Fotbaliștii lui Dinamo / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Dinamo așteaptă cu brațele deschise mărirea numărului de echipe în Liga 1: ”Ne-ar avantaja, clar!”

articol scris de Digi Sport
05.01.2022, 09:01
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

La finalul anului 2021, în lumea fotbalului din România s-a discutat intens despre posibilitatea măririi numărului de echipe din Liga 1, de la 16 la 18. O astfel de decizie ar veni ca o mană cerească pentru Academica Clinceni și Dinamo, ultimele două clasate.

Dinamo se află ”pe marginea prăpastiei” și, având în vedere parcursul din prima parte a campionatului, nici cei mai împătimiți suporteri nu mai au mari speranțe în salvarea de la retrogradare. Cu toate acestea, FRF ar putea să le întindă din nou o mână de ajutor ”câinilor”, la fel cum s-a întâmplat în sezonul 2019/2020.

  • 15 (penultima) este poziția ocupată de Dinamo după 21 de etape, cu 12 puncte, la o singură lungime peste ”laterna roșie” Academica Clinceni.
  • În actualul sistem, formațiile clasate pe locurile 15 și 16 retrogradează direct în Liga 2, iar ocupantele pozițiilor 13 și 14 dispută un baraj de menținere/promovare cu echipele de pe locurile 3 și 4 din eșalonul secund.

Dinamo așteaptă cu brațele deschise mărirea numărului de echipe în Liga 1: ”Pe noi ne-ar avantaja! Nu am mai sta cu sabia în jurul gâtului”

Iuliu Mureșan, administratorul special de la Dinamo, recunoaște că o eventuală mărire a numărului de echipe din Liga 1 ar fi pe placul grupării din Ștefan cel Mare.

"Nu pot să spun că mi-ar displăcea, dar nu pot să știu dacă vă fi așa. Nu e sub influența lui Dinamo această decizie. Am auzit și văzut și eu în presă, știu că e un subiect dezbătut în emisiuni, dar nu pot da niciun amănunt. Pe noi ne-ar avantaja, clar. Putem să facem o reconstrucție și să nu mai stăm cu sabia în jurul gâtului.

Să nu uitam și faptul că deja valul 5 al Omicron e cam pe venite și nu știu ce va fi nici din acest punct de vedere, pot fi situații de îmbolnăvire, dar nu o doresc niciunei echipe, Doamne ferește. Se poate întâmpla și la noi. Dar trebuie să ne vedem de ce avem de făcut și să schimbăm în primul rând unitatea grupului, pentru că asta a lipsit la Dinamo. Noi nu avem individualități care să rezolve meciul, doar colectiv putem", a spus Iuliu Mureșan, la Fotbal Club.

La finalul stagiunii 2019/2020, Dinamo se afla pe penultimul loc, retrogradabil direct, moment în care FRF a ”înghețat” campionatul cu puțin timp înaintea sfârșitului sezonului și a mărit numărul de echipe din Liga 1, de la 14 la 16. Astfel, ”câinii” și Chindia Târgoviște, ultima clasată în acel moment, au fost salvate și au continuat pe prima scenă a fotbalului românesc.

Ionuț Lupescu nu ar zice ”nu” unui sistem competițional cu 18 echipe, însă are un mare semn de întrebare

Fostul internațional Ionuț Lupescu s-a declarat de acord cu ideea ca Liga 1 să aibă 18 echipe, însă acesta spune că trebuie crescut într-un fel sau altul nivelul valoric, altfel totul ar fi în zadar.

"Mie îmi place un campionat de 18 echipe, am mai spus de mulți ani că România e o țară perfectă pentru 18 echipe, important e să ai 18 echipe care chiar pot să facă performanță, aici e marele semn de întrebare", a spus Ionuț Lupescu.

Incertitudinea care a planat asupra clubului Dinamo este principalul motiv pentru situația din clasament, crede Ionuț Lupescu. Totuși, ”Kaizerul” mai spune că lucrurile nu au fost în regulă timp de mult timp, iar la un moment dat era clar că se va ajunge aici.

"Dacă stai să te gândești la cate greșeli s-au făcut în ultimii ani, e normal să ajungi acolo odată și odată și chiar să riști să retrogradezi. Sigur că nu e o decizie pe placul oamenilor, din păcate rezultatele nu l-au ajutat pe Mircea.

Dar știu că au fost multe lucruri interne acolo, diferite găști, nimeni n-a știut să gestioneze perioada aceasta, să îi unească, toată lumea a dezbinat de când a început campionatul și iată că sunt unde sunt. Trebuie niște oameni competenți.

Dinamo a avut în ultimii 20 de ani acești businessmeni veniți din afară și din păcate au gestionat foarte prost clubul. Ar trebui să dăm credit și foștilor jucători. Ei cel puțin stiu ce înseamnă fotbalul, iar pe parte administrativă cu siguranță se pot găsi alte persoane care să țină clubul în viață", a adăugat Ionuț Lupescu.

Etichete: iuliu muresan , liga 1 18 echipe , marire numar echipe liga 1 , ajutor dinamo , dinamo 18 echipe


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață

Semne de viață extraterestră au fost observate pe o planetă îndepărtată. Potrivit astronomilor, ei au detectat un compus chimic „produs doar de viață” pe Planeta K2-18b, din constelația Leului. Descoperirea făcută acum un an a fost studiată, vineri, cu ajutorul telescopului James Webb, iar rezultatele vor fi aflate peste câteva luni.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Giedrius Arlauskis a avut un mesaj savuros pentru Gigi Becali, după ce FCSB a câștigat titlul

Scandal la Bayern Munchen înainte de confruntarea de ”foc” cu Real Madrid

Video Tottenham - Arsenal 2-3. ”Tunarii” se impun în derby, după un meci nebun / Nottingham - City e la 18:30, pe DGS 2

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

Citeşte şi

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

Jigniri fără precedent şi ameninţări după ce Gigi Becali a dezvăluit "ce făcea Anamaria Prodan prin cantonamente"

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”