Edi Iordănescu / Foto: Sport Pictures

Edi Iordănescu, discuție cu cărțile pe față despre plecarea de la CFR și despre ce urmează pentru campioană

07.06.2021, 15:19
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Edi Iordănescu, antrenorul care a cucerit titlul cu CFR Cluj, spune de ce s-a despărțit de formația patronată de Neluțu Varga. 

Tehnicianul bucureștean a gestionat excelent situația de la CFR într-o perioadă în care FCSB și Craiova erau formații aflate pe val, iar mai multe voci din fotbalul românesc susțineau că trupa din Gruia nu am deține un lot valoros, compatibil cu obiectivele conducerii. 

Despărțirea de CFR, povestită pas cu pas 

Mixul format din jucători experimentați și fotbaliști tineri a reprezentat însă cartea câștigătoare pentru Iordănescu. Lotul ardelenilor a fost apreciat și de patronul rivalei FCSB, Gigi Becali, care a realizat că echipa sa are nevoie de jucători cu multe meciuri în Liga 1, care pot face diferența în momentele grele.

”Am venit la CFR într-o perioadă foarte grea, complicată, mai mult de atât, echipa era catalogată drept una consumată, cu jucători care au performat, dar care au avut o limită de vârstă ridicată. Când am semnat cu CFR, am primit un contract pe un an şi jumătate, dar am refuzat.

Am vrut unul pe jumătate de an. Am vrut să facem o analiză în vară, să vedem ce putem schimba. Chiar dacă ne-am dorit să continuăm împreună, din păcate cred că nu am găsit calea comună.

Din păcate pentru CFR vine şi un moment de reconstrucţie, iar aşteptările sunt mari. Nu am găsit calea comună să continuăm", a mărturisit Edi Iordănescu, pentru Look Sport. 

Edi Iordănescu: "Va fi o provocare reconstrucția"

Echipa lui Varga a fost preluată recent de Marius Șumudică, deși mai-marii campioanei s-au gândit inițial și la Costel Gâlcă, antrenor care s-a despărțit de Vejle BK. Șumudică beneficiază deja de trei jucători noi la CFR: Rachid Bouhenna (Sepsi), Jonathan Rodriguez (FC Botoașani) și Claudiu Petrila (revenit după împrumutul de la Sepsi). 

"Eu zic că va fi o provocare reconstrucţia. Era o cale prin care făceam etapizat schimbarea jucătorilor, dar când schimbi o echipă din temelii e mai greu. CFR nu-şi permite acest lux, aşa că trebuie să o facă treptat.

Eu când am venit în decembrie ştiam ce jucători am. Erau jucători cu care lucrasem la alte echipe sau chiar în primul mandat la CFR Cluj. Acum, e foarte greu să preconizezi unde va ajunge echipa.

E nevoie de un buget clar pentru aducerea jucătorilor. E greu ca echipele din România să plătească sume de transfer. Dacă se vor aduce jucători buni, totul se poate face pe repede înainte şi atunci se poate face o omogenitate rapidă”, a mai declarat Edi Iordănescu, pentru sursa citată. 

  • Cum ar putea arăta CFR-ul lui Șumudică: Bălgrădean - Manea, Burcă, Bouhenna, Camora - Bordeianu, Rodriguez - Deac, Păun, Costache – Debeljuh

CFR Cluj, cantonament în Austria

Înaintea meciurilor din preliminariile UEFA Champions League, CFR Cluj are programat un stagiu de pregătire în Austria.

Campioana României și-a stabilit 5 meciuri amicale, iar adversarii sunt FC Wels, Ludogorets, Akademia Puskas, Dinamo Moscova și Ujpest.

Etichete: cfr cluj , edi iordanescu , iordanescu , antrenor cfr cluj


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv A intrat în direct la TV și a recunoscut. Dan Petrescu îl vrea președinte la CFR Cluj

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”

La șase zile după ce a câștigat titlul, Darius Olaru a spus de la cine a primit cel mai emoționant mesaj

Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”

Citeşte şi

Motivul pentru care Dan Petrescu a revenit la CFR Cluj: ”Aș fi vrut o pauză mai lungă”

Dan Petrescu, criticat dur după ce a revenit la CFR: ”Nu mi-a plăcut niciodată”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”