Florinel Coman / Foto: Sport Pictures

Florinel Coman poate obține transferul carierei: "Este un talent de-a dreptul impresionant"

articol scris de Digi Sport
24.12.2023, 09:53
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 1

Florinel Coman (25 de ani) a devenit om de bază la FCSB și unul dintre cei mai buni fotbaliști din SuperLiga României.

Florinel Coman, propus de scoțieni la Rangers

Aflat din vara anului 2017 la FCSB, Florinel Coman speră la un transfer în străinătate în viitorul apropiat. Orice club poate pune mâna pe atacantul roș-albaștrilor, în schimbul sumei de 5 milioane de euro, atât cât este clauza de reziliere stabilită de Gigi Becali.

Evoluțiile lui Florinel Coman au atras atenția în Scoția, iar jurnaliștii britanici l-au propus pe "Mbappe de România" la Rangers, clubul la care este legitimat și Ianis Hagi.

  • Florinel Coman are 10 goluri și 9 pase decisive în cele 23 de meciuri jucate în stagiunea curentă pentru FCSB

"Internaționalul român este un jucător de picior drept, care evoluează ca extremă stângă, iar anterior a fost în atenția lui Manchester City. E într-o formă grozavă în actualul sezon. Ar putea fi el răspunsul pentru probleme lui Rangers?

Coman a devenit recent și o piesă importantă din angrenajul echipei naționale a României. Creativitatea lui și tehnica pe care o are cu mingea la picior sunt factorii cheie pentru forma sa recentă.

La nivel de club a strălucit cu adevărat în acest sezon. În 19 meciuri din Superliga (17 ca titular) a marcat 9 goluri și a oferit 8 pase decisive. Are în medie un gol la 163 de minute și o contribuție la un gol la fiecare 86 de minute. Și-a adus contribuția la goluri cel puțin o dată în fiecare meci pe parcursul acestui sezon, ceea ce este incredibil.

Spre deosebire de extremele lui Rangers din ultima vreme, Coman este un jucător căruia îi place foarte mult să șuteze de la distanță. A șutat în total de 32 de ori din afara careului și a marcat de 3 ori, două dintre goluri fiind din lovituri libere. Are o tehnică excelentă, dar deciziile pe care le ia când vine vorba de șuturi i-ar putea frustra uneori pe fani.

Coman este la fel de eficient și în ceea ce privește servirea coechipierior. Are deja 8 pase decisive și o medie de 1,8 șanse create la fiecare 90 de minute. Este un mare fan al paselor în spatele apărării, așa că orice echipă cu jucători care aleargă ar putea beneficia de acest lucru.

Abilitatea lui de a controla mingea, așa cum am menționat anterior, este una de top. Are o medie de 2,6 driblinguri încercate la fiecare 90 de minute și o rată de succes de 60%. Îi place să tragă fundașii spre interior pentru a intra pe piciorul drept, însă nu este complet dependent de dreptul.

Rapiditatea lui pe spațiile mici i-a adus și două penalty-uri lui FCSB în acest sezon. Este genul de extremă care poate încânta, dar și să frustreze fanii. Cu cât va mai căpăta experiență, cu atât va deveni mai bun în pasarea mingii la momentul potrivit. 

Coman nu se ferește nici să își aducă aportul pe faza defensivă. Are o medie a recuperărilor de 0,9 mingi în ultima treime și 3,6 recuperări (n.r - pe tot terenul) la fiecare 90 de minute. Are și cifre impresionante la capitolul dueluri - 53% dintre cele de la sol fiind câștigate.

Florinel Coman este un talent de-a dreptul impresionant, cu un profil bun. Ar fi puțin mai scump decât jucătorii pe care i-am propus în trecut, dar cu siguranță ar fi o investiție bună. Cred că ar fi un transfer briliant", a scris The Rangers Journal.

Florinel Coman, lăudat de un fost antrenor al FCSB-ului

De curând, Florinel Coman a început să publice destul de des imagini cu el din sala de forță, iar antrenamentele suplimentare ale fotbalistului se văd pe terenul de fotbal. "Mbappe de România" nu obișnuiește însă de acum să se ocupe de partea fizică, ci încă de pe vremea când Bogdan Andone o pregătea pe FCSB (iulie-august 2019).

"În străinătate se joacă mult mai direct, mult mai cursiv. Este o altă temporizare față de cum există la noi. Nu există atât de multe întreruperi. Bineînțeles, avem și noi jucători de calitate. Florinel Coman, de exemplu.

Eu îl știu de când am antrenat la FCSB, știu cât de mult muncea. Era prieten foarte bun cu Florin Tănase. Rămânea tot timpul o oră după antrenament și îl începea mai devreme cu o oră. Se și vede pe el, munca lui a dat roade", a spus Bogdan Andone, pentru Digi Sport.

Etichete: rangers , superliga , fcsb , florinel coman


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ioan Ovidiu Sabău a rupt tăcerea, după ce Gigi Becali a anunțat că-l vrea pe Alex Chipciu la FCSB

Record pentru Dinamo! Câte bilete au vândut ”Câinii” pentru barajul cu Csikszereda

Live Video&Text FC Botoșani - CS Mioveni 0-0, ACUM, Digi Sport 1. Gol anulat pentru oaspeți în finalul primei reprize

Prima întrebare care l-a lăsat fără replică pe Guardiola în 17 ani de antrenorat

Citeşte şi

Exclusiv Răzvan Zăvăleanu a intervenit în ”cazul Edgar Ie”: ”N-am cum să fiu convins”

Exclusiv ”Ce se întâmplă cu Dinamo dacă retrogradează?”. Răzvan Zăvăleanu a dat răspunsul imediat

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”