Mircea Rednic, antrenor Dinamo / Foto: Sport Pictures

Dinamo a scăpat de depunctare! Tribunalul București a aprobat planul de reorganizare

articol scris de Digi Sport
22.11.2021, 14:10
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Tribunalul București a aprobat planul de reorganizare a clubului Dinamo!

Dinamo a scăpat de depunctare! Tribunalul București a aprobat planul de reorganizare

Planul de reorganizare a fost aprobat în cele din urmă, chiar dacă în primă fază a apărut informația conform căreia instanța a amânat verdictul. Administratorul judiciar de la Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, a explicat de unde a apărut confuzia:

"Planul a fost aprobat! Noi știam că hotărârea urma să apară mai târziu, a fost o eroare de interpretare a datelor publicate pe Portal. Acolo figura decizia de la termenul precedent, dar numai pentru că instanța urma să se pronunțe.

Planul a fost aprobat, așa cum ne așteptam. Nu am scăpat de emoții, acum rămân emoțiile pe plan sportiv. Sperăm să obținem un rezultat bun în această seară", a spus Răzvan Zăvăleanu, pentru Digi Sport.

În cazul în care planul de reorganizare nu ar fi fost aprobat până pe 30 noiembrie, Dinamo ar putea fi fost depunctată cu 9 puncte.


 

Dinamo a fost la un pas de depunctare

Pe 30 noiembrie se trage linie în privința cluburilor din Liga 1, în cadrul procesului de licențiere, iar cluburile aflate în insolvență, dar cărora nu li s-a aprobat planul de reorganizare, riscă o penalizare de 9 puncte.

Dinamoviştii speră că nu vor fi probleme şi în final planul de reorganizare va fi aprobat şi astfel nu se va ajunge la depunctarea care ar fi un adevărat dezastru în lupta pentru evitarea detrogradării.

Din informaţiile Digi Sport, la dosar nu sunt clare documentele pentru sursele de finanţare care să acopere plăţile. Nu există un angajament evident al acţionarilor pentru susţinerea acestor cheltuieli. De exemplu, între sursele de finanţare este trecută şi "vânzarea de jucători în valoare de trei milioane de euro". Sumă greu de obţinut dacă e să luăm în calcul sumele obţinute de "câinii roşii" în ultimii ani.

FC Voluntari și Dinamo urmează să se întâlnească în această seară, de la 20:30, în DIRECT pe Digi Sport 1 și LIVE TEXT pe www.digisport.ro.

Zăvăleanu are o strategie ambițioasă la Dinamo

Administratorul judiciar de la Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, planifică achitarea sumelor restante - aproximativ 8 milioane de euro - în integralitate, în următorii doi ani.

Răzvan Zăvăleanu a anunțat la Digi Sport că datoriile către Programul DDB sunt de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Potrivit acestui plan de reorganizare, un potențial investitor la Dinamo este obligat să prezinte garanții în valoare de 20 de milioane de euro, pentru următorii patru ani, fiind o clauză de performanță.

"Din această sumă, așa cum a fost prezentată, intră și datoriile către DDB. Care sunt de aproximativ 2,5 milioane de euro. Scopul acestei asociații este să ajute Dinamo și, când se vor restitui banii către DDB, ei vin imediat înapoi către Dinamo. Când vor fi banii, acesta va fi mecanismul.

Nu știu în ce plan de reorganizare am putea găsi distribuiri din prima zi sau din prima lună. Există niște modalități de lucru. Întâi încerci să faci să meargă activitatea curentă, să producă bani, astfel încât să plătești creditorii. În general, durează un an jumătate, poate doi ani, să faci societatea să producă.

Apropo de suma asta pompoasă de 20 de milioane de euro. Cum ai de plătit 20 de milioane de euro dintr-un tabel de creditori sub 8 milioane de euro? N-am înțeles. Am spus că, în cazul unui potential investitor, acesta va reuși să dovedească, pe lângă obligațiile curente de la Dinamo, că în următorii patru ani ar avea 20 de milioane de euro pentru a susține activitatea de performanță a clubului. Dar acest lucru n-are nicio legătură cu planul de reorganizare. Aceste 20 de milioane de euro ar trebui să susțină performanța", a spus Răzvan Zăvăleanu la emisiunea Fotbal Club.

Etichete: insolventa dinamo , conducere dinamo , proces dinamo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea

Vineri s-au împlinit 38 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl, cel mai mare dezastru nuclear din istoria omenirii. Pe 26 aprilie 1986, reactorul nr. 4 al centralei atomice de la Cernobîl a explodat, paradoxal, în timpul unui test de siguranță pe care conducerea centralei îl programase de mai multe zile. În urma dezastrului, o regiune extinsă din Ucraina și Belarus, cunoscută drept „zona de excluziune” a fost contaminată puternic cu izotopi radioactivi iar orașele Cernobîl și Pripiat au fost evacuate. Pripiat, orașul aflat la câțiva kilometri distanță de centrală, construit pentru a găzdui personalul de la centrală, a devenit un „oraș-fantomă”, iar locuitorii săi au fost mutați într-un oraș special construit după dezastru, Slavutici.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Laurențiu Reghecampf, pus sub urmărire penală din cauza conflictului cu Anamaria Prodan! ”Dosar de violență în familie”

Jucătorul ”cu mai multe goluri decât minute jucate” l-a convins pe Carlo Ancelotti: rămâne la Real Madrid

Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate

Citeşte şi

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

Jigniri fără precedent şi ameninţări după ce Gigi Becali a dezvăluit "ce făcea Anamaria Prodan prin cantonamente"

PEROZPlină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic

FILM NOWLogodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”

Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit

Digi World

Te pregătești de vacanță în Italia? Principalele zone turistice în care au fost luate măsuri împotriva supraaglomerării. Ce taxe se percep

Digi Animal World

Un cuplu și-a găsit pisica după 5 ani de la dispariție. Felina a călătorit peste 1.930 de kilometri: „Este un miracol”