Faultul comis de Nicușor Bancu la meciul Universitatea Craiova - FC Voluntari / Foto: Captură Digi Sport

Exclusiv De ce Nicușor Bancu a primit doar cartonaș galben, la o fază asemănătoare cu cea de la eliminarea lui Nana Antwi

articol scris de Digi Sport
26.02.2024, 21:20
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Universitatea Craiova a intrat cu un avantaj de un gol la pauza meciului cu FC Voluntari din etapa a 27-a din SuperLiga României.

Ștefan Baiaram a deschis scorul al șaptelea minut al meciului, cu capul, după o centrare a lui Lyes Houri, dar ifovenii au avut o șansă bună să restabilească egalitatea.

Marius Avram a explicat diferența dintre faultul lui Bancu și cel al lui Antwi

În minutul 24, Carnat a fost aproape să scape singur spre poarta oltenilor, dar Nicușor Bancu a avut o intervenție dură la limita zonei de pedeapsă, iar jucătorul ilfovenilor s-a prăbușit pe gazon.

Adrian Cojocaru, centralul partidei, i-a arătat doar cartonașul galben căpitanului formației din Bănie, chiar dacă Bancu l-a faultat pe Carnat din postura de ultim apărător.

Marius Avram a explicat decizia centralului în cadrul emisiunii Digi Sport Special. Fostul arbitru FIFA a realizat o comparație între faultul comis de Nana Antwi la meciul FCSB – FC Botoșani și cel de comis de Nicușor Bancu.

Mă bucur că a apărut faza asta. Astfel putem arăta diferențele dintre cele două faze și de ce eu consider că la această fază arbitrul a luat decizia corectă arătând cartonașul galben. Dacă la această fază (n.r. la meciul FCSB – FC Botoșani), mingea era în fața jucătorului, înainte să se arunce din spate și să îl faulteze, mergea un pic în fața lui, la un metru în fața lui, având-o clar sub control sau cu posibilitatea evidentă de a avea control asupra ei, în cea de-a doua fază, mingea e undeva în aer, în spatele jucătorului, venind sus, undeva în zona capului, în momentul în care este împins de către Bancu.

Unii pot zice că putea să o ajungă, să o aibă sub control, alții pot zice că nu putea să o aibă sub control, dar în instrucțiunile arbitrilor, în care se explică clar ce înseamnă ca un jucător să aibă mingea sub control, acest gen de fază în care mingea e undeva în spate, sus, deasupra capului este prezentată ca o fază la care nu se dă cartonaș roșu.

Care sunt elementele de care țin cont arbitrii atunci când iau o decizie de genul acesta, distanța dintre locul unde este comisă abaterea și poartă, direcția generală a jocului, posibilitatea de a păstra sau a recupera mingea și poziția și numărul apărătorilor.

Posibilitatea de a avea controlul mingii, aici (n.r. la meciul Universitatea Craiova – FC Voluntari) este mult mai scăzută decât la această fază. Nu este complet inexistentă, dar fiind mult mai scăzută ne duce clar către cartonașul galben”, a spus Marius Avram la Digi Sport Special.

VIDEO Explicațiile lui Marius Avram

Etichete: universitatea craiova , marius avram , nicusor bancu , fcsb , nana antwi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Ce le-a spus Răzvan Lucescu grecilor, după ce a umilit-o pe Panathinaikos și a ajuns la 90 de minute de titlu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Ratează EURO 2024: jucătorul de la Real Madrid, indisponibil

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

"Eroul de la Sevilla", impresionat de puștiul din poarta Corvinului. ”O să mai auzim de el”

Citeşte şi

Ajunge la FCSB în vară, dar riscă să nu joace: ”Îi lipsesc multe”

Atenție, Gigi Becali! Cum poate rămâne FCSB fără antrenor: ”E visul lui!”

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”