Edi Iordănescu și Marian Copilu, după câștigarea titlului / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Edi Iordănescu a vorbit, pe larg, despre plecarea de la CFR Cluj: ”Asta a fost concluzia”

articol scris de Digi Sport
04.06.2021, 15:53
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Edi Iordănescu a plecat de la CFR Cluj după ce a reușit să câștige titlul. Antrenorul semnase un contract valabil până la finele sezonului, dar după o discuție cu șefii clubului a decis să încheie colaborarea.

Iordănescu spune că a decis să plece de la echipa din Gruia din cauza unui ”cumul de factori”. Campioana a găsit rapid un nou antrenor, pe Marius Șumudică.

Edi Iordănescu: ”Nu aș putea să nominalizez un motiv anume, ci un cumul de factori”

„M-am deconectat puțin, nu în totalitate. M-am uitat și la jocurile de baraj, e competiția noastră. Mă uitam cu plăcere, am văzut și jocul echipei naționale. S-au comentat foarte multe în ceea ce mă privește pe mine și încetarea colaborării cu CFR.

Când s-a intrat în discuții cu Marius, până în ultima clipă eu am avut discuții cu președintele clubului, cu patronul, despre continuitate, am avut o ofertă concretă, după care ei au văzut că sunt anumite lucruri cu care nu sunt mulțumiți și au lucrat, ca să spun așa, la propunere. Am venit într-un moment greu pentru CFR, mi l-am asumat în totalitate, probabil cel mai greu moment din ultimii ani.

Am spus că vin cu încredere, cu entuziasm, cu dorință de a face performanță, grupul a răspuns exemplar. Nu a fost ușor, dar am scos-o la capăt. Trebuie o anumită reconstrucție acolo, trebuie o strategie clară.

Edi Iordănescu: ”Concluzia a fost că n-am găsit, probabil, calea potrivită”

Eu vreau să vă asigur că proioritate a avut CFR-ul, nu am venit pentru bani și nu am plecat pentru bani. Am pus pe toată lume ape stand-by pentru că mi-am dorit foarte mult continuitatea. Au fost discuții până la 12-1 noaptea, dar nu aș putea să nominalizez un anume motiv, ci un cumul de factori.

Pot fi și eu uneori orgolios, dar nu am fost pretențios cu mine și cu condițiile mele, ci cu ceea ce însemna acest plan de reconstrucție a echipei și cu îndeplinirea noilor obiective. Sunt pregătit să-mi asum întotdeauna, dar ca să se întâmple astfel de lucruri trebuie să simți că ai în mână toate condițiile necesare ca să îndeplinești aceste lucruri. Restul sunt detalii, rămân lucrurile foarte frumoase acolo. Concluzia a fost că n-am găsit, probabil, calea potrivită”, a spus Edi Iordănescu, la Liga DigiSport.

Reacţiile lui Neluţu Varga, motivul principal care l-a determinat pe Iordănescu să nu continue la CFR Cluj

Din informaţiile Digi Sport, reacţiile patronului Neluţu Varga în momentele dificile traversate de echipă au fost determinante în luarea deciziei.

După fiecare rezultat slab al echipei, Varga în loc să-i asigure pe antrenori şi staff de tot suportul său, el suna alţi antrenori să-i întrebe dacă pot veni la CFR, deoarece trebuie să-l schimbe pe Iordănescu ca să ia titlul.

Informaţia a ajuns la urechile antrenorului şi chiar dacă toţi ceilalţi acţionari ai clubului l-au susţinut, Edi era conştient că dacă Varga decidea să-l dea afară, nimeni nu-l putea convinge să se răzgândească.

La fel cum a procedat şi acum doi ani, când a fost dispus să achite o clauză de 400.000 de euro ca să renunţe la acelaşi Iordănescu, după un rezultat slab cu Malmo în turul cupelor europene.

După câştigarea titlului, patronul Neluţu Varga era extrem de bucuros pentru performanţa obţinută, mai ales că atunci când a plecat Petrescu, CFR avea de recuperat patru puncte de Universitatea Craiova şi şase de FCSB.

A precizat că Iordănescu poate să stea cât vrea la echipă, însă afirmaţiile nu l-au întors din drum pe antrenor.

Etichete: cfr cluj , marius sumudica , edi iordanescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Se știu deja 16 echipe calificate direct în ”noile grupe” din UEFA Champions League! Ce o așteaptă pe FCSB în preliminarii

Gigi Becali n-a stat deloc pe gânduri: plăți de 25 de milioane de euro!

Video Exclusiv ”E teribil. Inimaginabil”. Florin Prunea i-a făcut ”praf” în direct la TV, după ”U” Cluj - Dinamo 3-3

Reacția Barcelonei, după ce Real Madrid a câștigat titlul de campioană în La Liga

Citeşte şi

Exclusiv Florin Prunea l-a sunat pe Emil Boc: ”Niște trepăduși”. Ce i-a spus primarul Clujului: ”Nu era adevărată”

Șumudică știe fotbalistul care nu trebuie să lipsească din primul 11 la EURO: ”N-am văzut în viața mea”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Au speriat-o de moarte: ce a pățit Iga Swiatek după ce a învins-o pe bielorusa Sabalenka, salvând trei mingi de meci VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”