Gigi Becali, la proprietatea din Aleea Alexandru / Foto: Captură Digi Sport

FCSB poate fi istorie: Gigi Becali ar fi cerut asocierea cu CSA Steaua!

articol scris de Digi Sport
04.11.2022, 14:37
  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, DGS 1

Gigi Becali (64 de ani) ar fi solicitat o asociere cu CSA Steaua.

Patronul FCSB-ului vrea ca cele două cluburi să se unească, ceea ce ar face ca echipa pe care o deține să poată purta din nou numele ”Steaua”, să aibă marca istorică și să evolueze pe noul stadion din Ghencea.

Gigi Becali ar fi cerut să se asocieze cu CSA Steaua

Pagina de Facebook ”Glasul Armatei” a citat o sursă din MApN și a publicat informația, însă, la scurt timp, a șters postarea invocânt faptul că nu a fost confirmată de mai multe surse.

Surse Ministerul Apărării: Gigi Becali a trimis către MApN o cerere de asociere între CSA Steaua București și SC Fotbal Club FCSB SA.

Solicitarea trimisă de Gigi Becali și societatea FCSB vine la fix 24 de ore de la publicarea Ordinului semnat de Vasile Dîncu în Monitorul Oficial.

Asta după ce Gigi Becali a dezvăluit zilele trecute că liderul PSD Marcel Ciolacu i-a promis că se va implica și 'va rezolva problema' astfel încât FCSB să joace în Ghencea cu numele STeaua.

Dacă acest lucru se va întâmpla, Steaua București va muri. Pentru totdeauna. 

Sursa noastră susține că MApn nici măcar nu a informat clubul Steaua în privința Ordinului prin care s-a modificat Regulamentul de Organizare și Funcționare, iar comandatul clubului nu a avut habar despre ordinul semnat de Vasile Dîncu”, a fost postarea publicată și ștearsă de Glasul Armatei.

Ordinul de Ministru semnat de Vasile Dîncu prevede faptul că CSA Steaua se poate asocia cu alte entități juridice pentru a-și schimba forma de organizare și, în consecință, a avea drept de promovare în Liga 1.

Ultimul exemplu de asociere din fotbalul important din România este cel de la Constanța, care a avut loc anul trecut, când Farul și Viitorul au fuzionat.

Gigi Becali, despre situația Stelei

Gigi Becali a vorbit despre situația Stelei joi seară și a transmis că, pentru a obține dreptul de promovare, fie se înființează o nouă societate, de altă formă juridică, așa cum s-a întâmplat în 1998, fie va exista o ”împăcare” cu patronul de la FCSB.

Am citit comunicatul. Când e vorba despre asociație sportivă non-profit, e vorba despre membri asociați, conduce adunarea generală. Nu există altă soluție decât reluată procedura de atunci. Marca n-o pot da, că e proprietatea lui CSA, trebuie să o scoată la vânzare, la licitație. Nu intră în parteneriat, nu e o asociere, e o asociație non-profit. Ca la FC Argeș.

Marca e patrimoniul MApN. Pot să o dea în comodat, dar nu cu mai puțin de 3,6 milioane de euro. Păi o dai gratuit? CSA nu poate să vină cu ceva și altcineva cu ceva. Se face asociație nouă și dacă vrei să folosești marca trebuie să dai 3,6 milioane de euro pe an. Trebuie să plătească precum toată lumea.

Nu există preț preferențial, nu au voie. Cine se bagă membru asociat trebuie să susțină activitatea. Echipa asta trebuie să o ia de la capăt. Prima dată, asociație, dar nu poate să poarte numele decât pentru 3,6 milioane de euro.

Bine, pot să o scoată la licitație. Ajung la 400.000, dar apoi se încurcă în procesul cu mine. Dacă ai vândut-o cu 400.000, atât poți să-i ceri și lui Becali.

După mai multe licitații, 4-5, pot să zică să facem o negociere directă și o dau cu 400.000. Dar eu vă spun că nu există soluție, doar una.

Să vină la mine să zică: `Băi, Gigi, pe Talpan, care face toate nebuniile, îl dăm afară și hai să ne împăcăm, să terminăm certurile, să vii să joci în Ghencea`. El (n.r.- Talpan) mi-a luat banii, am câștigat definitiv și trebuie să-mi dea banii înapoi. Ce face el, le strică imaginea”, spunea Gigi Becali.

Etichete: gigi becali , fcsb steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Putin amenință că va lovi țările din Europa dacă Ucraina atacă Rusia cu arme occidentale. „Să fie conștienți cu ce se joacă”

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat, marţi, că va lovi țări din Europa dacă NATO permite Ucrainei să folosească armamentul occidental pentru a ataca ţinte pe teritoriul rus, transmit agenţiile AFP şi EFE. „Ar trebui să fie conştienţi cu ce se joacă”, avertizează Putin țările NATO. 

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gică Craioveanu: ”Nu m-a chemat nimeni și nu înțeleg de ce”. Prezent în studio, Florin Prunea a reacționat

Mădălina Ghenea a publicat imaginile și a urmat ”avalanșa”: ”E jenant ce faci / Ce rușine!”. A venit imediat cu clarificări

Foto În miez de noapte, ”au anunțat” pe site-ul oficial transferul lui Haaland! Ce s-a întâmplat după doar câteva ore

Gigi Becali a auzit că Miodrag Belodedici a fost prins băut la volan și nu a mai stat pe gânduri: ”Cinci ani!”

FCSB, spre al treilea transfer al verii! Decizia luată de clubul la care joacă ”starul”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Ilie Dumitrescu știe în ce condiții revine Florin Tănase la FCSB. ”Merg pe varianta asta”

Gigi Becali a anunțat transferul verii la FCSB! ”O să fie tare de tot”

Nicolae Stanciu a spus care e ”singurul lucru pe care l-ar schimba de la echipa națională”

Anunțul surprinzător făcut de Carlo Ancelotti înaintea finalei UEFA Champions League

Citeşte şi

Gigi Becali a reacționat, după ce Dinamo a rămas în SuperLiga: ”Vai, săracii”

Exclusiv ”Ai văzut ce a declarat? De abia aștept să-l văd pe Ferguson”. Ilie Dumitrescu, despre întâlnirea Becali-Tănase

PEROZAre 53 de ani, dar arată impecabil. Naomi Campbell și-a etalat silueta într-o rochie transparentă la Festivalul de Film de la Cannes

FILM NOWDemi Moore, zeiță în alb, într-o rochie cu decolteu amețitor. La 61 de ani atrage toate privirile oriunde ar fi

Gigi Becali, ofertă secretă pentru atacantul sud-african Tshegofatso Mabasa! Detaliile negocierilor cu Orlando Pirates citeşte ştirea pe Prosport.ro

Declarații uluitoare după ce a jucat la meciul de adio al Generației de Aur: ”Sunt în doliu. Au fost împușcați în cap de lunetiști” citeşte ştirea pe ziare.com

Transformarea extraordinară a lui Radu Mazăre, în închisoare. Cum a ajuns să arate fostul edil al Constanței citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Și-a ales cel mai decupat costum de baie și a dansat pe ritmuri nebune. Nicole Scherzinger, 45 de ani și un corp de topmodel

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Și-a ales cel mai decupat costum de baie și a dansat pe ritmuri nebune. Nicole Scherzinger, 45 de ani și un corp de topmodel

Digi World

Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii de știință

Digi Animal World

Cinci alimente comune care pot fi mortale pentru animalele de companie. La ce trebuie să aibă grijă proprietarii