Vitalie Damașcan, alături de Attila Hadnagy / Foto: Facebook@osksepsi

Exclusiv "E o super-lovitură!". Cum a reușit Sepsi să-l aducă pe jucătorul pentru care Torino a plătit 1,5 milioane de euro

articol scris de Digi Sport
12.07.2021, 17:48
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Sepsi a reușit un transfer important prin aducerea internaționalului moldovean Vitalie Damașcan (22 de ani), pentru care formația italiană Torino plătea 1,5 milioane de euro în urmă cu trei ani și jumătate.

"E o super-lovitură!". Cum a reușit Sepsi să-l aducă pe jucătorul pentru care Torino a plătit 1,5 milioane de euro

Damașcan a semnat un contract valabil doi ani cu Sepsi Sfântu Gheorghe, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Atacantul de 22 de ani a venit din postura de jucător liber de contract, statut căpătat după despărțirea de clubul italian AC Torino, care a plătit pentru a-l transfer 1.5 milioane de euro în 2015 celor de la Sherrif Tiraspol, în ianuarie 2018.

Atacantul a fost adus la Sepsi de agenții Leonid Istrati și Florin Vulturar, iar realizarea mutării i-a surprins chiar și pe aceștia, având în vedere ofertele pe care le mai avea jucătorul.

"E o super-lovitură pentru Sepsi, nu credeam că-l putem convinge să vină în România. A avut forte multe oferte, din Serie B și de la câteva echipe importante din Europa, dar împreună cu partenerul meu Leonid Istrate am reușit să-l convingem să semneze cu Sepsi.

Aici este un proiect forte interesant și are posibilitatea să crească foarte mult. Va fi un atacant important în Liga 1, veți vedea", a spus agentul Florin Vulturar, pentru Digi Sport.

În 2018, Torino a plătit 1,5 milioane de euro la Sheriff pentru jucător, dar l-a lăsat împrumut încă jumătate de sezon în Moldova. Apoi, în vara anului respectiv l-a cedat sub aceeaşi formă la Fortuna Sittard şi, ulterior, la Waalwijk, ambele formaţii din Olanda.

La Fortuna Sittard a marcat 7 goluri în 21 de meciuri, iar la Waalwijk 2 goluri în 20 de meciuri. La Torino Primavera a prins 13 meciuri şi a marcat de 5 ori. Pe 1 iulie 2021 a rămas liber de contract.

În 2017, Vitalie a ieşit golgheterul Moldovei, cu 13 goluri, an în care a câştigat şi titlul cu Sheriff. Damaşcan a mai luat un titlu cu Sheriff, în 2018, şi o Cupă a Moldovei,  în 2017.

Nouă transferuri făcute de Sepsi în această vară

Anterior semnării contractelor cu Vitalie Damașcan și Rareș Ispas, Sepsi reușise alte șapte transferuri: mijlocașul ofensiv Cătălin Golofca, achiziționat definitiv de la CFR Cluj, extrema Cristian Bărbuţ (fost la Universitatea Craiova), mijlocaşul ofensiv nord-macedonean Stefan Askovski (FC Botoşani), atacantul bulgar Ţvetelin Ciunciukov (Academica Clinceni), portarul Răzvan Began (Dunărea Călăraşi), fundaşul portughez Hugo Sousa (Astra Giurgiu) şi mijlocaşul ofensiv Rajko Rep (TSV Hartberg).

Sepsi va debuta în noul sezon al Ligii 1 vineri, de la ora 18:30, în direct la Digi Sport 1, împotriva celor de la Academica Clinceni. Formația lui Leo Grozavu este calificată și în turul doi preliminar al Conference League, unde va întâlni câștigătoarea duelului Spartak Trnava - Mosta FC, 2-3 în tur.

Etichete: liga 1 , sepsi , torino , florin vulturar , vitalie damascan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

După ce suporterii Rapidului au decis să nu facă deplasarea la Cluj, fostul lider de galerie a reacționat

Prime duble la ”U” Cluj! Ce promisiuni li s-au făcut jucătorilor lui Ioan Ovidiu Sabău

Tachtsidis, ironizat după scandalul provocat la CFR Cluj. ”L-am ofertat! Bea bine, cântă grecește perfect”

Lovitura primită de Bayern Munchen înaintea returului cu Real Madrid din Champions League

Citeşte şi

Exclusiv ”Te-ai trezit la 0-3 să strigi! O chestie ieftină” Reacție categorică după scandările xenofobe de la Farul - Sepsi

Reacția presei din Ungaria, după scandările xenofobe de la Farul - Sepsi

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”