Fotbaliștii lui Dinamo, la finalul meciului cu Clinceni / Foto: Sport Pictures.

Două ”cluburi mari” l-au sunat pe Mureșan pentru a se interesa de tinerii lui Dinamo! Care este secretul lui Bonetti

articol scris de Digi Sport
03.08.2021, 10:54
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Dinamo a surprins plăcut în acest debut de sezon, cu două victorii în primele trei meciuri. Parcursul echipei lui Dario Bonetti este impresionant, având în vedere că mulți jucători au plecat, iar lotul este format, în mare parte, din fotbalişti tineri.

Din informaţiile Digi Sport, tinerii jucători ai lui Dinamo au trezit interesul altor cluburi, iar Iuliu Mureşan a fost contactat în acest sens.

Tehnicianul italian a aliniat pentru meciul cu Academica Clinceni un prim ”11” cu o medie de vârstă de 23 de ani, cel mai ”în vârstă” din echipă fiind Alexandru Răuță (29 de ani). S-au regăsit în echipă jucători de 18, 20 sau 21 de ani, care au reușit, deja, să atragă atenția.

Mureșan, sunat de două cluburi mari pentru tinerii lui Dinamo + secretul lui Bonetti

Directorul executiv Iuliu Mureșan ar fi fost sunat, după meciul de luni, de oficialii ai ”două cluburi mari” care s-au interesat de doi dintre tinerii lui Dinamo. Este primul semn că planul conducerii de a se baza pe jucători tineri dă rezultate. Pentru asta a fost adus și Dario Bonetti, cunoscut pentru abilitatea sa de a ”șlefui” talente.

În primele trei etape din acest sezon, Bonetti s-a bazat pe mai mulți jucători crescuți în ”curtea” lui Dinamo, mulți dintre ei fără meciuri în Liga 1. Acesta a reușit, într-un timp foarte scurt, să îi pregătească pentru ritmul meciurilor din primul eșalon.

Secretul? Pregătirea suplimentară. După fiecare antrenament, italianul lucrează separat alături de jucătorii tineri, câte 45 de minute, pentru ca aceștia să facă față în meciurile de Liga 1.

Galerie Foto

Potrivit Transfermarkt, lotul pe care Bonetti îl are la dispoziție are o medie de vârstă de 21,8 ani, și este cel mai tânăr din Liga 1, peste cel al Farului condus de Gică Hagi (23,8 ani). FCSB completează podiumul, iar campioana CFR Cluj este cea mai ”experimentată” echipă din campionat, cu o medie de vârstă de 27,1 ani.

  • Primul ”11” aliniat de Dario Bonetti cu Academica Clinceni: Mihai Eșanu (23 de ani) - Deian Sorescu (24 de ani), Deniz Giafer (20 de ani), Ricardo Grigore (22 de ani), Andrei Radu (25 de ani) - Geani Crețu (21 de ani), Alexandru Răuță (29 de ani), Steliano Filip (27 de ani) - Ahmed Bani (18 ani), Robert Moldoveanu (22 de ani), Andreas Mihaiu (22 de ani)

Iuliu Mureșan: ”Avem nevoie de puncte, ca jucătorii tineri să confirme”

„A fost un meci trăit la maximă intensitate, ca pe vremuri, când aveam succese mari la CFR. Am avut emoții, poate și mai mari. Aveam nevoie de puncte, ca jucătorii tineri să confirme, să reziste și fizic. Mă bucur foarte tare că jucătorii care au venit de la echipa a doua și au jucat la Liga a 3-a, cei mai mulți dintre ei, joacă atât de matur, ca și cum ar fi în Liga 1 de nu știu câți ani.

Joacă, se exprimă și cresc cu ajutorul antrenorilor și cu ajutorul celorlalți colegi mai experimentați, cum sunt Răuță, Filip, Deian. Mă bucur că am jucat bine tactic, am rezistat fizic. Avem o singură accidentare, sper ca toți jucătorii să fie apți pentru meciul următor”, a spus Iuliu Mureșan, după meciul cu Academica Clinceni.

VIDEO cu rezumatul partidei Dinamo - Academica Clinceni 3-1

Etichete: dinamo , jucatori dinamo , dinamo academica clinceni


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Exclusiv Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția presei din Spania, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Foto MM Stoica n-a mai răbdat și i-a răspuns lui Tudorel Stoica: ”Trăiești o mare dezamăgire”

Exclusiv ”Ancelotti e numărul 1. L-a depășit pe Guardiola” / ”Am văzut pasa anului”. Concluziile serii după magicul Bayern - Real 2-2

Citeşte şi

Video Skjern - Dinamo 34-38. Calificare de răsunet a ”Dulăilor” în Final Four-ul EHF European League

După ce FCSB a câștigat titlul, Giani Kiriță a făcut un anunț neașteptat

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dramă pentru spanioli în miezul nopții. Ce a pățit Rafael Nadal la Madrid citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”