Jucătorii lui U Craiova 1948 / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Derby-ul Băniei, în ceață! U Craiova 1948 ia în calcul să se joace cu porțile închise sau chiar să amâne meciul

articol scris de Digi Sport
30.09.2021, 19:29
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Derby-ul U Craiova 1948 - Universitatea Craiova, contând pentru etapa a 11-a din Liga 1, este programat duminică, de la ora 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1. Cu trei zile înainte de joc, nu este clar câți spectatori vor putea asista.

Derby-ul Băniei, în ceață! U Craiova 1948 ia în calcul să se joace cu porțile închise sau chiar să amâne meciul

Marcel Pușcaș, președintele de la U Craiova 1948, susține că există trei variante în momentul de față: cu 30% din capacitate stadionului ocupată, cu 100% sau chiar deloc, conform unei decizii anunțate de Prefectura Dolj, prin care este interzisă organizarea evenimentelor sportive.

În plus, Pușcaș susține că U Craiova 1948 va solicita ca meciul să se dispute fără spectatori dacă fanii vor fi obligați să prezinte dovada vaccinării. De asemenea, nu este exclusă nici varianta amânării jocului, dacă Prefectura Dolj nu va reveni cu clarificări.

Dintre cele trei variante, U Craiova 1948 înclină către cea cu 30% din capacitatea stadionului ocupată, iar accesul să se realizeze cu dovada vaccinării, a testării sau a trecerii prin boală.

"Lucrurile sunt într-un necunoscut aproape total. Se bat cap în cap niște ordonanțe și niște hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Prefectura spune că sunt interzise evenimentele sportive la incidența de 6 la mie, noi avem 6,22 în oraș acum. Hotărârea de Guvern spune că între 3 și 6 pot fi 30% din capacitate ocupată, cu certificat, iar peste 6 cu cei vaccinați. Noi oscilăm între 30% din capacitate, cu 100% capacitate sau să nu disputăm meciul, conform hotărârii Prefecturii.

Așa scrie acolo. Am făcut adresă către Prefectură și au spus că nu sunt abilități să spună ce au de făcut. Probabil că mâine vom fi dumiriți și luăm decizia - de la a nu disputa partida, la până la 30% din capacitate sau 100%, dar doar cu vaccinați,  ceea ce nu ne convine. Suporterii noștri nu sunt toți vaccinați, nu poți face discriminare între 25-30% vaccinați și celor 70% să nu le permită accesul. Noi suntem pregătiți pentru orice variantă și așteptăm o decizie. Dacă nu vine decizia, vom organiza acest meci fără spectatori pentru că nu putem face discriminare. Nouă ne pasă de fani, care au fost mereu alături de noi. Nu pot intra 300 că sunt vaccinați și alți 2000 să nu li se permită pentru că nu sunt vaccinați. Noi, din club, cu două excepții, toți suntem vaccinați

Ce costuri pot să plătească ei (n.r - rivala Universitatea Craiova)? E ușor să vorbești și e greu de făcut. Să se uite mai bine în curtea lor. N-am comentat nimic despre ei și nici nu vreau să o fac. Credeți că e vorba de bani? Ne ajută ei cu organizare? Ce organizare? Noi suntem organizatorii. Astea sunt niște aberații! Dacă se joacă cu 9.000 de spectatori, ei au dreptul la 450 de spectatori în tribună. Dacă se joacă cu 30.000 de spectatori, au dreptul la 1.500 de spectatori.

Nu putem face discriminare. E și un comunicat al Peluzei Sud, unde sunt 2.500 de oameni. Ei nu vor să vină la meci dacă se fac discriminări. Nu putem spune să vină 2.000 la meci și alți 7.000 să nu vină. În ambele feluri se naște o discriminare. Și spre cei vaccinați, dar și spre cei nevaccinați. 

