FCSB - CFR Cluj / Foto: Sport Pictures

Exclusiv FCSB și CFR se pun de acord. Schimbarea propusă pentru sezonul viitor al SuperLigii

articol scris de Digi Sport
03.06.2023, 09:33
  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Rivale în Liga 1, FCSB și CFR s-au pus de acord în privința unui aspect surprinzător.

După ce Gigi Becali a criticat formatul actual al SuperLigii, în care locul 3 trebuie să joace baraj de Europa cu locul 7, a venit rândul și celor de la CFR Cluj, direct implicați, să-și exprime public nemulțumirea.

Cristi Balaj cere schimbarea sistemului competițional

Cristi Balaj propune ca sistemul competițional să fie schimbat în așa fel încât această "anomalie", după cum a numit-o Gigi Becali, să nu mai aibă loc.

"Vrem să facem spectaculos campionatul, înțeleg. Dar acea firmă din Olanda a propus în România ceea ce nu se aplică în Olanda. Putem să facem și mai frumos... am putea stabili să joace câștigătoarea Ligii 1 un meci de baraj cu echipa de pe locul 7 din play-out.

Câștigătoarea dintre cele două echipe care promovează direct din Liga a 2-a să joace cu câștigătoarea Cupei României, ar fi mult mai spectaculos!", a spus Balaj, la emisiunea Fotbal Club.

Programul pentru Farul, FCSB, Sepsi și CFR în Europa. Când începe aventura în preliminarii

Farul, FCSB, Sepsi și CFR Cluj sunt cele patru formații care vor reprezenta România în preliminariile competițiilor europene în noul sezon.

Farul va da startul pentru echipele românești în acest sezon de Europa. Trupa lui Gică Hagi va evolua în primul tur preliminar al UEFA Champions League în perioada 11-12 iulie (tur)/18-19 iulie (retur).

FCSB, Sepsi și CFR Cluj vor debuta în turul doi preliminar al Conference League în perioada 27 iulie (tur) - 3 august (retur).

Tragerea la sorți pentru meciurile din primul tur preliminar al UEFA Champions League va avea loc pe data de 20 iunie, în timp ce meciurile din turul doi preliminar al Conference League vor fi stabilite pe data de 21 iunie.

În urna capilor de serie, din care se va alege adversarul Farului, vor fi nume ca Ferencvaros, Qarabag și Galatasaray.

Totuși, în urnă vor fi și Mostar din Bosnia, Flora Tallinn din Estonia, The New Saints din Țara Galilor sau Shamrock Rovers, din Irlanda.

Lista completă cu posibilii adversari ai Farului din turul întâi preliminar al UEFA Champions League:

  • Galatasaray (Turcia)
  • Ferencvaros (Ungaria)
  • Qarabag (Azerbaidjan)
  • Slovan Bratislava (Slovacia)
  • Sheriff Tiraspol (Moldova)
  • BATE Borisov (Belarus)
  • FK Astana (Kazahstan)
  • Maccabi Haifa (Israel)
  • CSKA Sofia (Bulgaria)
  • Zalgiris Vilnius (Lituania)
  • HJK Helsinki (Finlanda)
  • Flora Tallin (Estonia)
  • Shamrock Rovers (Irlanda)
  • The New Saints (Țara Galilor)
  • Olimpija Ljubljana (Slovenia)
  • Zrinjski Mostar (Bosnia)

În turul doi preliminar, vor apărea în urna capilor de serie adversari mai bine cotați, precum Dinamo Zagreb sau Molde, iar din turul trei preliminar va intra Young Boys Berna.

Posibilele adversare ale FCSB-ului în turul 2 preliminar din Conference League 2023/2024

FCSB își va începe aventura din turul 2 din calificări, unde va fi cap de serie, și ar putea da piept cu o formație din Gibraltar, Andorra, Țara Galilor sau cu una din Suedia, Polonia sau Ungaria.

