Dumitru Dragomir / Foto: captură Digi Sport

Dumitru Dragomir acuză: “E foarte grav. Sunt interese cu VAR”

articol scris de Digi Sport
01.11.2022, 14:10
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Meciul dintre Rapid și CFR Cluj, câștigat de bucureșteni cu 2-1, a stârnit numeroase controverse în privința deciziilor de arbitraj.

Sistemul VAR n-a "stins" controversele de arbitraj din Liga 1

Rapid a înscris din două lovituri de la 11 metri, transformate de Cristi Săpunaru și de Marko Dugandzic, în etapa cu numărul 16 din Liga 1.

În direct la Digi Sport, fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu (72 de ani) a precizat că niciunul dintre cele două penalty-uri primite de Rapid nu trebuia acordat.

Dumitru Dragomir (76 de ani), fost președinte al LPF, a acuzat anumite interese pentru favorizarea unor echipe, cu ajutorul sistemului VAR.

"De când a venit VAR-ul, se fac prostii mai mari și mai idioate. Cum să nu-ți dai seama la ambele goluri, la Rapid – CFR. Nu înțeleg de ce nu s-a dus Popa să vadă reluările. Dacă l-a chemat arbitrul din camera VAR și nu s-a dus, e foarte grav.

Mai sunt și interese cu VAR. Influențele nu dispar niciodată, nici nu puteți să gândiți în ce fel sunt", a spus Dumitru Dragomir, la Pro Arena.

Cristi Balaj, acuzații grave la adresa arbitrajului: “Poți să faci asta doar dacă ți se cere și ai spatele asigurat”

În direct la Digi Sport, președintele CFR-ului, Cristi Balaj, a prezentat cele patru faze în care arbitrul Cătălin Popa a luat decizii greșite împotriva campioanei României.

"Exact, domnul Varga mi-a transmis să scoatem echipa de pe teren. Penalty-ul și la faza lui Deac, când a scăpat singur spre poartă.

Încerc să-mi păstrez acea notă de imparțialitate când vine vorba de arbitraj. În primul rând, e acea fază în care noi am înscris. Pare o suprapunere între linii la gol. Contează unde pui punctul din care softul să traseze linia care e paralelă cu linia porții.

La faza cu Yuri, apărătorul nostru a făcut o foarfecă regulamentară. În momentul în care a lovit mingea, atacantul a venit din spate și l-a împins pe Yuri. Scuffet a urmărit mingea și, dacă Yuri n-ar fi fost împins, Scuffet s-ar fi ciocnit cu Yuri, nu cu atacantul. Decizia tehnică inițială este lovitură liberă pentru fault în atac.

Al doilea penalty este o fază în care Dugandzic este cel care inițiază ținerea, are o ținere prelungită. La un moment dat, apărătorul pune mâna pe tricoul lui Dugandzic, o ținere mult mai puțin evidentă și mai scurtă. Dugandzic a exagerat, obținând o lovitură de pedeapsă.

Apare faza lui Deac, în minutul 67, când scapă și este faultat. Vorbim despre o situație iminentă de gol, se îndrepta spre poartă și putea să înscrie. Sau Malele putea să primească o pasă. Ca să fiu clar, e cartonaș roșu.

Am încheiat en fanfare. În cele șase minute de prelungiri, sunt mai mult de un minut și 45 de secunde în care mingea a fost în afara terenului de joc. S-a făcut o schimbare, iar arbitrul a oprit jocul înainte să se execute o lovitură de colț. E nepermis pentru un arbitru de asemenea nivel!

În acest sens, vom prezenta imaginile cu argumente, le vom da celor de la CCA. Încerc să fiu cât se poate de pertinent, de elegant, nu vreau să jignesc pe nimeni. Dar să ai patru faze de arbitraj importante într-un meci și pe toate să le judeci greșit împotriva unei echipe... din punctul meu de vedere, fără să am vreo dovadă, fără să spun că arbitrul a fost un interes personal, poți să faci asta doar dacă ți se cere și ai spatele asigurat. Și ești pus într-o situație dificilă", a spus Cristi Balaj, la emisiunea Liga Digi Sport.

VIDEO Rezumatul meciului Rapid - CFR Cluj 2-1

Etichete: liga 1 , rapid , cfr cluj , dumitru dragomir , rapid cfr cluj , var , arbitri var


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

FCSB-iștii iau cu asalt Arena Națională! Câte bilete s-au vândut deja, cu mai mult de o săptămână înainte de meciul cu CFR

Foto Liverpool și-a prezentat echipamentul pentru sezonul viitor! Primul din noua eră fără Jurgen Klopp

”Nu primesc foarte mulți bani la FCSB”. Ce salariu are campionul României

Foto ”Dezgustător!” Faza Campionatului Mondial: a omorât o muscă și a mâncat-o în fața tuturor. Reacția jucătorului

Citeşte şi

Fostul președinte al Rapidului, ”săgeți” către jucătorii din Giulești

Exclusiv După ce suporterii le-au strigat ”afară din Giulești”, Andrei Borza le-a transmis un mesaj fanilor

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat