Zorhan Ludovic Bassong / Foto: Facebook-@fcarges

FC Argeș a transferat un canadian care vine din MLS. A trecut și pe la Academia Anderlecht

articol scris de Digi Sport
12.01.2023, 17:34
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Oficialii celor de la FC Argeș au bifat și un transfer după ce de curând au făcut puțină ”curățenie” la nivelul lotului, când au dat afară trei jucători.

FC Argeș a transferat un canadian care vine din MLS. A trecut și pe la Academia Anderlecht

Astfel, piteșenii au semnat un acord cu Zorhan Ludovic Bassong (23 de ani), internațional canadian, care evoluează pe postul de fundaș stânga, dar poate fi utlizat și în centru.

”FC Argeș a ajuns la un acord pentru 1 an și 6 luni și drept de prelungire pe încă 1 an cu internaționalul canadian Zorhan Ludovic Bassong. În vârstă de 23 de ani, noul fundaș stânga al clubului nostru vine din MLS, de la CF Montréal. Acesta poate juca și în centrul defensivei, dând un randament foarte bun pe partea stângă a unei linii defensive formate din 3 fundași.

Bassong s-a născut în Toronto și are rădăcini belgiano-cameruneze. Are dublă cetățenie, canadiană și belgiană. A crescut în Montréal și a început junioratul la formația locală CS Longueuil, la vârsta de 5 ani. La 14 ani, a mers în Belgia, la rudele materne, unde a început să joace la academia celor de la Mouscron. După doar un an, scouterii lui Anderlecht l-au adus la academia clubului lor, pentru ca în 2016 să ajungă în Franța, la academia celor de la Lille.

  • 400.000 de euro este cota actuală a lui Bassong, conform transfermarkt.de

Pentru francezi a debutat într-un meci al echipei secunde, în National 2. E vorba de un meci cu IC Croix, terminat 1-1, partidă în care Bassong a fost integralist. De remarcat că în acel meci juca alături de el și Alexis Flips, actualul jucător ce evoluează în Ligue 1 alături de Stade de Reims. În următoarele două sezoane a jucat 30 de meciuri pentru satelitul Les Dogues. Pe când era în Franța, a disputat și 2 meciuri pentru selecționata U19 a Belgiei.

În 2019 a fost transferat de Cercle Brugge. Nu a reușit însă să se impună la clubul belgian și a semnat rezilierea în vara lui 2020.

Zorhan Ludovic Bassong a cochetat cu baschetul

În decembrie 2020 s-a întors în țara natală pentru o nouă aventură. A semnat un contract pe 2 sezoane cu CF Montréal, echipă din Major League Soccer. A debutat într-un meci egal, 2-2, cu americanii de la Nashville, pe 24 aprilie 2021. L-a înlocuit atunci pe Samuel Piette, în min. 84.

Au urmat un total 36 de partide în MLS, campionatul nord-american care reunește 26 de echipe din Statele Unite și 3 din Canada, printre care și CF Montréal. În sezonul 2021 a câștigat Campionatul Canadian de Fotbal (Voyaguers Cup). În sezonul 2022 (se joacă format primăvară – toamnă) a jucat 14 meciuri în toate competițiile.

Pentru Canada a debutat pe 11 ianuarie 2020, într-un amical câștigat cu 4-1 împotriva celor din Barbados. 5 zile mai târziu a jucat cel de-al doilea său meci pentru Canada, în amicalul pierdut cu Islanda cu 1-0.

O lună mai târziu a fost selecționat în selecționat U23 a Canadei, pentru turneul de calificare CONCACAF la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A jucat 3 meciuri, fiind pe teren cu Haiti, Honduras și Mexic.

Zorhan vorbește franceza și engleză. În copilărie a cochetat cu baschetul, fiind mare fan LeBron James. Îi mai plac jocurile video și muzica, fiind mare fan Drake. Din fotbal îi are ca favoriți pe Messi, Ronaldinho, Alexis Sanchez, Özil și Iniesta, iar cluburile sale favorite sunt Barcelona, Arsenal și Manchester City”, au anunțat cei de la FC Argeș, în cadrul unui comunicat.

Etichete: transferuri fc arges , zorhan ludovic bassong


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

Exclusiv Mircea Lucescu a reacționat, după ce Corvinul a câștigat Cupa României: ”În primul rând, e mulțumită lui”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Varianta de rezervă: atacantul de 1.000.000€ ar putea reveni la FCSB

Oficial Curățenia continuă! După Joel Matip, Liverpool a decis să renunțe la încă un jucător

Diferență uriașă! Cât câștigă pe an românii din SUA

Antrenorul din România care nu s-a mai abținut: ”Mi-au stricat cariera la care am muncit 10 ani. Și-au bătut joc de mine”

Citeşte şi

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

Jigniri fără precedent şi ameninţări după ce Gigi Becali a dezvăluit "ce făcea Anamaria Prodan prin cantonamente"

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”