Connah's Quay (Țara Galilor), HB Torshavn (Insulele Feroe), Europa FC (Gibraltar), FC Santa Coloma (Andorra), Hammarby (Suedia), Kalmar FF (Suedia), Kauno Zalgiris (Lituania), Pogon Szczecin (Polonia), Zalaegerszeg (Ungaria), Kecskemeti (Ungaria), Borac Banja Luka (Bosnia&Herțegovina), Sabah FK (Azerbaidjan), Ordabasy Shymkent (Kazakhstan), Aktobe (Kazakhstan), NK Celje (Slovenia), FK Auda (Letonia).

Posibilii adversari ai celor de la Sepsi în turul 2 preliminar din Conference League:

Gruparea covăsneană va începe aventura europeană din turul 2, însă nu va fi cap de serie la tragerea la sorți și ar putea da peste echipe precum Club Brugge, PAOK Salonic sau Beșiktaș. În sezonul precedent, Sepsi a fost eliminată de suedezii de la Djurgardens în turul 3 preliminar din Conference League, scor 2-6 la general.

Posibilii adversari ai lui Sepsi: Club Brugge (Belgia), Gent (Belgia), PAOK Salonic (Grecia), Maccabi Tel-Aviv (Israel), Viktoria Plzen (Cehia), Bodo/Glimt (Norvegia), Lech Poznan (Polonia), Hapoel Beer-Sheva (Israel), Djurgardens (Suedia), APOEL Nicosia (Cipru), Beșiktaș (Turcia), Rijeka (Croația), Legia Varșovia (Polonia), Rosenborg (Norvegia), Spartak Trnava (Slovacia), Omonia Nicosia (Cipru), Dudelange (Luxemburg), Riga (Letonia), Maribor (Slovenia), KuPS Kuopio (Finlanda), Shkendija Tetovo (Macedonia de Nord), Neftchi Baku (Azerbaidjan), Linfield Belfast (Irlanda de Nord), FC Vaduz (Liechtenstein). Dunajska Streda (Slovacia), Dundalk (Irlanda), Osijek (Croația) și Alashkert (Armenia).

CFR Cluj a prins ultimul bilet pentru Conference League

Echipa din Gruia va întâlni în turul doi unul dintre cei 44 de adversari posibili. Printre cei mai puternici se numără Demirspor (Turcia), Viborg (Danemarca), Hammarby și Kalmar (Suedia), Debrecen (Ungaria) sau Levski Sofia (Bulgaria). 

În turul trei, ardelenii ar putea întâlni echipe precum Maribor (Slovenia), Neftci Baku (Azerbaidjan), Pyunik Erevan (Armenia), Nordsjaelland (Danemarca) sau Dudelange (Luxemburg). 

În play-off lucrurile s-ar complica serios pentru ardeleni. Faza decisivă pentru intrarea în grupe va număra echipe precum Osasuna (Spania), Twente (Olanda), Bodo/Glimt (Norvegia) sau Beșiktaș (Turcia).

Etichete: gigi becali , cristi balaj , baraj , format liga 1


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Universitatea Craiova - FCSB 1-0, ACUM, DGS 1. Raul Silva a deschis scorul pentru olteni

Oficial Jose Mourinho, invitat de lux la meciul ”Retragerii Generației de Aur”: ”Ne vedem curând, București”

Video Haosul de la FCU Craiova continuă! Și-a făcut praf toți colegii, după eșecul cu UTA: "Jalnici!"

Cornel Șfaițer a reacționat imediat după acuzațiile de blat! ”Rușine să vă fie” s-a auzit din tribune

Citeşte şi

Un nou bluff marca Gigi Becali! Cum arată primul 11 al FCSB-ului la meciul cu Universitatea Craiova

Campion cu FCSB, Alexandru Băluță a spus cum are ”cele mai bune discuții” cu Gigi Becali

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”