Florinel Coman în tricoul celor de la FCSB / Foto: Sport Pictures

Florinel Coman primește încurajări dinspre FRF să meargă în MLS: "Acolo au jucat Pele și Beckham"

13.04.2020, 12:06
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Florinel Coman (22 de ani) pare tot mai aproape de a se transfera la Orlando City, iar mutarea este văzută cu ochi buni și de Mihai Stoichiță.

Directorul tehnic din cadrul FRF consideră că o plecare în SUA nu ar reprezenta un pas înapoi pentru extrema stângă, ba din contră.

Stoichiță a dat câteva exemple de mari jucători care au evoluat în campionatul nord-american de fotbal, printre aceștia aflându-se legendarul brazilian Pele, la la New York Cosmos, dar și David Beckham, la Los Angeles Galaxy. Totuși, ambii se aflau aproape de finalul carierei la momentele respective.

"Pare că atunci când treci oceanul te îndrepți către o lume pe care noi o acceptăm mai greu în tabloul fotbalului. Faptul că te duci în SUA, unde au fost Pele, Beckham, atâția mari fotbaliști, nu pare o retrogradare din punct de vedere valoric", a declarat Stoichiță, la Pro X.

Mihai Stoichiță oferă exemplul Mitriță

Un alt argument adus de directorul tehnic al FRF este cel reprezentat de cazul lui Alexandru Mitriță.

Fostul fotbalist de la Craiova a ales să plece la New York City FC încă de la vârsta de 24 de ani. Cu toate acestea, el a avut evoluții apreciate atât la echipa de club, cât și la echipa națională.

"Mitriță vine tot de acolo, de la echipa asta din New York, și totuși își păstrează nivelul dacă reușește să realizeze astfel de acțiuni. Nu trebuie să privim chiar așa, să marginalizăm acest fotbal nord-american. Pare sudat, a avut fel și fel de reguli ciudate, nu se puteau termina meciurile la egalitate, dar nu e adevărat.

Ei iau foarte în serios fenomenul ăsta. Eu am și fost pe acolo, am stat prin Panama, acum vreo 20 de ani, când nu era chiar ca acum dezvoltat", a mai spus Mihai Stoichiță.

Florinel Coman s-ar fi înțeles deja cu noua echipă: contract pe 4 ani şi salariu uriaş

Gigi Becali poate da lovitura pe piața transferurilor chiar și în plină criză provocată de pandemia de COVID-19. Finanțatorul FCSB este dispus să renunțe la Florinel Coman, care ar putea ajunge la Orlando City, iar americanii anunță că discuțiile s-ar putea relua după Paște.

Becali le-a făcut o propunere celor de la Orlando, de 9 milioane de euro, pentru 60% din jucător, și așteaptă ca Americanii să revină cu un răspuns. Acest lucru s-ar putea întâmpla chiar săptămâna viitoare, după cum notează cei de la theroarpod.com.

"Din câte se pare, Orlando a ajuns deja la un acord pe 4 ani cu jucătorul, pentru un salariu de 1.000.000 de dolari pe an, dar oferta inițială a celor de la City a fost sub pretențiile lui Becali", scrie sursa citată.

  • 22 de ani a împlinit Coman, în urmă cu trei zile
  • 5,4 milioane de euro este cota de piață a lui Coman, conform transfermarkt.com
  • 3 meciuri are jucătorul lui FCSB la naționala de seniori a României

Etichete: mls , frf , mihai stoichita , orlando city , florinel coman


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Jackpot! Câte milioane de euro primește FCSB de la UEFA, dacă se califică în Champions League

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Video CFR Cluj - Sepsi 2-1. Karlo Muhar i-a salvat pe ardeleni în 90+6

Citeşte şi

”Vino să îl aperi pe taică-tu'!”. Gigi Becali și-a băgat vedeta în ședință, după ce FCSB a luat titlul

Exclusiv Ion Crăciunescu, declarație misterioasă: ”Am înțeles că FCSB va reveni la Steaua! Sunt discuții”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”