Aleix Garcia (stânga), alături de Angelino și David Silva, la Manchester/ foto: Profimedia

De ce a ales Aleix Garcia Dinamo, ce îl sperie cel mai tare în România și unde se vede la finalul sezonului: ”De ce nu?”

articol scris de Digi Sport
15.10.2020, 20:52
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Aleix Garcia Serrano (23 de ani) a fost transferul perioadei de mercato în Liga 1. Spaniolul trecut pe la Manchester City a semnat pe un sezon cu Dinamo, iar fanii așteaptă de la el să facă diferența.

De ce a ales Aleix Garcia România

Catalanul născut la Ulldecona a explicat de ce a ales oferta din România și a dezvăluit care este cea mai mare temere a sa în această țară.

”Proiectul mi-a plăcut mult. Mi s-a oferit oportunitate să vin aici. Filosofie spaniolă, jucători spanioli, staff spaniol. Căutam o echipă unde să fac ce știu eu cel mai bine, să joc fotbal. Sunt fericit că sunt aici, încep să mă acomodez cu noua mea echipă și cu orașul.

Toate ofertele care vin sunt surprize. Ce e drept, nu mă așteptam să primesc o ofertă din România, de la Dinamo. Pentru moment, e foarte bine. Să vedem când va veni frigul și vor fi zile cu minus în termometru. Nu-mi va plăcea prea mult”, a zis Garcia, într-un interviu pentru Pro TV.

Aleix Garcia visează să ia titlul cu Dinamo și a văzut echipa alb-roșie în Europa

Fostul jucător pregătit de Guardiola a vorbit și despre obiectivele sale la Dinamo. Mijlocașul speră să ajungă mai întâi în play-off cu noua sa formație, apoi să se bată chiar la titlul de campion al României.

Totodată, Aleix Garcia a mărturisit că a văzut câteva jocuri în cupele europene ale clubului din Ștefan cel Mare.

”Știam despre Dinamo că e o echipă mare. Am văzut niște partide de când jucau în Europa. De Cosmin, să fiu sincer, nu știam prea multe, dar acum mi-am dat seama cine este. Mi-am dat seama că echipa are potențial. Cred că va urca mai sus, când vom începe să legăm victorii.

Cred că echipa are potențialul necesar de a fi între primele șase locuri. Apoi ne putem îndrepta atenția spre titlu și am putea să-l câștigăm. De ce nu?”, a mai zis catalanul.

CV-ul lui Aleix Garcia, luat de Manchester City de la Villarreal

Galerie Foto

Cotat la 3,2 milioane de euro, Aleix Garcia a fost achiziționat de City în 2015, de la Villarreal. Atunci, ”cetățenii” au plătit patru milioane de euro pentru el. Fără să se impună la Manchester City, într-o constelație de vedete, ibericul a strâns totuși nouă meciuri pentru trupa lui Guardiola, dintre care patru chiar în Premier League. A marcat și un gol pentru ”cetățeni”, în Cupa Ligii, într-o victorie cu Swansea, 2-1.

Între 2017 și 2019, Garcia a fost împrumutat la Girona, în Catalonia. De altfel, mijlocașul este originar din zonă, fiind născut la Ulldecona, în sudul Cataloniei. În ultimul sezon, Aleix a fost împrumutat la Mouscron, unde a jucat de 25 de ori. A marcat cinci goluri și a reușit trei assist-uri pentru clubul belgian.

  • Din 2005 (adică de la 8 ani) până în 2015 a jucat Aleix Garcia Serrano pentru Villarreal

Etichete: dinamo spania , aleix garcia , transfer garcia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Sepsi 1-1, ACUM, pe Digi Sport 1. În superioritate numerică, ardelenii au ratat ocazii uriașe

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Reacția lui Răzvan Lucescu, după victoria ”nebună” cu AEK Atena

Paris Saint-Germain a câștigat Ligue 1! Ultimul titlu pentru Kylian Mbappe în Franța

Citeşte şi

Barcelona s-a decis asupra transferului! Câți bani vrea să dea pe fostul jucător al lui Dinamo

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”