Spaniolii care au preluat Dinamo în august 2020 și Dorin Șerdean / Foto: Captură Digi Sport

Video Exclusiv "Dinamo va retrograda. Asta e singura scăpare, cu riscul de a fi înjurat". Un stelist dă un verdict dur

articol scris de Digi Sport
12.11.2020, 09:16
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Problemele de la Dinamo par să nu se mai termine, însă Helmut Duckadam crede că soluția salvatoate există, dar ea poate fi una extrem de dură și radicală.

"Eu am mai spus-o, cu riscul de a fi înjurat, acum un an sau mai mult: cred că singura scăpare a lui Dinamo e să înceapă de la zero. Adică să intre în faliment, să achite toate datoriile pe care le are această echipă și să înceapă de la zero, cum a făcut Rapid.

Rapidul a urcat foarte repede, iar acum are un scurtcircuit acolo. Până în divizia B, de unde au vrut să promoveze mai departe. În acești 3 ani am înțeles că s-a lucrat la idee și la stadion.

Deci în 3-4 ani poate să aibă și un stadion nou. Eu cred că asta e soluțua, pentru că, din ceea ce văd la ora actuală, nu e nimic, Dinamo va retrograda pe plan sportiv. Cu toate investițiile, sau cu toți jucătorii ăștia aduși.

Era o mare diferență față de FCSB. Ei erau plătiți. Chiar și cei care nu jucat erau plătiți. Aici e o mare problemă. Dacă nu ești plătit, la un moment dat pleci. Deci rămâi fără jucători. După 3 luni au plecat", a spus Helmut Duckadam la Fotbal Club.

Dinamo are termen până pe 30 noiembrie pentru a plăti datoriile. Altfel, riscă depunctarea

FRF a trimis o scrisoare pe adresa clubului Dinamo prin care anunță că vor urma sancțiuni în cazul în care datoriile din urmă nu vor fi achitate.

Dinamo a încălcat două articole din regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar. Conform FRF, Dinamo a declarat datorii destul de mari acumulate până la data de 30 iunie 2020, lucru care încalcă prevederile din regulament.

Conform regulamentuluiDinamo riscă să fie depunctată cu câte trei puncte pentru fiecare articol încălcat. "Câinii" au încălcat art. 60 alin. 2 și art. 61 alin. 2. Primul articol se referă la datorii restante către alte cluburi de fotbal, iar al doilea articol acoperă datoriile către de angajați.

Cu alte cuvinte, dacă Dinamo nu va reuși să achite până la sfârșitul lunii noiembrie toate datoriile acumulate până la data de 30 iunie 2020, clubul va fi depunctat cu șase puncte! În acest moment, echipa are 5 puncte și este pe penultimul loc în clasament.

Așadar, noii acționari spăanioli, reprezentați de Pablo Cortacero, au un timp extrem de scurt pentru a face rost de bani.

Dinamo vs Dinamo, în Liga 4, Liga 3 sau Liga 2?

Dacă ar intra în faliment, Dinamo ar retrograda în Liga 4, de unde ar trebui să o ia de la capăt și unde s-ar putea întâlni cu alt Dinamo.

În acest moment, mai există o echipă cu numele Dinamo, care îi aparține lui Nicolae Badea, ACS FC Dinamo, care este în Liga a 4-a și deține palmaresul și sigla clubului, însă echipa din Liga 1 a primit dreptul de folosință pe perioadă nedeterminată, atunci când a fost cumpărată de Ionuț Negoiță.

"Păi există un Dinamo în Liga 3. Și care e problema? Dacă vine cineva și chiar vrea să construiască ceva, poate să ia echipa direct din Liga 3. În România mai există 6-7 echipe cu numele de Steaua. Joacă la nivel de Liga 4, Liga 7.

Deci dacă ajungi la nivelul Ligii 1, tu o să fii Dinamo. Și CSA Steaua, dacă nu va ajunge în prima ligă, va fi tot o echipă de Liga 2, Liga 3, iar FCSB va exista în continuare. E de plâns, nu de râs (n.r.: situația existenței a două echipe cu același nume)", a explicat Duckadam.

Etichete: dinamo , nicolae badea , helmut duckadam , pablo cortacero


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

De neînțeles! Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi după ce a fost cel mai bun cu Real Madrid. A atins de 3 ori mingea

Primul transfer al FCSB-ului pentru Champions League! Când face vizita medicală + Salariul jucătorului

Și-a anunțat plecarea imediat după ultimul meci al sezonului: ”Mă duc undeva unde sunt dorit”

Citeşte şi

Exclusiv Marius Lăcătuș a surprins pe toată lumea înainte de Dinamo - Csikszereda: ”Sincer îți zic”

Un fost mare atacant de la Dinamo, îngrijorat de situația de la echipă. ”E tragic”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină