrenorului, despre care a spus că rămâne pe banca echipei, cel puțin deocamdată.

Nu mă întrebați. Vă rog, nu mă întrebați. Laurențiu Reghcampf este antrenorul nostru. În mod normal, ne vedem duminică seară, la venirea în Craiova. Luni, antrenamente. Nu am altceva să vă comunic.

În mod normal, dacă nu se întâmplă alte lucruri... în acest moment, nu avem o despărțire de Laurențiu Reghecampf. Repet, este antrenorul nostru. Laurențiu Reghecampf este prietenul meu și mergem înainte.

Ce se va întâmpla într-o lună, două, trei, o săptămână ... Ştiți că suntem într-un fotbal balcanic, mioritic și lucrurile nu sunt predictibile. Noi încercăm să dăm predictibilitate acestui fenomen, dar nu ne reușește întotdeauna", a spus Mihai Rotaru, conform sport.ro.

Etichete: laurentiu reghecampf , mihai rotaru


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”

O familie din SUA a avut parte de un șoc după ce fiica lor s-a plâns săptămâni la rând că aude niște zgomote în camera ei. Ceea ce copila credea că este „un monstru” s-a dovedit a fi un stup uriaș cu peste 50.000 de albine, scrie People.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali a dat 600.000€ pe un fotbalist la care nici nu s-a uitat: ”L-am luat în 3 secunde”

”Misterul” a fost deslușit! Antrenorul Parmei a dezvăluit de ce Dennis Man nu a fost în lot și ce urmează pentru român

Reacția surprinzătoare a lui Mohamed Salah, după scandalul cu Jurgen Klopp. ”Dacă vorbesc...”

Live Video&Text FCU Craiova - ”U” Cluj 1-1, ACUM, Digi Sport 1. Oltenii au restabilit egalitatea

Citeşte şi

Ce a spus Anamaria Prodan, după ce Laurențiu Reghecampf a fost pus sub urmărire penală și s-a numit ”victimă”

Laurențiu Reghecampf a reacționat după ce a fost pus sub urmărire penală: ”Victima sunt eu!”

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale