Edi Iordănescu este manager la Gaz Metan

Exclusiv Edi Iordănescu va fi prezentat azi la Mediaș! Cât va câștiga antrenorul, dar și ce clauză are în contract

07.01.2019, 09:06
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Edi Iordănescu (40 de ani) va fi prezentat luni, 7 ianuarie 2019, drept noul manager general al celor de la Gaz Metan Mediaș, în cadrul unei conferințe de presă care va începe la ora 11:00.

Tehnicianul ardelenilor, care va semna un contract pe un an și jumătate, are drept obiectiv calificarea echipei în play-off-ul Ligii 1, dar și formarea unui grup competitiv pentru sezonul viitor, 2019-2020. Pentru perioada pe care o va petrece la Mediaș, Iordănescu jr va fi recompensat lunar cu suma de 10.000 de euro! Nu este cea mai mare sumă din cariera de antrenor al lui Edi Iordănescu, dar acesta n-a pus banii pe primul plan, fiind tentat de faptul că acum, pentru prima dată în carieră, va ocupa o funcție cu putere mai mare.

Sosirea lui Iordănescu jr la Mediaș a fost pusă la punct în cele mai mici detalii încă din septembrie 2018. Negocierile au pornit după ce Gigi Becali (60 de ani) le-a comunicat celor de la Gaz Metan că-l vrea pe Mihai Teja la FCSB. De fapt, Edi Iordănescu s-a mai aflat în discuții cu cei de la Mediaș și în vara trecută, numai că atunci oferta celor de la CFR Cluj a fost una de nerefuzat. Devenit între timp liber de contract, tehnicianul le-a comunicat celor de la Gaz că va prelua echipa, dar în iarnă și doar dacă nu va apărea vreo ofertă foarte bună din străinătate.

Edi Iordănescu are o clauză de reziliere în valoare de 200.000 de euro

Pentru a-l convinge că proiectul este cât se poate de ofertant, lui Edi Iordănescu i s-a propus acum și funcţia de manager. Adică să fie cel care are ultimul cuvânt la orice transfer, să nu se ocupe doar de pregătirea echipei. În plus, antrenorul de 40 de ani are o relaţie foarte bună cu Ioan Mărginean, Arcadie Zaporojanu şi Octavian Moraru, cei doi din urmă fiind cei care întâi au făcut o echipă bună la Iaşi, după care s-au mutat la Mediaş, în vară, au construit şi acolo o trupă cu care Mihai Teja a impresionat în multe momente.

Cum perioada CFR Cluj l-a marcat, Edi Iordănescu a dorit să-și dea acceptul doar după ce a primit asigurări ferme că va fi lăsat să-și facă treaba și să-și pună ideile în aplicare. Așa se face că în contractul său a fost stipulată și o clauză eliberatoare. Astfel, fiecare dintre părți va fi obligată să achite suma de 200.000 de euro în cazul în care va decide unilateral întreruperea colaborării.

Edi Iordănescu, care-l vrea și pe Marian Pleașcă la echipă,  va fi ajutat la Mediaș de Alex Radu, antrenorul secund, Bogdan Pârvu, antrenorul cu portarii, Ciprian Prună, preparatorul fizic (a lucrat și la FCSB), și Marius Francisc, analist tehnic.

Edi Iordănescu l-a trimis pe Florentin Matei la FCSB pentru a-l păstra pe Antoni Ivanov

Ce s-a întâmplat de fapt? Imediat cum și-a dat acceptul de a prelua pe Mediaș, Iordănescu jr l-a sunat pe Matei căruia i-a spus că l-ar vrea la echipă. În același timp, tehnicianul a vorbit și cu cei din conducere pe care i-a întrebat dacă un astfel de jucător, cu un salariu important pentru Liga 1, poate fi legitimat la Gaz Metan. Ioan Mărginean, președintele grupării de pe locul 8 al clasamentului actual i-a răspuns că nu, dar cu jumătate de gură. Între timp, pe fir a intrat și FCSB. Roș-albaștrii l-au ofertat pe Matei, căruia i-au transmis că-l așteaptă la București pentru a parafa contractul.

Jucătorul a fost încântat de ofertă, dar a ezitat puțin, deoarece se temea de reacția patronului după o primă evoluție a sa mai puțin convingătoare. În drum spre Palat, locul în care s-au parafat actele, Matei a fost sunat de la Mediaș. Cei de acolo i-au transmis că au găsit o soluție pentru a-i satisface pretențiile financiare. Concret, medieșenii i-au promis mijlocașului un salariu în valoare de 7.000 de euro pe lună, dar și o clauză în contract potrivit căreia la un viitor eventual transfer jumătate din bani vor intra direct în contul său, fără nicio reținere.

Imediat, Matei l-a sunat pe Edi Iordănescu. Avea nevoie de sfatul unui apropiat. ”Eu ce fac acum?”, i-a transmis Matei lui Iordănescu jr. Deși și-ar fi dorit să-i spună să vină la Mediaș, tehnicianul s-a gândit mai bine și l-a ”deturnat” pe băiat spre gruparea roș-albastră. 

La 7 echipe a antrenat Edi Iordănescu până acum: Steaua (2010, 2011-2012 ca antrenor secund; interimar în 2010 pentru două meciuri, după plecarea lui Ilie Dumitrescu), FC Vaslui (2012 - antrenor secund în mandatul lui Marius Șumudică), ASA Tg. Mureș (2013 - antrenor principal), Pandurii Tg. Jiu (2014-2016 - antrenor principal), CSKA Sofia (2016), Astra Giurgiu (2017-2018) și CFR Cluj (vara lui 2018).

Etichete: edi iordanescu , gigi becali , florentin matei , mihai teja , iulian cristea


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Cel mai surprinzător discurs din SuperLigă: ”Nu m-am bucurat la golurile noastre! Îmi vine să plâng”

Live Video&Score Liverpool - Tottenham 2-0, ACUM, pe DGS 1. Radu Drăgușin, rezervă / Chelsea - West Ham 5-0

Cea mai slabă apărare din istoria Premier League! 100 de goluri primite într-un singur sezon

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Citeşte şi

Gigi Becali n-a stat deloc pe gânduri: plăți de 25 de milioane de euro!

Elias Charalambous, mesaj special pentru Gigi Becali după titlul câștigat de FCSB

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”