Suporterii lui Dinamo / Foto: Sport Pictures

Dinamo, comunicat oficial după ce negocierile cu spaniolii au picat: ”Asta a fost cererea noastră”

21.05.2020, 17:31
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Clubul Dinamo a emis un comunicat oficial după ce negocierile cu investitorii spanioli au picat și PCH și-a înaintat intenția de a cumpăra pachetul majoritar de acțiuni.

PCH, prin programul socios ”Doar Dinamo București”, a preluat la începutul acestui an 10% dintre acțiunile clubului și, prin cotizațiile adunate, a contribuit la obținerea licenției pentru sezonul viitor al Ligii 1, prin plata datoriilor.

Comunicatul emis de Dinamo

„Dinamo București este un club emblematic al României. Față de suporterii noștri, față de opinia publică, considerăm că avem o responsabilitate în ceea ce privește orice posibilă tranzacție și, în primul rând, trebuie găsită cea mai bună soluție pentru continuarea activității acestui club.

În general, din punct de vedere al unei tranzacții, ambele părți trebuie să fie transparente și să-și asume anumite lucruri. Dinamo a pus la dispoziție întreaga documentație cerută, întocmai și la timp.

Cumpărătorul, cu toate că au fost formulate cereri în mod repetat de a dezvălui beneficiarul real al tranzacției și dacă acesta are un patrimoniu, sau cât de solidă și reală este situația financiară, nu a înțeles să răspundă acestor lucruri.

Într-o tranzacție este firesc să discuți cu un intermediar până la un punct, dar apoi este imperios necesar să cunoști persoana care va ajunge să decidă viitorul acestui club. Atât noi, cât și suporterii am fost nevoiți să ne interesăm despre firma care ni s-a indicat că va cumpăra pachetul majoritar de 52% din acțiuni.

”În niciun moment al negocierilor nu a fost pusă la dispoziție o dovadă concretă”

Am constatat și noi, ca și alții, că avea un capital social de doar 3.000 de euro și o structură a asociaților care nu era publică. În fotbal, în cazul unei tranzacții, unde se schimbă pachetul majoritar de acțiuni, există obligativitatea de a anunța Federația Română de Fotbal, în maximum 5 zile, cine sunt noii acționari.

Așadar, cererea noastră de a ști beneficiarul real nu avea doar un fundament moral, ci și unul legal. În ultimul comunicat al cumpărătorului, publicat de presa centrală, am văzut că acesta își asumă, pe hârtie, finanțarea clubului și promitea investiții de 10 milioane de euro.

În niciun moment al negocierilor nu a fost pusă la dispoziție o dovadă concretă, în sensul unui extras de cont, cu niciun fel de sumă. Pentru club, solicitarea noastră a fost ca măcar 3 milioane de euro, din cei 10, să fie puși într-un cont dedicat exclusiv lui Dinamo.

Având în vedere valoarea simbolică a tranzacției, precum și istoria acestui club, era firesc să se știe cine este beneficiarul real și ce intenții are acesta cu Dinamo București.

Împreună salvăm Dinamo!”, se arată pe pagina oficială de Facebook a FC Dinamo București.

  • Patronul dinamoviştilor, Ionuţ Negoiţă, a spus de mai multe ori că cedează echipa pe un leu.
  • Grupul spaniol condus de Herminio Menendez este interesat să preia clubul Dinamo, însă se pare că afacerea e ca şi picată acum.
  • Ioan Andone l-a pus în legătură pe Ionuţ Negoiţă cu grupul spaniol reprezentat de Herminio Menendez.

Ioan Andone: ”Nu am bani să țin Dinamo”

Ioan Andone și-a atras critici pentru că a acționat ca intermediar pentru spaniolii care au vrut să cumpere Dinamo. Și fanii, dar și actualul finanțator, l-au ironizat pe fostul antrenor și jucător al alb-roșiilor. Ionuț Negoiță chiar l-a invitat să devină acționar.

"Eu am vrut să-i fac bine, nu lui Negoiță, ci clubului Dinamo. Eu sunt bogat pentru mine și familia mea, nu am bani să țin Dinamo.

Trebuie să ai 100 de milioane, nu câteva milioane pe acolo. E adevărat că spaniolii s-au oferit să mă pună președinte, nu am cerut eu," a explicat Ioan Andone, la emisiunea Fotbal Club. 

Etichete: liga 1 , dinamo , iona andone


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Fiica lui George Copos, performanță de excepție la Linz, în Austria. ” E un fenomen”

Cinci locuri în Champions League pentru Germania, pentru sezonul 2024/2025

Exclusiv Peste 40.000 de bilete, în 17 ore! Va spulbera FCSB recordul la meciul în care va celebra titlul?

A ieșit din fotbal și i-a ”explodat” averea! Fostului conducător de la Dinamo îi priește în afaceri

Citeşte şi

Promisiunea lui Zeljko Kopic pentru suporterii lui Dinamo înaintea meciului crucial cu ”U” Cluj

Video Acuzații de blat în SuperLiga! Dinamoviștii au răbufnit: ”Corect meci, nu?”

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să joci rugby”