Gigi Becali / Foto: captură Digi Sport

FCSB, fără antrenor cu licență până în vară! Gigi Becali sfidează regulamentul FRF: “Să dea Burleanu bani”

articol scris de Digi Sport
20.03.2023, 13:39
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

FCSB nu are un antrenor principal cu licență, după ce Leo Strizu (55 de ani) și-a dat demisia. Echipa este condusă acum de Mihai Pintilii (38 de ani), angajat ca delegat.

Gigi Becali: "Nu plătesc nicio amendă! Mă duc la Comisii și la TAS"

”Roș-albaștrii” nu au un tehnician cu Licență Pro, așa cum obligă regulamentul FRF, însă tot Pilintii va fi principal de facto. Mihai Stoica a anunțat că FCSB își va asuma eventuale amenzi.

Pe 3 martie, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că se vor aplica sancțiuni atât pentru cluburi, cât și pentru antrenori, dacă se depistează vreo neregulă în privința licenței PRO. Măsurile au fost aprobate în unanimitate de către membrii Comitetului Executiv al FRF.

Gigi Becali, finanțatorul FCSB-ului, a precizat că nu va numi un antrenor cu licență până în vară, întrucât are încredere în Mihai Pintilii.

Becali a lansat un nou atac la adresa președintelui FRF, Răzvan Burleanu, și a șefului Școlii Federale de Antrenori, Lucian Burchel.

Omul de afaceri vrea să conteste eventuale amenzi primite de FCSB și este decis să apeleze inclusiv la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

"De ce să vină (n.r. – un antrenor)? Noi respectăm regulamentul, dar ce să facem, să facem după Burchel? De ce să plătesc amenzi? Nu plătesc nicio amendă! Mă duc la Comisii și mă duc la TAS!

Cum e în Franța? După ce că avem fotbal de doi lei, nu vedeți clar nici cu VAR, cum să mai fac ce zic ei? Vreți fotbal? Care fotbal, dacă nu vezi 11 metri clar? Toată țara vede și VAR-ul nu intervine. Asta nu e greșeală la Edjouma.

Nu pun antrenor până în vară. Dar cine mă obligă pe mine? E a lui Burleanu echipa, dă el bani? Să dea Burleanu bani și aduc un antrenor! E adevărat, zice regulamentul să ai antrenor. Bine, eu am antrenor pe bancă. Invențiile lor, care nu țin!

O să fie un antrenor cu licență când o să am eu bani să-l pun și când o să fie un antrenor care să corespundă cerințelor FCSB. Alea pe care le știți, Becali e stăpânul și gata! Asta funcționează până mor! Vine Burchel să-i comande lui Becali! Stai acolo la tine, Burchel!

E clar că trebuie să ai antrenor, nu zic că nu! Dar nu hotărăști tu că ăla (n.r. - Leo Strizu) are licență închiriată. Eu am antrenor. Vii tu să mă îndrumi? Îl aveam pe ăla, au zis că și-a vândut licența. Păi de unde știi, demonstrează că și-a vândut licența. Am antrenor!

Am încredere în Pintilii că poate să facă bine. Cum să-l schimb? Joacă echipa, pase din prima, bam, bam. Mă interesează să fiu în fața CFR-ului, nu să mă iau după regulamentele lor", a spus Gigi Becali, într-o discuție cu jurnaliștii în fața reședinței sale din Aleea Alexandru.

FRF, sancțiuni drastice pentru antrenorii care își închiriază licența

În cadrul unei conferințe de presă, președintele FRF a anunțat că, de acum înainte, se vor aplica sancțiuni atât pentru antrenorul din acte, cât și pentru cel "de facto", dar și pentru clubul care practică modelul celor de la FCSB.

"Fapta unui antrenor de a încheia cu un club un contract cu o funcție pe care acesta în fapt nu o va exercita, facilitând astfel clubului respectiv folosirea licenței sale în scopul îndeplinirii formale a unor cerințe de regulament, astfel încât să permită unei alte persoane care nu deține calificarea și/sau licența necesară să exercite fară drept funcția respectivă constituie abatere disciplinară.

Această abatere se sancționează cu suspendare pe doi ani și cu amendă de 20.000 de lei.

Persoana care exercită în fapt funcția pentru care nu deține funcția necesară va primi o amendă de minim 25.000 de lei, la care se adaugă etapele de suspendare deja incluse în regulament.

Un element nou, clubul în cauză va achita o penalitate de 200.000 de lei. În caz de recidivă, penalitatea se va dubla.

Ne dorim că aceste măsuri să prevină încălcarea regulamentului și nicidecum să ajungem în situația de a sancționa", a precizat Răzvan Burleanu. 

Etichete: liga 1 , frf , mihai pintilii , gigi becali , razvan burleanu , fcsb , licenta antrenor , antrenor fcsb , lucian burchel


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”Amenințarea” lui Kylian Mbappe, după ce PSG a pierdut turul cu Dortmund din semifinalele UCL

Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric

Edin Terzic îi avertizează pe jucătorii lui Dortmund după victoria la limită cu PSG: ”Va fi o altă poveste în retur!”

Video Exclusiv Mihai Rotaru și Decebal Rădulescu, dialog încins la TV. ”Un mincinos patologic. Rapidist frustrat” / ”Nu vă e rușine?”

Citeşte şi

Exclusiv Dinu Gheorghe, mesaj direct pentru Dan Șucu: ”Gigi Becali l-a avertizat”

Exclusiv A antrenat-o în două rănduri pe FCSB, dar nu a luat titlul. Mesajul transmis după ce roș-albaștrii au devenit campioni

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă