Dan Petrescu, campion încă o dată cu CFR Cluj / Foto: Sport Pictures

Dan Petrescu ajunge mereu ca Mesia la CFR, dar pleacă după ce patronul se supără pe el

articol scris de Digi Sport
15.04.2024, 09:29
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Dan Petrescu (56 de ani) este de departe cel mai de succes antrenor al CFR-ului în perioada lui Neluțu Varga (52 de ani). Are patru titluri de campion, iar lumea a ajuns să-l vadă drept soluția perfectă pentru clujeni.

Patronul clubului ardelean tocmai a anunțat că a bătut palma cu ”Bursucu” pentru următorii trei ani și o vede ca pe o mare victorie. Chiar dacă de fiecare dată în celelalte trei dăți în care antrenorul a plecat, omul de afaceri a forțat despărțirea, mai mult sau mai puțin.

Însă mereu, când echipei îi este greu, oamenii fac tot posibilul pentru a-l aduce înapoi pentru că-l văd ca pe Mesia, ca pe antrenorul care poate reuși orice performanță în România.

Dan Petrescu revine pentru a 4-a oară la CFR Cluj. Ultimele două dăți, Ioan Varga i-a grăbit plecarea, dar de fiecare dată cei doi și-au strâns mâna

Petrescu a avut trei mandate pe banca CFR-ului până acum și chiar dacă i s-a contestat de cele mai multe ori modul în care echipa juca, clujenii aveau rezultate, în campionat și în cupele europene, ceea ce până la urmă este cel mai important lucru pentru istoria unei echipe.

Însă nemulțumirile s-au adunat în fiecare mandat și de aceea s-a ajuns la despărțire. Poate doar după sezonul 2017-2018, când Petrescu a luat cu CFR primul titlu de campion, antrenorul și-a forțat plecarea în China, la Hengfeng, unde avea un bonus de 15 milioane de euro dacă ar fi scăpat echipa de retrogradare!.

În rest, în noiembrie 2020 și în iunie 2023, Varga a dat semnale că despărțirea de Petrescu trebuie să se producă. Tehnician care niciodată nu a dus lipsă de oferte, așa că a plecat fără scandal. Ba, chiar cei doi s-au și îmbrățișat la despărțire, toată lumea a renunțat la clauzele de reziliere și ulterior au intrat bani frumoși în contul clubului prin transferurile lui Kevin Boli, 2,7 milioane de euro,  și Nana Boateng, două milioane de euro,

Așa cum a făcut și cu ASA Tg Mureș, de unde l-a luat pe Marius Constantin, după un singur meci cu el pe bancă, meci în care a câștigat Supercupa României.

Cifrele lui Dan Petrescu la CFR Cluj. Are 224 de meciuri în Ardeal și a câștigat 4 titluri de campion al României

Fără să primească banii pe care îi ia la echipele din străinătate unde a antrenat, a devenit o obișnuiță pentru Petrescu revenirea la CFR Cluj, obținerea de performanțe și refacerea CV-ului. După care iar se va discuta de echipa națională, nu se va ajunge la un consens financiar și românul va pleca din nou în străinătate. 

  • Primul mandat la CFR Cluj (iunie 2017 - iunie 2018) - 37 de meciuri, 23 de victorii, 10 egaluri, 4 eșecuri (2.14 puncte/meci)
  • Al doilea mandat la CFR Cluj (martie 2019 - noiembrie 2020) - 84 de meciuri, 44 de victorii, 20 egaluri, 20 eșecuri (1.81 puncte/meci)
  • Al treilea mandat la CFR Cluj (august 2021 - 8 iunie 2023) - 103 meciuri, 55 de victorii, 21 egaluri, 27 eșecuri (1.81 puncte/meci)
  • Total 224 de meciuri pe banca CFR-ului

Dan Petrescu are în străinătate nu mai puțin de 318 partide conduse ca antrenor principal, la 9 echipe, în 6 țări. Le-a antrenat pe Wilsa Cracovia (23 de meciuri), Kuban (88 + 15, două mandate), Dinamo Moscova (55 de meciuri), Al Arabi (11 meciuri), Suning (36 de meciuri), Al Nasr (21 de meciuri), Hengfeng (23 de meciuri), Kayserispor (8 meciuri), Jeonbuk (38 de meciuri).

Dan Petrescu va prelua CFR-ul după finalul actualului sezon. Duminică seară, CFR Cluj a pierdut pe teren propriu cu FCSB, scor 0-1. Ardelenii sunt pe locul 2, cu 31 de puncte, la egalitate cu Universitatea Craiova.

Clasament SuperLigă / Foto: Captură Digi Sport

Video cu rezumatul meciului CFR - FCSB 0-1

Etichete: dan petrescu , dan petrescu cfr cluj , nelutu varga , ioan varga


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Ce se întâmplă cu Dinamo dacă retrogradează?”. Răzvan Zăvăleanu a dat răspunsul imediat

Exclusiv Ce contract are, ”cu tot cu chirie”, cel mai bun jucător de la Corvinul. Prima de victorie este de 600 de lei

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Simona Halep: ”Nu mi-a venit să cred”. Ce a spus despre retragere

Citeşte şi

Dan Petrescu a pregătit lista de achiziții pentru sezonul următor! Clujenii îl vor pe fotbalistul de 900.000 de euro

Oficial Jucătorul așteptat cu un salariu de 14.000€ la CFR Cluj a rămas liber de contract

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”