Sunt 3 variante. Mâine, până la prânz, luăm o decizie și vedem ce stabilim. E posibil să solicităm și amânarea jocului. Conform Prefecturii Dolj scrie negru pe alb. Sper să nu ajungem aici. Nu acceptam ca suporterii noștri să fie discriminați. Sunt un tot unitar și trebuie să aibă aceleași drepturi, indiferent de vaccin sau de nevaccin. Nu poți să-i obligi să se vaccineze sau să le faci un proces de intenție. Poți să obligi lumea să aibă certificatul, dar să îl lași să se testeze, să arate că e trecut prin boală. Dacă vom ajunge la decizia amânării meciului, probabil se va planifica meciul într-o perioadă în care vom scăpa de aceste restricții. Trebuie să fie de acord în primul rând legea, nu discutăm de oponenți. La peste 6 la sută, scrie clar Prefectura Dolj: se interzic activitățile sportive. Este dată în luna septembrie, mai precis pe data de 24.09", a spus Marcel Pușcaș, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Laurențiu Reghecampf a răbufnit înainte de U Craiova 1948 – Universitatea Craiova: ”Să nu umble pe ocolite!”

Laurențiu Reghecampf a răbufnit și a spus lucrurilor pe nume. Antrenorul Universității Craiova este de părere că nu ar fi corect pentru suporteri să nu poată intra pe teren la derby-ul Craiovei. Reacția lui Reghecampf a venit după ce Craiova lui Mititelu a anunțat că va boicota meciul dacă suporterii nevaccinați nu vor avea acces la stadion.

Ar trebui să nu mai puneți întrebări pe ocolite. Ar trebui să vorbiți direct. Dacă reglementările în România și comunitatea europeană sunt foarte clare și anume că oamenii trebuie să aibă vaccin în momentul în care te duci în restaurant când intri în săli, despre ce discutăm? Se întâmplă și la fotbal. De ce să oprești un meci de fotbal? Nu există așa ceva. Forțele de ordine există. Dacă noi suntem în stare să organizăm un meci cu stadionul plin, nu suntem în stare să organizăm un meci cu 30%.

Probabil, din anumite motive, nu se vrea să se joace cu spectatori. Cei care organizează nu vor. Dacă ne dau nouă dreptul să organizăm, vom juca cu jucători. La ce trebuie să ocolim? Spuneți adevărul. Nu se vrea pentru că probabil noi vom avea mai mulți fani. Punct, despre ce să vorbim? Eu nu spun negativ despre cei de la U Craiova 1948, dar nici să umblăm pe ocolite. Să spunem corect și direct. Mie, când mă duc la restaurant, mi se cere vaccinul”, a spus antrenorul Universității Craiova.

Etichete: liga 1 , universitatea craiova , u craiova 1948


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că Raisi a murit

În timp ce regimul islamic încearcă să se replieze pe repede înainte după moartea președintelui Raisi, mulți iranieni se bucură de dispariția unuia dintre cei mai duri reprezentanți ai represiunii. De numele fostului președinte supranumit "Măcelarul din Teheran" se leagă epurările masive, de zeci de mii de morți, din 1979 până acum, dar și faptul că el a implicat Iranul pentru prima dată într-un război direct cu Israelul.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

Gigi Becali n-a stat prea mult pe gânduri, după ce Răzvan Lucescu a luat titlul cu PAOK

Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

6.000.000€ pentru Dennis Man!

Ethan Mbappe are contractul pe masă! Fratele mai mic al lui Kylian, pe cale să plece de la PSG

Foto Campionat Mondial în România! ”Bijuteria” de 10.000.000€ a Bucureștiului poate găzdui totul

Breaking News Neil Lennon a semnat cu Rapid! A dezvăluit care este obiectivul său principal: ”Responsabilitatea mea!”

Citeşte şi

Costel Gâlcă, după ultimul meci jucat de Universitatea Craiova în play-off: ”Normal că regret!”

Ciprian Marica a răbufnit, după Farul - Universitatea Craiova 3-3: ”Nu au calitatea necesară”

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWJennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului

Un club din Superliga transferă fotbalistul lui Mititelu pe care Dan Petrescu îl are în fruntea listei la CFR citeşte ştirea pe Prosport.ro

FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului citeşte ştirea pe ziare.com

Semnul de circulație care pune în dilemă șoferii români. Ce reprezintă indicatorul rutier de fapt citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”