Cristi Balaj, fostul presedinte ANAD / Foto: Sport Pictures

Discursul lui Cristi Balaj, după suspendarea lui Paul Pârvulescu: "Așa prevede regulamentul, lista interzisă este clară"

09.06.2020, 22:09
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Președintele Agenției Naționale Anti-Doping, Cristi Balaj, a spus că nu există excepții în ceea ce privește respectarea regulamentului, indiferent de numele sportivului.

Paul Pârvulescu va fi audiat miercuri, după ce a declarat că s-a dopat și a fost suspendat provizoriu: "Eu știam de săptămâna trecută de această audiere. Când vine vorba de anti-doping, respectarea regulamentului se face cu strictețe. Paul Pârvulescu a fost suspendat provizoriu. Până nu există o decizie, sportivul este considerat nevinovat. Dar ca o consecință a declarațiilor, unde a zis că s-a dopat, suspendarea provizorie este obligatorie.

Cristi Balaj: "Lista interzisă este clară, ea este făcută de oameni de știință aleși de WADA"

Nu aveam cum să stăm să vedem dacă este vinovat sau nu, iar apoi să intervenim. Aceste discuții sunt în folosul celorlalți sportivi. Regulamentul nu este interpretabil, nu avem ce să facem! WADA ne-a felicitat pentru modul în care lucrăm și dacă nu respectăm regulamentul în aceste situații, pe care ei le consideră simple, nu avem ce să mai discutăm.

Îl cunosc pe Paul Pârvulescu, pe care l-am și arbitrat, cunosc și familia lui, toți au un comportament excepțional. El este un om deosebit, sunt convins că va depăși acest moment, dar m-a pus în situația de a demara această procedură. Nu am cum să ajut pe nimeni, decât respectând regulamentul. Audierea de mâine ar putea fi concludentă. Lista interzisă este clară, ea este făcută de oameni de știință aleși de WADA.

Cristi Balaj: "În acest sezon de Liga 1 n-au existat teste pozitive"

În acest sezon de Liga 1 n-au existat teste pozitive. În orice caz de dopaj care a fost finalizat, unde am avut decizie definitivă, presa a aflat. Nu ascundem acest lucru. Ceea ce pot să vă spun, vă spun. Suntem transparenți.

Este foarte greu să scapi în ziua de astăzi. 60% din controalele pe care le-am efectuat s-au făcut în afara competițiilor", a spus Cristi Balaj, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Ce nu mai are voie să facă Paul Pârvulescu

În urma suspendării primite, Paul Pârvulescu nu mai are voie, până la o nouă decizie a ANAD, să participe la antrenamentele echipei sale.

Nu are voie să intre în contact cu jucătorii și oficialii formației pe terenul de antrenament și nici să intre în vestiarul echipei. Nu are voie să joace în meciurile Academicii Clinceni.

Paul Pârvulescu: ”N-am făcut insuflații rectale, ci injecții în venă”

Eu la FCSB n-am făcut ozonoterapie. Am făcut în altă parte, dar nu la Steaua, am făcut la o altă echipă din ţară. Când făceam ozonoterapie, a doua zi mă simţeam rău. Apoi, în următoarea zi eram ok. Nu pot să spun unde am făcut, la ce echipă, pentru că aş pune doctorul de acolo într-o situaţie delicată.

Eu n-am făcut insuflaţii rectale, ci injecţii în venă. Nu era ceva wow, iar din punctul de vedere al sănătăţii e OK. Dar e doping, da”, spunea Pârvulescu în urmă cu o lună.

Etichete: paul parvulescu , cristi balaj , anad , paul parvulescu dopaj


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Mihai Stoica a spus ce urmează pentru FCSB, după ce a devenit campioană

Citeşte şi

Balaj a ”intervenit” în disputa dintre Mutu și Tachtsidis: ”A demonstrat că are caracter”

”Niculae și Angelescu nu și-au făcut treaba”. Șucu, sfătuit de Marian Iancu: ”Aș face urgent aceste oferte”

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”