Leo Strizu, Mihai Pintilii și Lucian Filip / Foto: captură Digi Sport

Exclusiv Florin Prunea nu înțelege de ce acceptă Mihai Pintilii rolul de la FCSB: "Cum să te umilești în halul ăsta?"

articol scris de Digi Sport
01.02.2023, 22:24
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

După plecarea lui Nicolae Dică de la FCSB, de pe 1 noiembrie, Mihai Pintilii (38 de ani) a acceptat să fie "secundul" lui Leo Strizu, care a fost numit "principal" în acte. Iar Pintilii este delegat al echipei.

Florin Prunea: "Cum să accepți să te umilești în halul ăsta?"

Pe 12 decembrie, la meciul cu Chindia, Pintilii a fost surprins într-o ipostază "delicată". El a fost cel care a ținut tabele pentru schimbări.

Pintilii nu are dreptul nici să dea indicații în timpul meciului, pentru că nu are licență. S-a declanșat un adevărat scandal cu aceste licențe, iar reacțiile au venit din toate părțile.

Între timp, Florin Prunea a analizat și el situația lui Pintilii și nu a avut milă de el.

"Acum ne-am obișnuit (n.r.: cu ideea că Becali face schimbările), dar eu mă gândesc la băiatul ăsta, la Pintilii. Ai jucat și tu atâția ani, ai și tu câteva sute de mii puse deoparte. Cum să te umilești în halul ăsta? Meseria asta de antrenor chiar așa de în derizoriu a ajuns în țara asta?

Și cu licențele, ai licență, n-ai licență... N-ai licență, nu antrenezi. Dar mă gândeam la el, un băiat de toată isprava, ca jucător. Păcat de cariera lui, că acum se uită lumea și vede și mai vorbesc oamenii între ei: 'bă, dar chiar așa să te umilești în halul ăsta?'

Mă gândesc și la Meme Stoica. Păi ce să mai spui, Mihai, când voi nu aveți niciun cuvânt de spus acolo? Că n-a fost inspirat antrenorul?

Pe bune, mă gândesc așa: băi, Pintilii, ai fost și tu fotbalist, dar chiar să te umilești în halul ăsta? Du-te, ia-ți licența, ai timp, și apoi apucă-te de antrenorat. Nu te duci în orice condiții, că tu nu ești ca alții, să te duci în orice condiții. Ai partea materială rezolvată", a spus Florin Prunea, la Fotbal Club.

Mihai Pintilii nu are dreptul să dea indicații în timpul meciurilor

Mihai Pintilii avea o dispensă din partea FRF, care a expirat în 30 de zile. Astfel, Pintilii nu mai are dreptul să dea nici indicații de pe marginea terenului, în timpul meciurilor, pentru că nu deține licență. El are licența B, obținută în Moldova și urmează să se înscrie și la cursurile pentru licența A.

Pintilii a ajuns la comisii pentru că este antrenor principal de facto la FCSB, deși nu are calificarea necesară. În acte, antrenor principal la FCSB este Leo Strizu, însă el se află în staff doar pentru a bifa regula. De altfel, Leo Strizu nici măcar nu a fost cu echipa în cantonamentul de iarnă din Antalya.

Pentru faptul că s-au comportat ca antrenori principali, deși nu dețineau actele necesare, Marius Croitoru, Andrei Prepeliță și Ilie Poenaru au fost suspendați câte patru etape.

Pintilii riscă să fie și el suspendat de Comisia de Disciplină din cadrul FRF. Dacă va fi suspendat și nu va mai putea lua loc pe banca ”roș-albastră” la meciurile din Liga 1, FCSB are deja un înlocuitor pregătit pentru acesta.

Astfel, lângă Leo Strizu ar urma să stea pe bancă Ionuț Ilie, posesor de Licența A. Acesta antrenează la Academia FCSB-ului și ar urma să fie promovat la prima echipă.

Etichete: mihai pintilii , florin prunea , antrenor fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Capitol închis! Gigi Becali a renunțat complet la transferul pe care îl anunța ca și făcut la FCSB

Exclusiv Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă

Video David Miculescu și Darius Olaru au oferit momentul serii pe Arena Națională. ”Am o întrebare pentru tine”

Ciprian Marica ”i-a cântat prohodul” lui Dinamo

Citeşte şi

Mihai Pintilii a spus care a fost momentul-cheie din acest sezon care a adus titlul FCSB-ului

”Nimeni nu putea să facă o glumă cu el”. Mihai Pintilii, dezvăluiri din perioada în care a jucat la FCSB

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”