Budescu a fost unul dintre liderii FCSB

Dan Petrescu, lovitura de graţie pentru Becali!? CFR, pe urmele lui Budescu

16.05.2019, 00:02
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

CFR Cluj vrea să îi dea lovitura de graţie lui FCSB. Deşi Becali visează să îl repatrieze pe Constantin Budescu, mijlocaşul ofensiv a intrat şi în vizorul campioanei. Dan Petrescu îl consideră prioritate "0" pentru perioada de mercato din vară.

Ieri, Goal.com, ediția în limba arabă, a susținut că fotbalistul va fi pus pe liber de șeicii de la Al Shabab, motivul fiind desele probleme fizice pe care le are internaționalul român. Presa arabă susține că președintele clubului pregătește trei transferuri importante și, pentru asta, vrea să se despartă de 3 ”străini importanți”, Mbark Bousssoufa, Luiz Antonio și Constantin Budescu.

Perioada mai lungă în care românul a lipsit din cauza accidentărilor i-a scăzut "magia" în fața oficialilor lui Al Shabab, care acum consideră că nu este pregătit de o ”cursă de anduranță”. Astfel, dacă Budi, care mai are contract încă doi ani cu arabii, va accepta despărțirea, ar avea drum liber către altă echipă.

Becali spera să aleagă FCSB, dar CFR îi face o concurenţă serioasă. Potrivit ProTV, Petrescu e gata să facă din Budi cel mai bine plătit jucător al echipei. Totul, în tentativa de a pătrunde măcar în grupele Europa LEague.

"Dacă vom reuşi câteva achiziţii importante sperăm să ajungem într-o grupă, astfel încât să fie bine pentru toată lumea. Sunt convins că va fi greu, dar nu imposibil", a spus Dan Petrescu, după cucerirea titlului.

Becali îşi făcuse planul cu Budescu

Finanțatorul de la FCSB visa la o super-afacere: să îl aducă gratis în Liga 1 pe Budescu, după ce încasase o sumă importantă din transferul lui. Fără îndoială că Gigi nu va renunţa uşor la fotbalist, dar rămâne de văzut cât de dură va fi "licitaţia" privind salariul acestuia. Pe "hârtie", jucătorul ar prefera FCSB, unde are destui prieteni, însă aspectul financiar va conta enorm. Ca şi perspectiva evoluării în Europa. Paradoxal, roş-albaştrii, chiar dacă nu au luat titlul, par să aibă un traseu mai uşor spre grupele Europa League, prin comparaţie cu CFR.

"Vorbesc cu el, să știți. Este greu de luat, dar ne putem trezi cu el. Mi-a spus Dani Coman că el tot vorbește de Steaua. La un moment dat i-a spus nevasta lui Budescu lui Dani Coman: 'Lasă-l mă, nu-i mai zice de Steaua!

Ăsta ține mai mult la Gigi Becali decât la mine! Nu-i mai zice de Steaua, că odată spune că nu mai vrea acolo și vrea să joace pentru Gigi Becali'. Eu m-am purtat frumos cu el, e un băiat extraordinar. M-am înțeles foarte bine cu el, făceam glume cu el când mergeam la echipă. E un băiat de calitate, chiar dacă mai are anumite mofturi" a precizat Gigi Becali într-o intervenție telefonică la Digi Sport Matinal, la începutul acestui an.

Constantin Budescu, vândut de FCSB pentru 2,5 milioane de euro

"Internaţionalul" român a ajuns la echipa pregătită de Marius Şumudică în vara lui 2018, când a fost transferat de la FCSB pentru 2,5 milioane de euro.

Budescu a jucat un singur sezon la FCSB, care l-a cumpărat în 2017, de la Astra, în schimbul a 750.000 de euro.

Constantin Budescu a jucat 37 de meciuri şi a marcat 14 goluri pentru FCSB, în toate competiţiile. A mai jucat în carieră pentru Petrolul, Astra şi Dalian Yifang înainte de a ajunge la "roş-albaştri", în 2017.

CFR l-a vrut şi anul trecut

După meciul din sezonul trecut, cu CSM Poli Iaşi (0-1), când Budescu a fost înlocuit la pauză, Gigi Becali s-a enervat şi a afirmat că este dispus să-l cedeze pe Budescu la gruparea din Gruia pentru doar 1 milion de euro; finanţatorul roş-albaştrilor a revenit asupra deciziei şi a spus că pretinde în continuare 3 milioane de euro pentru a se despărţi de fotbalistul adus de la Astra în vara lui 2017.

În afara sumei pe care CFR ar fi trebuit să o plătească în schimbul lui Budescu - 3 milioane de euro - una foarte mare pentru Liga 1, clujenii trebuiau să-i satisfacă jucătorului şi pretenţiile financiare. Iar acestea nu erau deloc de neglijat. Conform impresarului mijlocaşului, Florin Lovin, pentru ca transferul să se fi realizat atunci, gruparea din Gruia ar fi trebuit să-i ofere lui Budescu un salariu de minimum 500.000 de euro pe sezon. Acum, după ce bani a câştiga la Al Shabab, pretenţiile lui Budi vor fi probabil şi mai mari.

Etichete: dan petrescu , constantin budescu , constantin budescu (fcsb , cfr budescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Rapid - Universitatea Craiova, LIVE VIDEO, de la 20:30 pe Digi Sport 1. Oltenii continuă lupta pentru locul 2

Exclusiv ”99%, Șumudică e noul antrenor de la Rapid”. Anunț înaintea meciului cu Universitatea Craiova

Exclusiv Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu

Foto Clasamentul din play-out-ul SuperLigii, după etapa a 7-a: FC Botoșani, aproape să realizeze ceea ce părea imposibil

Citeşte şi

Dan Petrescu vine, jucătorii pleacă! E OUT fotbalistul care nu a mai evoluat de 17 luni pentru CFR

Exclusiv ”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”