Deian Sorescu, alături de colegii de la Dinamo / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Dinamo, sub lupa rivalilor: "Ar fi incredibil să rămână în Liga 1"

articol scris de Digi Sport
26.06.2021, 12:36
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Dinamo a solicitat intrarea în insolvență la Tribunalul București, iar situația clubului este extrem de complicată în prezent.

Fără drept de a face noi transferuri, cel puțin pentru moment, Dinamo ar putea fi implicată în lupta pentru evitarea retrogradării și în noul sezon. Fost fundaș la Sportul Studențesc și FCSB, Stelian Stancu a vorbit despre situația foștilor săi rivali:

"Eu zic că a fost un miracol că s-au salvat. Dacă reușesc să rămână în Liga 1, după acest sezon, ar fi ceva incredibil. Eu n-am nimic cu Dinamo, din punct de vedere sportiv, chiar dacă mi-au fost adversari. Este un lucru rău pentru fotbalul românesc atunci când dispar echipe de tradiție", a spus Stelian Stancu, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

  • Pe 4 iunie, la Fotbal Club, Ioan Andone a dezvăluit că datoriile totale ale lui Dinamo erau de peste 7 milioane de euro. Andone a intenționat să cumpere Dinamo, alături de Mircea Lucescu, Ionuț Lupescu și alte persoane, însă s-a lăsat păgubaș când a aflat datoriile reale.â

Dinamo a solicitat intrarea în insolvență

Dosarul depus de SC Dinamo 1948 SA a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti vineri, 25 iunie, primul termen fiind stabilit luni.

Aceasta este cea de-a doua procedură a insolvenţei declanşate de SC Dinamo 1948 SA, după ce societatea fusese reintrodusă în circuitul economic în septembrie 2015.

Clubul condus atunci de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile istorice ale societăţii conform planului de reorganizare. În acea etapă de insolvenţă, Dinamo a achitat aproximativ 4,5% din suma aferentă masei credale, care era de aproximativ 17,5 milioane de euro.

Suporterii grupaţi în programul socios DDB (Doar Dinamo Bucureşti) deţin 20,06% din acţiunile clubului şi de la sfârşitul anului 2020 au achitat mare parte din datoriile FC Dinamo cu banii strânşi din cotizaţii, donaţii sau vânzarea de bilete virtuale.

Compania Benel International SA, reprezentată de spaniolul Pablo Cortacero, a devenit la jumătatea lunii august 2020 acţionar majoritar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti.

Reacția LPF după ce Dinamo a cerut insolvența

"Nu văd niciun impact major asupra campionatului dacă Dinamo intră în insolvență, ei au mai trecut prin așa ceva. Era normal să se întâmple asta, dacă era singura metoda prin care clubul putea sa fie salvat. Din ce știm, participarea lor în campionat nu este influențată de insolvență.

Chiar am consultat recent regulamentul, nu există o Interdicție în ceea ce privește participarea în play-off, chiar dacă ei nu pot juca în cupele europene. Este păcat că s-a ajuns aici, dar se pare că era singura metoda prin care clubul putea să fie salvat", a spus Justin Ștefan pentru Digi Sport.

Etichete: insolventa , dinamo insolventa , digi sport matinal , ddb , stelian stancu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Foto Dinamo se află la retrogradare, dar în 2023 a câștigat 9 milioane de lei. Creștere uriașă la încasările din bilete

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă