Dan Şucu şi Victor Angelescu, cei doi acţionari ai Rapidului, alături de preşedintele Daniel Niculae şi ofiţerul de presă Lucian Ionescu / Foto: Digi Sport

Dan Şucu îi face pe giuleşteni să viseze: a anunţat bugetele Rapidului pentru următorii trei ani

articol scris de Digi Sport
25.05.2022, 14:07
  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Dan Şucu (59 de ani) a fost prezentat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate cu prilejul preluării oficiale a 50 la sută din acţiunile Rapidului.

Evenimentul s-a petrecut fix în ziua în care cu 19 ani în urmă Rapid ieşea campioana României pentru a treia oară în istoria sa.

Planurile anunţate de cei doi acţionari, Victor Angelescu (38 de ani) şi Dan Şucu, care sunt egali ca acţiuni, sunt importante şi pot reprezenta un moment de cotitură pentru echipa vişinie.

De la cheltuieli de circa 4 milioane de euro în acest prim sezon în Liga 1, clubul din Grant va urca la 7 milioane în campionatul următor, iar peste trei ani la 14 milioane de euro, adică dublu faţă de cel stabilit pentru 2022-2023.

Dan Şucu a anunţat bugetele Rapidului pentru următoarele trei sezoane

"Vor fi linii de business clare, responsabilități clare, bugete. Sperăm să vindem 8.000 de abonamente. Sperăm ca firmele mari să fie alături de noi. Sunt mai multe linii de business pe care le avem.

Anul acesta vom avea la dispoziție aproximativ 7 milioane de euro ca buget. Vom încerca să generăm veniturile din liniile de business. Dacă nu vom reuși, sumele respective vor trebui generate de către proprietari. Este normal ca Daniel Niculae să știe sumele pe care se bazează, pentru a face planuri.

Pentru sezonul 2023-2024, bugetul va fi de 10 milioane de euro, iar în sezonul următor va fi de 14 milioane şi până la 24 mai e puţin. Obiectivele stabilite sunt pentru următorii doi ani, sperăm să câștigăm campionatul.

Anul 2021-2022 n-a fost bun pentru Rapid, din punct de vedere financiar. Din punctul meu de vedere, veniturile au fost mai mici decât ne-am fi dorit. În acest sezon, am avut venituri de două milioane și ceva, spre trei milioane, și cheltuieli de patru milioane și ceva. Deci a fost un deficit important.

Anul viitor, sperăm să avem venituri de 6,5 milioane de euro, spre 7 milioane, și cheltuieli echivalente. Nu ne interesează doar ideea de a fi campioni, ci și modul de a câștiga", a declarat Dan Şucu, noul acţionar al Rapidului.

Cine este Dan Şucu, noul acţionar al Rapidului 

Dan Șucu a intrat în afaceri în 1993 cu brandul Mobexpert, care este în prezent unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă din România. Lanțul de magazine are o rețea de 26 de puncte de desfacere, chiar și în afara țării, mai exact în Sofia (Bulgaria) și la Belgrad (Serbia).

Deține opt fabrici care creează produse pentru magazinele sale şi 2.300 de angajaţi care lucrează zilnic pentru ca totul să fie bine pus la punct. Cifra sa de afaceri se ridică la suma de 200 milioane de euro. El ar o avere estimată la 120 de milioane de euro.

Reacţia lui Daniel Niculae după ce Dan Şucu şi Victor Angelescu au anunţat bugetul pentru sezonul 2022-2023

Daniel Niculae (39 de ani), preşedintele Rapidului şi cel care alături de Daniel Pancu s-au implicat în proiectul început în Liga a 4-a, a avut o sarcină dificilă în primul an de la promovarea echipe în Liga 1.

Pentru că nu a beneficiat de un buget mare, obiectivul echipei a fost unul modest, anume salvarea d ela retrogradare. Acum însă, odată cu venirea lui Şucu lângă Victor Angelescu, lucrurile se pot schimba radical.

Cred că bugetul acesta este suficient pentru obiectivele stabilite, accederea în play-off și Cupa României. Vom avea alt obiectiv peste doi ani“, a spus Daniel Niculae în cadrul conferinţei de presă.

Video cu declaraţiile lui Dan Şucu, noul acţionar de la Rapid

Etichete: daniel niculae , actionari rapid , victor angelescu , dan sucu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Oficial În plin sezon, o echipă din SuperLigă a făcut primul transfer

Live Video&Text UTA - FCU Craiova 3-0, ACUM, pe Digi Sport 1. Arădenii fac spectacol

Adio, Barcelona!? Cine e jucătorul pe care Xavi "nu îl mai bagă deloc în seamă"

Interzis de tribune: și-a dat acordul să semneze, dar fanii au făcut petiție să nu fie pus antrenor!

Citeşte şi

Marius Șumudică a reacționat, după ce Dan Șucu l-a ales pe Mircea Lucescu

Reacția lui Bogdan Lobonț despre o posibilă colaborare cu Mircea Lucescu la Rapid

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”